25 Ιουνίου 2009

Μεγάλη έκπληξη και στη Γαλλία η μεταγραφή Σισέ! Τι γράφει η έγκυρη Εκιπ...


Το πιο έγκυρο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που να αφορά στα αθλητικά στη Γαλλία είναι η “L’equipe”. Τη χθεσινή μέρα που περιλάμβανε πλούσια αγωνιστική δράση στο κορυφαίο Grand Slam τένις αυτό του Wimbledon, ματς του Confederations Cup (Ισπανία-ΗΠΑ), αλλά και πλούσια μεταγραφική κίνηση με θέματα καυτά όπως αυτό του Ριμπερί, η είδηση που μονοπώλησε το ενδιαφέρον ήταν η ενδεχόμενη μεταγραφή του Σισέ στον Παναθηναϊκό.
Αυτό το αποδεικνύουν και τα 166 σχόλια που γράφτηκαν στο σχετικό άρθρο, τα οποία ήταν πολλά περισσότερα από τα 94 του άρθρου για το ματς Ισπανία-ΗΠΑ, από τα 66 comments στην είδηση του ενδιαφέροντος της Ρεάλ για τον Μπενζεμά, αλλά και από όλα όσα απέσπασαν τα κείμενα του Wimbledon όλα μαζί.

Στροφή σε... Highlevel!

Το αναγνωστικό κοινό της Γαλλίας απασχολήθηκε περισσότερο με την επικείμενη μεταγραφή του Σισέ στο τριφύλλι, παρά με το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Μπενζεμά. Σίγουρα δε χρειάζεται να διαβάσει κανείς αυτό για να αντιληφθεί το μέγεθος του ονόματος του Σισέ, αλλά αν μη τί άλλο είναι αρκετό για να αποδείξει ότι ο Παναθηναϊκός 14 μήνες μετά την στροφή στην πολυμετοχικότητα αρχίζει να κάνει πράξη τις εξαγγελίες του.

Πεντάστερος!

Συνεχίζοντας την περιπλάνησή μας στην Εquipe αναμοχλεύουμε όλα τα άρθρα που αφορούν τη μεταγραφολογία της χθεσινής μέρας, τα οποία οι ρεπόρτερ της ιστοσελίδας κατατάσσουν με βάση τη σημασία τους. Στην κατάταξη αυτή λοιπόν η μεταγραφή του Σισέ ήταν στην κορυφή της λίστας και η μοναδική με πέντε αστεράκια.

Με τέσσερα αστεράκια ήταν η ελπίδα για υπογραφή του Λαντρό στην Λιλ, το ενδιαφέρον της Ρεάλ για τον Μπενζεμά, το ενδιαφέρον της Λιόν για τον Λισάντρο Λόπεζ κι από εκεί και πέρα ακολουθούσαν με τρία η υπογραφή του Τιάγκο Μότα στη Ρόμα, η ενδεχόμενη φυγή του Μορέλ από τη Λοριάν, η μεταγραφή του Μαρίν στη Βέρντερ, αλλά και η ενδεχόμενη αποχώρηση του Μπολιβάρ από τη Μονακό.

Good luck to you Djiba!

Κι επειδή πολύ λόγο κάναμε για τα σχόλια τα οποία αφέθηκαν στην είδηση της επικείμενης μεταγραφής του Σισέ στον Παναθηναϊκό, σας μεταφέρουμε μερικά από τα συμπεράσματα που εξαγάγαμε διαβάζοντας τα.

Το πρώτο σχόλιο ελάχιστα μετά τη δημοσίευση του άρθρου ήταν το εξής: "Πρόκειται για αστείο"; Από τις 18.24 ώρα Γαλλίας ακολούθησαν ακατάπαυστα σχόλια γύρω από τη μεταγραφή της ημέρας σε Ελλάδα και Γαλλία!

Πολλοί έστειλαν απλά ένα ευχαριστώ και μια καλή τύχη, άλλοι ανέλυσαν την καριέρα του προσπαθώντας να βρουν αν έκανε καλή επιλογή. Διαβάσαμε μηνύματα φίλων του Παναθηναϊκού, διαβάσαμε πικρόχολα σχόλια που μιλούσαν για τέλος καριέρας, για διακοπές στην Ελλάδα και για υπερβολικά χρήματα που σε καμία περίπτωση δε θα έβρισκε αλλού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: