24 Ιουνίου 2009

Πρόεδρος της ΚΑΕ ο Αγγελόπουλος!

Ύστερα από σχεδόν 5 χρόνια... πλούσιας ενασχόλησης, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος απέκτησαν, όπως όλα δείχνουν, όλο το πακέτο των μετοχών της ΚΑΕ Ολυμπιακός και πλέον ο πρώτος από αντιπρόεδρος, γίνεται πρόεδρος. Ακολουθεί και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ;
Το μεσημέρι της Πέμπτης, οι αδελφοί Αγγελόπουλοι συναντήθηκαν με τον Σωκράτη Κόκκαλη, άλλη μια φορά, για να οριστικοποιήσουν την ολική μετάβαση της ΚΑΕ. Σε πολύ καλό κλίμα, συμφώνησαν, και πλέον ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Αγγελόπουλος, θα αποκαλείται και θα είναι πρόεδρος, ενώ μένει να δούμε, αν θα πάρει τίτλο και ο αδελφός του Γιώργος.

Η συμφωνία των δύο ηγετών του Ολυμπιακού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, δίνει πλέον και την βάσιμη εντύπωση ότι οι αδελφοί Αγγελόπουλοι θα δεχθούν να μπουν και στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ, κάτι που έχει απασχολήσει εντόνως τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Βέβαια, αυτό είναι μια εκτίμηση της μετάβασης της ΚΑΕ και μέχρι να υπάρξει κάτι επίσημο δεν μπορεί να είμαστε σίγουροι. Όπως, δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτή τη στιγμή πόσα χρήματα είναι διατεθειμένοι να βάλουν οι Αγγελόπουλοι στην ΠΑΕ και τι ποσοστό θα πάρουν.

Μέχρι όμως να έχουμε κάτι πιο ξεκάθαρο στην υπόθεση της ΠΑΕ, το θέμα είναι η ΚΑΕ Ολυμπιακός που αλλάζει και τυπικά χέρια, αλλά και σελίδα στην ιστορία της. Το όραμα των αδελφών Αγγελόπουλων να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο του Ολυμπιακού στο μπάσκετ είναι πλέον υπαρκτό, κάτι που θα τους δώσει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο (όχι ότι δεν είχαν) για να εξελίξουν την ΚΑΕ σε όλα τα επίπεδα.

Κι αν για τον κόσμο αυτό μεταφράζεται με ακόμη μεγαλύτερες μεταγραφές για την ομάδα του μπάσκετ, υπάρχει και το γηπεδικό θέμα, αφού είναι γνωστή η θέληση του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου να δημιουργήσουν ένα μπασκετικό γήπεδο για τον Ολυμπιακό και να αφήσουν πίσω τους το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Από το 100% των μετοχών οι Αγγελόπουλοι έχουν πλέον στα χέρια τους το 90%, ενώ το υπόλοιπο 10% θα παραμείνει φυσικά στον Ερασιτέχνη.
Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός

"Μετά από συνάντηση που είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Π.Α.Ε. και της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, Σωκράτης Κόκκαλης με τους Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, ανακοινώνεται ότι ολοκληρώθηκε και τυπικά η διαδικασία για την μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ. με την υπογραφή των σχετικών συμφωνητικών μεταβίβασης των παραπάνω μετοχών".

Δεν υπάρχουν σχόλια: