30 Μαΐου 2009

Τζιόλης vs Χαριστέα στον τελικό Κυπέλλου Γερμανίας

Το Σάββατο θα γίνει γνωστή η ομάδα, η οποία θα στεφθεί Κυπελλούχος Γερμανίας για τη σεζόν 2008-2009, καθώς Λεβερκούζεν και Βέρντερ Βρέμης αναμετρώνται (21:00) στον τελικό της διοργάνωσης, που θα διεξαχθεί στο Ολυμπιακό στάδιο του Βερολίνου.

Και οι δύο ομάδες θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, προκειμένου να κλείσουν με τον καλύτερο τρόπο μια χρονιά, κατά την οποία περιορίστηκαν στη μέση της βαθμολογίας του πρωταθλήματος (ένατη η Μπάγερ, δέκατη η Βέρντερ), μένοντας μακριά από ένα ευρωπαϊκό «εισιτήριο», το οποίο πάντως θα εξασφαλίσει ο νικητής της αναμέτρησης.

Όσον αφορά τις επιτυχίες των δύο ομάδων στο Κύπελλο Γερμανίας, η Βέρντερ Βρέμης του Αλέξανδρου Τζιόλη είναι η δεύτερη ομάδα (πίσω από την πολυνίκη Μπάγερν Μονάχου) με τις περισσότερες κατακτήσεις, αφού έχει φτάσει πέντε φορές στην κορυφή (1961, 1991, 1994, 1999, 2004), στις οκτώ παρουσίες της σε τελικό.

Από την πλευρά τους, οι «ασπιρίνες» του Αγγελου Χαριστέα έχουν δώσει δύο φορές το «παρών» στον τελικό του Κυπέλλου, κατακτώντας το βαρύτιμο τρόπαιο το 1993.

Να σημειωθεί ότι ο τελικός θα αποτελέσει και το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Ντιέγκο με τη φανέλα της Βέρντερ, αφού ο Βραζιλιάνος μέσος θα αγωνίζεται από του χρόνου στη Γιουβέντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: