17 Ιουνίου 2009

Κριστιάνο Ρονάλντο, ο «Μίδας»

Η μεταγραφή του έσπασε όλα τα ρεκόρ. Τα 94 εκ. ευρώ, που δαπάνησε η Ρεάλ για τον Κριστιάνο Ρονάλντο, είναι μακράν τα περισσότερα που έχουν δοθεί ποτέ. Όμως, και ο ετήσιος «μισθός» του Πορτογάλου σούπερ σταρ αποτελεί ρεκόρ, καθώς θα φτάνει τα 13 εκ. ευρώ, 1 εκ. περισσότερο από αυτόν του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που εισπράττει 12 εκ. από την Ίντερ.

Τα καθαρά έσοδα του 24χρονου επιθετικού θα ανέρχονται σε 9 εκ. καθαρά το χρόνο. Οι παίκτες, οι οποίοι αγωνίζονται στην Ισπανία, έχουν το ισχυρό πλεονέκτημα της μειωμένης φορολογίας. Σύμφωνα με την «Ernst and Young», στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ο φόρος πλησιάζει το 50%, όταν στην Ιβηρική χώρα είναι μόλις 24%, ένας οικονομικός «παράδεισος» σε αυτόν τον τομέα.

Ακόμη ένα ρεκόρ που αναμένεται να «σπάσει» η «βασίλισσα», είναι αυτό των εσόδων της ομάδας. Οι πρώτοι υπολογισμοί κάνουν λόγο για 400 εκ. ευρώ και αν πραγματοποιηθεί, τότε η Ρεάλ θα είναι ο πρώτος σύλλογος παγκοσμίως που θα ξεπεράσει το «φράγμα» των 400+εκ.

Η πορτογαλική τράπεζα «Espirito Santo» διαφημίζει στην Ισπανία το σίριαλ «Ρονάλντο», εμφανίζοντας τον παίκτη χαμογελαστό επάνω σε ένα σωρό από βαλίτσες με το μότο: «Εδώ βρίσκονται τα λεφτά μου». Με τέτοιες μεταγραφές, οι τραπεζίτες τρίβουν τα χέρια τους στην εποχή της οικονομικής δυσχέρειας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: