7 Μαΐου 2009

Στοίχημα Κύπελλο UEFA: Προβάδισμα για Shakhtar

Η Shakhtar Donetsk είναι στη θέση του οδηγού, καθώς υποδέχεται την, επίσης ουκρανική, Dynamo Kiev στο RSK Olimpiyskyi για την δεύτερη αναμέτρηση στα ημιτελικά του UEFA Cup.

Το εκτός έδρας γκολ που πέτυχε η ομάδα του Mircea Lucescu την περασμένη εβδομάδα, σημαίνει πως οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να σκοράρουν το βράδυ της Πέμπτης, εάν θέλουν να φτάσουν στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Το γεγονός ότι η Skakhtar υπολείπεται 12 ολόκληρους βαθμούς από την αντίπαλό της στο ουκρανικό πρωτάθλημα, την έκανε αυτόματα αουτσάιντερ στο παιχνίδι της προηγούμενης εβδομάδας, παρά το γεγονός πως στην Ευρώπη ήταν σε καλή κατάσταση. Στις αρχές του παιχνιδιού, η διαφορά των δύο ομάδων φάνηκε να γίνεται αισθητή, καθώς η Dynamo κυριάρχησε και πέτυχε ένα γκολ που της έδωσε το προβάδισμα. Ωστόσο, η Shakhtar έδειξε την αξία της και αφού η άμυνά της άρχισε να προσαρμόζεται επάνω στον Artem Milevskiy, κατάφερε να πετύχει το πολύτιμο εκτός έδρας γκολ, που την έφερε σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση στον τελικό. Επιπλέον, για τον Lucescu, η ομάδα του είναι σε θαυμάσια φόρμα εντός έδρας στο UEFA Cup τη φετινή περίοδο και δεν έχει δεχθεί γκολ στο RSK Olimpiyskyi στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της. Εάν καταφέρει να συντηρήσει αυτή την επίδοση, τότε θα φτάσει στον τελικό της Κωνσταντινούπολης.

Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετώπισαν προβλήματα τραυματισμών μετά το παιχνίδι τους το Σαββατοκύριακο κόντρα στην Kryvbas Kryvvi Rih, αλλά θα παραταχθούν χωρίς τον τιμωρημένο αμυντικό Aleksandr Kucher. Ο προπονητής ενδεχομένως αποφασίσει να αλλάξει την τακτική του, με την ομάδα του να έχει το προβάδισμα, με τον Willian να είναι υποψήφιος να ξεκινήσει στις πτέρυγες.

Το άγχος και η πίεση είναι στην πλευρά της Dynamo Kiyv. Ενώ η ομάδα του Yuri Semin τα έχει καταφέρει περίφημα με καλές ομάδες μέχρι στιγμής, η εκτός έδρας φόρμα της στο UEFA Cup κάθε άλλο παρά εντυπωσιακή είναι. Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της έχει ηττηθεί στα δύο κι έχει αποσπάσει ισοπαλίες στα άλλα δύο και, παρά το γεγονός πως αυτά τα αποτελέσματα της επέτρεψαν να φτάσει μέχρι εδώ, την Πέμπτη θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που έχει κερδίσει και τα τέσσερα τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της στην Ευρώπη. Το μοναδικό θετικό στοιχείο για τον προπονητή, είναι πως η ομάδα του έχει καλύτερο ρεκόρ κόντρα στην αντίπαλό της στις εγχώριες διοργανώσεις. Από το παρθενικό ουκρανικό πρωτάθλημα, το 1992, η Dynamo έχει κερδίσει 15 ματς και έχει χάσει 8, σε 34 συνολικά αναμετρήσεις, κάτι που αναμφισβήτητα γεμίζει αισιοδοξία τον Semin. Αν θέλει να φτάσει στη νίκη, θα πρέπει να πάρει τα μέγιστα από τους Oleksandr Aliyev και Milevskiy. Ο τερματοφύλακας Stanyslav Bogush, πάντως, πιστεύει πως η ομάδα του μπορεί να φτάσει στον τελικό, εάν επαναλάβει την εμφάνιση που είχε κάνει κόντρα στη Valencia στο Mestalla (2-2).
Ο Semin ξεκούρασε όλους σχεδόν τους παίκτες του το Σαββατοκύριακο, αλλά δεν έχει στη διάθεσή του τον Taras Mikhalic, που είναι τραυματίας. Τα καλά νέα είναι ότι ο Milevskiy αναμένεται να είναι έτοιμος να αγωνιστεί, έχοντας ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο γοφό, τον οποίο υπέστη στην πρώτη αναμέτρηση.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Olympiyskiy Stadium θα είναι ο Πορτογάλος Olegário Benquerença.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
SHAKHTAR DONETSK: Pyatov - Srna, Chigrynskiy, Ischenko, Rat - Duljaj, Hubschmann - Willian, Jadson, Fernandinho - Luiz Adriano
DYNAMO KIEV: Bogush - Betao, Sablic, Yussuf, Kaddouri - Vukojevic , Correa - Aliyev, Milevskiy, Ninkovic - Bangoura

Δεν υπάρχουν σχόλια: