13 Μαΐου 2009

Στοίχημα Γαλλία: Επικίνδυνες δοκιμασίες για Marseille και Bordeaux

Οι πρωτοπόροι Marseille και Bordeaux αγωνίζονται εκτός έδρας με Nice και Valenciennes αντίστοιχα. Επίσης πολύ σημαντικές αναμετρήσεις θα είναι αυτή της Le Havre με την St.Etienne και της Toulouse με την Lille.

Le Mans - PSG

Μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα. η Le Mans βρίσκεται κοντά στην ζώνη του υποβιβασμού και δεν θα πρέπει να αισθάνεται και τόσο άνετα. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται υπό πίεση και ο νέος προπονητής, Arnaud Cormier ίσως να είναι ευχαριστημένος και με τον βαθμό της ισοπαλίας. Ο Marcelo Estigarribia είναι τραυματίας και δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί όπως τι ίδιο ισχύει και με τον τιμωρημένο Geder. Η PSG, δίνει ακόμα μάχη για την τρίτη θέση της βαθμολογίας και χρειάζεται τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Le Guen, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Guillaume Hoarau και Ludovic Giuly.

Le Havre - St.Etienne

Σημαντικό παιχνίδι για την ουρά της βαθμολογίας ανάμεσα σε Le Havre και St.Etienne. οι γηπεδούχοι δεν θα πρέπει να έχουν πολλές ελπίδες για την παραμονή, αλλά σίγουρα δεν είναι διατεθειμένοι να παραδώσουν τα όπλα εύκολα. Εκτός αυτής της αναμέτρησης έχουν τεθεί οι τραυματίες Olivier Davidas και Jean-Armel Kana-Biyik. Η St.Etienne θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες και παράλληλα να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την σωτηρία. Οι απουσίες είναι πολλές για τους φιλοξενούμενους καθώς δεν μπορούν να υπολογίζουν στους Blaise Matuidi, Geoffrey Dernis και Cedric Varrault. Αμφίβολες επίσης θεωρούνται και οι παρουσίες των Sebastien Grax και Yohann Andreu.

Auxerre - Grenoble

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς η Auxerre θα φιλοξενήσει την Grenoble.Οι γηπεδούχοι μετράνε τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και δείχνουν να είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση. Η Auxerre, δεν μπορεί ακόμα να υπολογίζει στους τραυματίες Julien Quercia, Robert Popov και Kamel Chafni. Με την σωτηρία εξασφαλισμένη η Grenoble, θα παίξει χωρίς άγχος στοχεύοντας να καταλάβει μια καλύτερη θέση στην τελική βαθμολογία. Οι φιλοξενούμενοι δεν θα έχουν μαζί τους τον τραυματία Sandy Paillot και τον τιμωρημένο Larsen Toure.

Nancy - Lorient

Η Nancy, βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας με 40 βαθμούς. Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πετύχουν την δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας νίκη και να ανεβούν βαθμολογικά. Η Lorient έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά την νίκη της επί της Lille με 3-1. Η Lorient δεν έχει άγχος και θέλει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα σε μια έδρα που παραδοσιακά δυσκολεύεται.

Sochaux - Monaco

Η Sochaux, δίνει σκληρή μάχη για την παραμονή στην κατηγορία. Η ομάδα του Francis Gillot, έχει μείνει για τέσσερεις αγώνες χωρίς νίκη και θέλει το τρίποντο προκειμένου να αποκτήσει αβαντάζ έναντι των Nantes και St Etienne. Η Monaco από την μεριά της, βρίσκεται στην δέκατη θέση της βαθμολογίας και δεν έχει άμεσο βαθμολογικό ενδιαφέρον σε αυτό το ματς. Και οι δυο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών και θα παραταχτούν με το καλύτερο δυνατόν σχήμα.

Rennes - Caen

Η γηπεδούχος Rennes καλείται να ξεπεράσει την ήττα σοκ στον τελικό του κυπέλου, και να βρει κίνητρο για τις εναπομείναντες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούν να υπολογίζουν στους τραυματίες Bruno Cheyrou και Rod Fanni. Η Caen χρειάζεται περισσότερο τους βαθμούς σε αυτό το ματς. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν εκμεταλλευτούν την απογοήτευση των γηπεδούχων και να φτάσουν στην δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Toulouse - Lille

Σε ένα πολύ σημαντικό ματς, για την κατάληψη της πέμπτης θέσης η Toulouse υποδέχεται την Lille. Οι γηπεδούχοι έχουν ένα αβαντάζ δυο βαθμών και με μια νίκη θα αποκτήσουν ένα σαφές προβάδισμα έναντι των αντιπάλων τους. Ο Adil Rami είναι τιμωρημένος και δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής. Η Lille θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες μετά από τέσσερεις αγωνιστικές. Μοναδική απουσία για τους φιλοξενούμενους θα είναι αυτή του τιμωρημένου Mauro Cetto.

Nice - Marseille

Η Marseille δοκιμάζεται στην έδρα της Nice. Οι γηπεδούχοι θα παίξουν για την τιμή τους, αφού δεν μπορούν να διεκδικήσουν κάτι σημαντικό στο φετινό πρωτάθλημα. αντίθετα η Marseille, καίγεται για τους τρεις βαθμούς της νίκης και θα έχει σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο σε αυτό το ματς. Ο Eric Gerets, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Bakari Kone και Mamadou Samassa.

Valenciennes - Bordeaux

Η Valenciennes υποδέχεται την δεύτερη της βαθμολογίας Bordeaux. Οι γηπεδούχοι είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση και θα προσπαθήσουν να κάνουν την ζημιά στην ομάδα της Bordeaux. Ο Filip Sebo και ο Gregory Pujol δεν θα μπορέσουν να βοηθήσουν την ομάδα τους σε αυτόν τον αγώνα. Η Bordeaux, δεν έχει περιθώρια για βαθμολογικές απώλειες σε αυτή την αναμέτρηση. Ο Marc Planus, ο Henrique και ο Jussie, επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: