25 Ιουνίου 2009

Γκι Ρου: "Πνεύμα νικητή ο Σισέ"

Ο Γκι Ρου είναι ο πνευματικός πατέρας τους Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Σισέ ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες της Οσέρ με τον Γκι Ρου τεχνικό.
Ο Γάλλος προπονητής αποτελεί την ιστορία της Γαλλικής ομάδας, αφού θήτευσε ως προπονητής σε αυτήν από το 1961 μέχρι το 2005. Σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό "Σέντρα FM" μίλησε για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι διαθέτει το καλύτερο δεξί πόδι στην Ευρώπη.

"Τον γνωρίζω από 14 χρονών όταν είχε έρθει στις ακαδημίες της Οσέρ. Είναι έκπληξη αυτό που μου λέτε. Τον Παναθηναϊκό τον γνωρίζω είναι ένας πολύ γνωστός σύλλογος στην Ευρώπη και δεν μου προκαλεί απορία που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα καθώς πρόκειται για έναν μεγάλο σύλλογο. Ο Σισέ έχει την ταχύτητα, την δύναμη, την ακρίβεια και το πνεύμα του νικητή".

Για τον χαρακτήρα του: "Ο Σισέ δεν δημιούργησε ποτέ προβλήματα όσο ήταν υπό τις οδηγίες μου και με οποιονδήποτε άλλο προπονητή του φερόταν καλά. Προβλήματα υπάρχουν με τους κακούς προπονητής. Είναι ένας παίκτης που θέλει να νικά, να σκοράρει. Έφυγε από την Οσέρ γιατί τον ήθελε η Λίβερπουλ και γιατί δεν μπορούσαμε να πούμε όχι στην Λίβερπουλ και τα λεφτά που πρόσφερε. Έχασε το μουντιάλ στην Γερμανία λόγω τραυματισμού. Μετά τους δύο σημαντικούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του επέστρεψε γιατί είναι δυνατός και το χειρίστηκε πολύ καλά. Έχει πολύ καλή ανατροφή από το σπίτι του και τα αδέρφια του έπαιξαν ποδόσφαιρο.

Είναι ένα ευγενικό παιδί και αντιδρά όταν δεν τον σέβονται. Μπορεί να παίξει μόνος του στην κορυφή. Δύο χρόνια στην Οσέρ είχε 24 και 26 γκολ και κατά την γνώμη μου έχει το καλύτερο δεξί πόδι στην Ευρώπη. Όποια ομάδα τον έπαιρνε θα έκανε επιτυχία".

Δεν υπάρχουν σχόλια: