9 Μαΐου 2009

Στοίχημα Primera Division: Πριν τον τελικό του Copa den Rey

Με τον τελικό του Copa del Rey να έρχεται, την Τετάρτη, και τη μία εκ των φιναλίστ ν' αγωνίζεται σήμερα, δεν μπορεί παρά αυτό να επηρεάσει κάποια παιχνίδια.

Athletic-Betis

Η Athletic παρέμεινε αήττητη για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι, μετά την εκτός έδρας ισοπαλία με τη Sporting και βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. O Joaquin Caparros αναμένεται να παρατάξει ενδεκάδα αναπληρωματικών ενόψει του τελικού της Τετάρτης με τη Barcelona στο Mestalla. Μοναδικοί βασικοί που κλήθηκαν στην αποστολή είναι οι Iraizoz, Amorebieta, Toquero και David Lopez.

Η Betis προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες δεχόμενη σε καθεμιά απ' αυτές δύο γκολ, ενώ στις δύο τελευταίες δεν έχει σκοράρει κι έτσι απέχει τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Εκτός είναι οι Capi, Mehmet Aurelio, Juanma και Sergio García, ενώ τα καλά έρχονται από το γεγονός ότι είναι διαθέσιμοι οι Oliveira, Juanito, Arzu και Pavone.


Sevilla-Mallorca

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες ήττες, η Sevilla επέστρεψε στις επιτυχίες, κερδίζοντας εκτός έδρας τη Villarreal με 0-2 και αύξησε τη διαφορά της στην τρίτη θέση από τη Valencia στους τέσσερεις βαθμούς. Τιμωρημένοι είναι οι βασικοί την προηγούμενη αγωνιστική Navarro και Konko.

H Mallorca έχει τρεις σερί νίκες και τέσσερις στα πέντε τελευταία παιχνίδια, στα οποία είναι αήττητη. Έτσι, οι «νησιώτες» έφτασαν στην ένατη θέση και απέχει έντεκα βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού, έχοντας ουσιαστικά σωθεί. Επιστρέφει στη διάθεση του Manzano, ο Ayoze, που μπαίνει στον άμυνα.


Valencia-Real Madrid

Η Valencia ηττήθηκε με 3-0 εκτός έδρας από την Espanyol κι έμεινε τέσσερεις βαθμούς πίσω από την τρίτη Sevilla, ενώ την πλησίασε η Atletico, που βρίσκεται έναν βαθμό πίσω στην πέμπτη θέση. Ο Emery δεν αντιμετωπίζει νέα προβλήματα.

Η Real Madrid προέρχεται από την εξευτελιστική ήττα εντός έδρας από τη Barcelona με 2-6 και ουσιαστικά έχασε τις ελπίδες για πρωτάθλημα, ακόμα κι αν μαθηματικά δεν έχει τελειώσει τίποτα. Τιμωρημένος παραμένει ο Pepe κι εκτός παραμένουν οι Sneijder και Guti, ενώ την τελευταία στιγμή προέκυψε πρόβλημα με τον Lass Diarra, που είναι άρρωστος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: