9 Μαΐου 2009

Στοίχημα Κύπελλο Γαλλίας: Rennes-Guingamp, η ώρα του τελικού

Η ώρα του τελικού, για το κύπελλο Γαλλίας έφτασε, με τις Rennes και Guingamp να διεκδικούν το τρόπαιο στο Stade de France.

Η Rennes θέλει να κατακτήσει το τρόπαιο για τρίτη φορά στην ιστορία της, αντίθετα με την Guingamp, ομάδα της δεύτερης κατηγορίας, που θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στον τελικό του κυπέλλου. Ο νικητής εκτός από τον τίτλο του κυπελλούχου, θα κερδίσει και μια θέση που οδηγεί στο κύπελλο UEFA (Europa League).

Η Rennes μοιάζει να είναι το φαβορί, αλλά θα έχει κάποιες απουσίες βασικών παικτών. Αντίθετα η Guingamp θα προσπαθήσει με όλες τις δυνάμεις της να διεκδικήσει όποιες ελπίδες της αναλογούν.

Η Rennes, προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες για το πρωτάθλημα, γεγονός που έχει κάνει τον στόχο της 5ης θέσης δύσκολη. Δικαιολογημένα λοιπόν τόσο ο Guy Lacombe όσο και οι παίκτες του, έχουν στραμμένο το ενδιαφέρον τους στο τελικό του κυπέλλου. Η πορεία της ομάδας στο θεσμό ήταν πολύ καλή, αλλά ο προπονητής της ομάδας προσπαθεί να κρατήσει τους παίκτες του προσγειωμένους αφού η Guingamp είναι ικανή να κάνει ακόμα μια έκπληξη. Ο Jimmy Briand, είναι τραυματίας και θα απουσιάσει για ακόμα ένα ματς, και την θέση του θα καλύψει ο νεαρός Moussa Sow. Αμφίβολη θεωρείται επίσης η συμμετοχή του αρχηγού της ομάδας, Peter Hansson, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό ενώ οριστικά εκτός θα είναι ο τιμωρημένος Kader Mangane.

Η Guingamp αποτελεί την μεγάλη έκπληξη του φετινού κυπέλλου, με τους παίκτες της ομάδας να ζουν ένα όνειρο αφού έφτασαν στο τελικό κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Να θυμίσουμε ότι κατάφεραν να αποκλείσουν την Sedan και την Toulouse, παίζοντας με 10 παίκτες. Μοναδική απουσία, για τους τυπικά φιλοξενούμενους, θα είναι αυτή του τιμωρημένου Richard Soumah.

Και οι δυο ομάδες παρουσιάζουν αρκετές ομοιότητες, αφού δείχνουν να έχουν ιδιαίτερη έφεση στις ισοπαλίες (στο πρωτάθλημα). Θα πρέπει λοιπόν να περιμένουμε ένα κλειστό παιχνίδι. Η προϊστορία δείχνει ότι στις τελευταίες τέσσερεις αναμετρήσεις, στα πλαίσια της Ligue 1, η Rennes έχει δυο νίκες και δυο ισοπαλίες, ενώ η Guingamp έχει πάρει μια νίκη. Η ομάδα του Lacombe, είναι αγωνιστικά ανώτερη, και παρά τον ενθουσιασμό της Guingamp, θα πρέπει να δώσουμε ένα προβάδισμα για την νίκη στην Rennes.

Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: