17 Ιουνίου 2009

Ο Μάριαν Μάρκοβιτς επόμενος στόχος του Μπάγεβιτς

Δειλά - δειλά και χωρίς μεγάλα λόγια, η ΑΕΚ έχει ήδη ολοκληρώσει τρεις μεταγραφικές κινήσεις, εκ των οποίων οι δύο είναι σε θέσεις που «πονάει» η ομάδα, ενώ τα τυπικά μένουν και για την τέταρτη μεταγραφή του «Δικεφάλου».
Ο λόγος για τους Καράμπελα, Μανωλά, Ιορντάκε, αλλά και τον Λούκατς που αναμένεται να υπογράψει τις επόμενες ημέρες.
Επόμενος στόχος είναι η απόκτηση του δεξιού οπισθοφύλακα, Μάριαν Μάρκοβιτς, του Ερυθρού Αστέρα.
Αυτός δείχνει να αποτελεί τον εκλεκτό του Μπάγεβιτς για τη συγκεκριμένη θέση. Στα υπόψη βρίσκονται και οι Γκιόργκι Ογκαράρου του Αγιαξ και ο Στάνισλαβ Ανγκέλοφ της Κότμπους, όμως ο τελευταίος λέγεται ότι συμφώνησε με τη Ντόρτμουντ.

Ο Μάρκοβιτς αγωνίζεται στον Ερυθρό Αστέρα από το καλοκαίρι του 2008, αλλά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα της ομάδας του Βελιγραδίου, τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου, να αναζητά νέα ποδοσφαιρική στέγη.
Ο Μάρκοβιτς είναι 27 ετών, είναι διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ έχει πολλές παραστάσεις σε επίπεδο πρωταθλητισμού, αλλά και από το Champions League, με τη φανέλα της Ντιναμό Κιέβου.

Η ουκρανική ομάδα άλλωστε, ήταν εκείνη στην οποία μετακόμισε το καλοκαίρι του 2005, έναν χρόνο πριν ο Μπάγεβιτς αναλάβει το τιμόνι του Αστέρα. Με τους Ουκρανούς αγωνίστηκε σε 37 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 2 γκολ, στα τρία χρόνια που έμεινε στο Κίεβο.
Στη συνέχεια επέστρεψε στο Βελιγράδι για χάρη του Ερυθρού Αστέρα, με τον οποίο πέρυσι αγωνίστηκε σε 13 αγώνες. Με την εθνική Σερβίας είναι διεθνής από το 2002, έχοντας αγωνιστεί σε 16 αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: