24 Ιουνίου 2009

Oι 17 εκλεκτοί του Καζλάουσκας

Toυς 17 παίκτες με τους οποίους θα ξεκινήσει την προετοιμασία της Εθνικής για το Ευρωμπάσκετ του 2009 ανακοίνωσε την Τετάρτη (24/6) ο Γιόνας Καζλάουσκας. Ανάμεσά τους και οι Παπαλουκάς, Διαμαντίδης, που όμως δεν έχουν δώσει ακόμη οριστική απάντηση σχετικά με το αν θα φορέσουν το φετινό καλοκαίρι τα γαλανόλευκα.

Οι 17 εκλεκτοί του Γιόνας Καζλάουσκας είναι:


Παναγιώτης Βασιλόπουλος, Ανδρέας Γλυνιαδάκης, Δημήτρης Διαμαντίδης, Νίκος Ζήσης, Κώστας Καϊμακόγλου, Νικ Καλάθης, Γιάννης Καλαμπόκης, Κώστας Κουφός, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, Γιάννης Μπουρούσης, Θοδωρής Παπαλουκάς, Στράτος Περπέρογλου, Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, Δημήτρης Τσαλδάρης, Αντώνης Φώτσης.

Η προετοιμασία της Εθνικής μας θα ξεκινήσει στις 21 Ιουλίου και το βασικό της στάδιο θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι. Στις 20 και 21 του ίδιου μήνα οι παίκτες θα υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις. Μέσα στον Αύγουστο η Εθνική μας έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της σε τρία τουρνουά, ώστε να έχει αγώνες στα πόδια της, ενόψει του Ευρωμπάσκετ, το οποίο ξεκινάει στις 7 Σεπτεμβρίου και θα διεξαχθεί στην Πολωνία.

Σε ό,τι αφορά τους Παπαλουκά και Διαμαντίδη, όπως και οι ίδιοι τόνισαν με δηλώσεις τους, δεν έχουν αποφασίσει ακόμη αν θα ταξιδέψουν στην Πολωνία. Ο Διαμαντίδης υποβλήθηκε πριν λίγες ημέρες σε επέμβαση στους κοιλιακούς και θα είναι έτοιμος σε έναν περίπου μήνα, ωστόσο, αν δεν είναι απολύτως καλά δεν θα ρισκάρει τη συμμετοχή του.

Ο Παπαλουκάς από την άλλη πλευρά βρίσκεται ήδη στα 33 του χρόνια και φέτος πέρασε μια ιδιαίτερα κοπιαστική χρονιά στον Ολυμπιακό, καθώς είχε και μεγάλο χρόνο συμμετοχής. Ο "Τεό" δεν έχει πάρει ακόμη την οριστική του απόφαση, αλλά ο Καζλάουσκας έχει μείνει μαζί του και του έδωσε χρόνο να το σκεφτεί, ελπίζοντας πως θα τον έχει στη διάθεσή του στο Ευρωμπάσκετ.

Εκτός αποστολής θα μείνει και ο Κώστας Τσαρτσαρής που αποφάσισε φέτος να ξεκουραστεί, ενώ τα νέα πρόσωπα είναι αυτά των ομογενών, Καλάθη και Κουφού, καθώς και του Κώστα Καϊμακόγλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: