7 Μαΐου 2009

Στοίχημα Κύπελλο UEFA: Η δεύτερη πράξη του γερμανικού εμφυλίου

Έχοντας στα υπέρ του το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Weserstadion, το Hamburg καλείται να σφραγίσει το εισιτήριο για τον τελικό του UEFA Cup, καθώς υποδέχεται τη Werder Bremen στη Nordbank Arina.

Ο προπονητής της Werder Bremen , Thomas Schaaf, δέχτηκε σκληρές κριτικές για την επιλογή του να βάλει σε δεύτερη μοίρα την Bundesliga, παρατάσσοντας ομάδα με αρκετές αλλαγές. Ο Schaaf άφησε εκτός ενδεκάδας τους Diego και Mesut Ozil στην ήττα 1-0 από την Cologne την περασμένη Κυριακή, καθώς θέλησε να ρίξει το βάρος στον καθοριστικό επαναληπτικό ημιτελικό του UEFA Cup κόντρα στο Hamburg. Μην έχοντας στόχους στην Bundesliga, όπου η Werder βρίσκεται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα, ο σύλλογος της βόρειας Γερμανίας επικεντρώνεται στο UEFA Cup και στο θεσμό του Κυπέλλου, που είναι οι διοργανώσεις στις οποίες μπορεί να πανηγυρίσει κάποιον τίτλο.

Στους επικριτές του, ο Schaaf απάντησε πως οι Diego και Ozil ήταν τραυματίες και κανείς από τους δύο δεν είναι σίγουρο ότι θα είναι έτοιμοι για το ματς με το Hamburg. Η Werder ηττήθηκε 1-0 στο πρώτο παιχνίδι (από το γκολ του Piotr Trochowski στο 28ο λεπτό) και ταξιδεύει στη γειτονική πόλη γνωρίζοντας πως πρέπει να σκοράρει εάν θέλει να έχει πιθανότητες να φτάσει στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Για το λόγο αυτό θα πρέπει Diego και Ozil να είναι σε κορυφαία κατάσταση.

Το Hamburg είχε το πάνω χέρι στις τρεις προηγούμενες φετινές αναμετρήσεις με τη Werder, κερδίζοντας τη στην Bundesliga αλλά και στο πρώτο παιχνίδι στα ημιτελικά του θεσμού, αν και ηττήθηκε στα πέναλτι στον ημιτελικό του Κυπέλλου Γερμανίας, μετά το 1-1 της κανονικής διάρκειας και της παράτασης. Σε αντίθεση με τη Werder, το Hamburg έχει φιλοδοξίες και στην Bundesliga, όπου υπολείπεται πέντε βαθμών της πρωτοπόρου Wolfsburg κι ενώ απομένουν τέσσερα παιχνίδια μέχρι το φινάλε της σεζόν, αλλά και πάλι το UEFA Cup είναι η πρώτη προτεραιότητά του.

Ο Martin Jol δεν έχει στη διάθεσή του τον τιμωρημένο Jose Paolo Guerrero, αλλά ο Mladen Petric είναι έτοιμος να επιστρέψει έχοντας ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε αποκομίσει από το παιχνίδι με τη Werder στον μεταξύ τους αγώνα Κυπέλλου.

Διαιτητής της αναμέτρησης στη Nordbank Arina θα είναι ο Βέλγος Frank De Bleeckere.

Δεν υπάρχουν σχόλια: