13 Μαΐου 2009

Στοίχημα Γερμανία: Η ουρά φλέγεται.....

Σημαντικές αναμετρήσεις περιλαμβάνεις η δεύτερη ημέρα της 33ης αγωνιστικής του Γερμανικού πρωταθλήματος, καθώς ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας θα προσπαθήσουν να αρπάξουν βαθμούς που θα τους βοηθήσουν στις τρεις τελευταίες εναπομείναντες αγωνιστικές.

Bielefeld - Hoffenheim

Μετά από ένα κακό σερί και τέσσερις σερί ήττες, η Bielefeld κατόρθωσε να ορθοποδήσει και να φέρει τρία ισόπαλα αποτελέσματα στα επόμενα ματς. Ο προπονητής Frontzeck θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος γιατί βλέπει τον μέσο της ομάδας Kamper να αποθεραπεύεται και να μπορεί να συμμετάσχει, πράγμα που θα ωθήσει τον Katongo στην επίθεση μαζί με τον Wischniarek. Το παιχνίδι είναι σημαντικό για τους γηπεδούχους μιας και την επόμενη εβδομάδα ταξιδεύουν στην έδρα της φορμαρισμένης Dortmund, άρα χρειάζονται τους τρεις βαθμούς ώστε να μην πέσουν ξανά στην ζώνη του υποβιβασμού. Οι Hartmann και Versik είναι τραυματίες και δεν θα δώσουν το παρών.

Επιτέλους νίκη για τη Hoffenheim, η οποία αγνοούσε τη νίκη από τον Ιανουάριο. Για το ματς απέναντι στη Bielefeld ο Rangnick μπορεί να υπολογίζει και πάλι στον Beck, ο οποίος έκτισε την ποινή του την προηγούμενη αγωνιστική. Επίσης μετά από τιμωρία πολλών αγωνιστικών, ο Carlos Eduardo δηλώνει και πάλι παρών ενώ ο αρχηγός της ομάδας, Teber έχει αποθεραπευτεί αλλά είναι αμφίβολη η συμμετοχή του. Η Hoffenheim θα παίξει με τρεις επιθετικούς, Obasi, Sanogo και Ba και αυτό το επιθετικό τρίο θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη εκτός έδρας του δεύτερου μισού της σεζόν. Οι Ibišević, Bernhardt, Jaissle και Ibertsberger είναι τραυματίες και είναι εκτός ομάδας.

Frankfurt - Werder

Με τρεις ακόμα αγωνιστικές να απομένουν στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Φρανκφούρτης χρειάζεται μόλις μία νίκη ώστε να εξασφαλίσει τη σωτηρία της. Ο Funkel μπορεί να υπολογίζει ξανά στον Chris, ο οποίος έλειψε από το προηγούμενο ματς λόγω τιμωρίας. Επίσης πολύ καλά νέα για την ομάδα είναι η αποθεραπεία του Βραζιλιάνου Ciao ο οποίος επέστρεψε στις προπονήσεις, αν και η επιστροφή του στους αγωνιστικούς χώρους αναμένεται την επόμενη αγωνιστική απέναντι στη Bochum. Οι επιστροφές των Fink και Ochs ισχυροποιεί την άμυνα της ομάδας, πράγμα που σημαίνει πως η ομάδα μπορεί να επικεντρωθεί στα επιθετικά της καθήκοντα. Ο Funkel δεν υπολογίζει στους τραυματίες Preus, Kweuke, Kohler, Vaskoski, Tsoumuo, Tosci και Αμανατίδη.

Οι δύο αντίπαλοι έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, με την ομάδα της Βρέμης να έχει κερδίσει τα τρία παιχνίδια. Ο Schaff δεν μπορεί να υπολογίζει στο μαέστρο της ομάδας του, Diego, ο οποίος απέχει λόγω ενός μυϊκού τραυματισμού. Μιας και ο αντικαταστάτης του Βραζιλιάνου, Pasanen είναι επίσης τραυματίας, ο Frings θα πάρει τη θέση του, με τον Niemeyer να καλύπτει τη θέση που αφήνει κενή ο τελευταίος. Ο Mertesacker, επίσης τραυματίας, δεν θα πάρει θέση στο κέντρο της άμυνας, με τον Prodl να τον αντικαταστεί. Τα καλά νέα για τους πράσινους είναι η επιστροφή του Fritz-Boenisch μετά από τιμωρία. Οι Jansen, Hunt, και Vander είναι επίσης απόντες λόγω τραυματισμού.

Cottbus - M Gladbach

Μεγάλο πλήγμα για την ομάδα της Cottbus ο τραυματισμός του Rangelov, ο οποίος τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς με τη Bayern, και οι οπαδοί της ομάδας προσεύχονται για γρήγορη ανάρρωση του επιθετικού της. Εάν ο Βούλγαρος διεθνής δεν καταφέρει να είναι έτοιμος, τότε ο προπονητής Prasnikar θα αναγκαστεί να χρησιμοποιήσει τον Jula μόνο του μπροστά στην επίθεση, με την υποστήριξη των Iliev, Angelov και Skela από το κέντρο. Ο Cagdas θα λείψει από την άμυνα λόγω τιμωρίας, με τον Cvitanovic να παίρνει τη θέση του. Οι Kurth, Adi, Da Silva και Muller είναι επίσης εκτός λόγω τραυματισμού.

Μετά από έξι μη νικηφόρα αποτελέσματα, η M Gladbach κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης την προηγούμενη αγωνιστική απέναντι στη Schalke, δραπετεύοντας έτσι από τη ζώνη του υποβιβασμού μετά από 17 ολόκληρες αγωνιστικές!! Ο Meyer θα υιοθετήσει μια προσεκτική αμυντική τακτική κατεβάζοντας έναν επιθετικό, τον Matmout, ο οποίος θα υποστηρίζεται από τη μεσαία γραμμή που δεσπόζουν οι Baumjohan, Van der Bergh και Marko Marin. Ο πρώτος επιθετικός της ομάδας, Friend, έχει αποθεραπευτεί και θα ακολουθήσει την αποστολή, με τον προπονητή να τον χρησιμοποιεί αν δει ότι τον έχει ανάγκη. Η φιλοξενούμενη ομάδα είναι εκτός ζώνης υποβιβασμού λόγω διαφοράς τερμάτων και σίγουρα θα κυνηγήσει να κλέψει τη νίκη μιας και ισοβαθμεί με την αντίπαλο της. Οι Gohouri, Coulibaly, Touma, Jaures και Alberman είναι όλοι εκτός.

Hamburg - Bochum

Το θετικό για την ομάδα του Martin Jol είναι η επιστροφή του Olic ο οποίος με τον Guerrero, θα συνθέσει το επιθετικό δίδυμο της ομάδας, με τον Petric να περιμένει την ευκαιρία του από το πάγκο. Ο αρχηγός της ομάδας Jarolim δέχθηκε την πέμπτη του κίτρινη κάρτα στο προηγούμενο ματς με αποτέλεσμα να χάνει το παιχνίδι απέναντι στη Bochum, άρα ο Tavares θα πάρει τη θέση του. Η προϊστορία είναι σαφέστατα υπέρ του Hamburg, αλλά στα τελευταία παιχνίδια που έχουν αναμετρηθεί οι δύο αντίπαλοι, οι γηπεδούχοι αντιμετωπίζουν προβλήματα με μόλις μία νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια που έχουν δώσει εντός έδρας εναντίον της Bochum. Εκτός για τους γηπεδούχους είναι επίσης οι τραυματίες Reinhardt, Atouba, Castalen και Alex Silva.

Μια ενδεχόμενη ήττα της Bochum θα την φέρει σε πολύ δύσκολη θέση. Η τελευταία νίκη της ομάδας χρονολογείται εδώ και ένα μήνα όταν κέρδισε την Hoffenheim με 3 - 0 . Μετά από αυτή τη νίκη, ακολούθησε ένα κακό σερί τεσσάρων ηττών. Ο προπονητής της ομάδας Koller καταλαβαίνει την κρισιμότητα της κατάστασης, και πιστεύει πως με έναν βαθμό σε αυτό το ματς, η ψυχολογία των παικτών του θα αλλάξει άρδην. Ακριβώς γι' αυτό το λόγο, θα επιλέξει να κατεβάσει μόνον έναν επιθετικό - τον Hashemian - αφού οι δύο καλύτεροι του επιθετικοί, Klimowitz και Sestak είναι τραυματίες. Εκτός από αυτούς, οι Fuchs, Ono, Schroder και Gucku είναι επίσης τραυματίες και δεν θα παίξουν.

Schalke - Stuttgart

Η Schalke θα θελήσει να πάρει εκδίκηση μιας και πριν από δύο χρόνια η σημερινή της αντίπαλος, της είχε αρπάξει μέσα από τα χέρια τον τίτλο του πρωταθλήματος. Φέτος βέβαια η κατάσταση είναι διαφορετική, διότι η γηπεδούχος ομάδα βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από τη θέση που οδηγεί στην Ευρώπη και οι πιθανότητες της για έξοδο στην Ευρώπη είναι αρκετά μικρές. Αν και εκτός στόχων η Schalke θα κυνηγήσει τη νίκη όπως εξηγεί και ο προπονητής της ομάδας Mike Buskens.

Η Stuttgart φτάνει στο Gelsenkirchen με καταπληκτική ψυχολογία μετά τη μεγάλη νίκη που πέτυχε επί των πρωτοπόρων του πρωταθλήματος Wolfsburg, αλλά ο Babbel κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: «Το Σάββατο κάναμε μια καταπληκτική εμφάνιση, αλλά το αποτέλεσμα αυτό δεν θα έχει καμία σημασία στον επόμενο αγώνα» δήλωσε ο προπονητής της ομάδας συνεχίζοντας «Δεν έχουμε καταφέρει ακόμα τίποτα. Αν θέλουμε να είμαστε πετυχημένοι θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμα πιο σκληρά. Αλλά το καλό είναι ότι τα πάντα είναι στο χέρι μας». Κανένας από τους δύο προπονητές δεν αναμένεται να κάνει καμία αλλαγή, αν και ο Matthieu Delpierre είναι διαθέσιμος για την Stuttgart μετά την έκτιση της ποινής του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: