28 Ιουνίου 2009

ΑΥΞΗΣΗ ΜΚ Ολυμπιακού: Αυτή είναι η "καυτή" λίστα των 25 επιχειρηματιών που θέλει να βάλει στο "χέρι" ο Κόκκαλης!


Μπορεί τον κόσμο του Ολυμπιακού να τον καίνε οι μεταγραφές, όμως εσένα, πρόεδρε, σε καίει η αύξηση κεφαλαίου. Μια και τα πράγματα αρχίζουν να μπαίνουν σε μία τελική ευθεία, σήμερα θα αποκαλύψουμε ποιοι είναι οι "εκλεκτοί", τους οποίους επέλεξες για να ζητήσεις τη συνδρομή τους στην αύξηση κεφαλαίου. Αποφάσισες, λοιπόν, να στείλεις επιστολές σε 25 επιφανείς επιχειρηματίες που δηλώνουν και θεωρούνται Ολυμπιακοί.
Κάτι σαν short list είναι αυτή η λίστα των 25, μια και έχεις κάνει, πρόεδρε, ένα μεγάλο ξεσκαρτάρισμα σε σχέση με τα ονόματα που αρχικά είχες στο μυαλό σου, είτε γιατί πίστεψες ότι δεν μπορούν, είτε γιατί δεν τους θέλεις. Με τις επιστολές που απηύθυνες στους 25 επώνυμους Ολυμπιακούς, τους καλείς να συζητήσετε για τη συμμετοχή τους στην αύξηση κεφαλαίου και για το ποσό που θα ήταν διατεθειμένοι να προσφέρουν. Οι επιστολές συνοδεύονται από ένα ενημερωτικό σημείωμα, καθώς και από την αποτίμηση της ΠΑΕ η οποία έχει οριστικοποιηθεί στα 180 εκατομμύρια ευρώ.

Μεταξύ των 25 επιφανών επιχειρηματιών συγκαταλέγονται οι


Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, ο Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Νίκος Τσάκος, οι Γιάννης και Πολυχρόνης Συγγελίδης, οι Πόλις και Στέλιος Χατζηιωάννου, οι Γιώργος και Ακης Γλου, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Σωκράτης Κομινάκης, ο Βίλυ Παναγιωτίδης, ο Θωμάς Λιακουνάκος, οι εφοπλιστές Μαρτίνος, Κομνηνός και Μουνδρέας.

Οπως γίνεται αντιληπτό, στη λίστα υπάρχουν και ορισμένες εκπλήξεις, όπως εκείνη του Θόδωρου Αγγελόπουλου. Οχι γιατί δεν είναι Ολυμπιακός ή δεν θα ήθελε να συμμετάσχει, αλλά κυρίως λόγω της στενής σχέσης του "αποστολέα" με τους Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, τους γιους του Κωνσταντίνου. Στους οποίους μάλιστα είχε προτείνει ο Σ. Κόκκαλης να καλύψουν όλη την αύξηση κεφαλαίου και να πάνε σε συνιδιοκτησία της ΠΑΕ αλά μπάσκετ.

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, ήρθε λοιπόν η ώρα να αποδείξουν έμπρακτα οι επώνυμοι Ολυμπιακοί πόσο αγαπούν την ομάδα και σε ποιο βαθμό είναι διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Φυσικά μεταξύ των "25" υπάρχουν και επιχειρηματίες που έχουν ήδη προσφέρει πολλά εκατομμύρια, όπως οι αφοί Αγγελόπουλοι. Το μεγάλο διακύβευμα, όμως, είναι το ποδόσφαιρο και η επόμενη ημέρα για τον Ολυμπιακό. Είτε τώρα με τον Σωκράτη Κόκκαλη, είτε μετά χωρίς αυτόν.

Και είναι επίσης ώρα να διαμορφώσουν τις προτάσεις τους, είτε εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Ολυμπιακός θα πρέπει να πορευτεί και τα επόμενα χρόνια υπό τον Σωκράτη Κόκκαλη και απλώς θα συμβάλουν στην κεφαλαιακή ενίσχυση της ομάδας, είτε εκείνοι που μέσω συζητήσεων και ανεπίσημων κρούσεων έχουν διατυπώσει την άποψη ότι θα πρέπει ο Ολυμπιακός να αλλάξει ιδιοκτησία. Όλοι θα πρέπει τώρα να ξεκαθαρίσουν τις θέσεις και τις προθέσεις τους.

Από το gavros

Δεν υπάρχουν σχόλια: