13 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Coppa Italia: Lazio - Sampdoria

Η ώρα του μεγάλου τελικού για το κύπελλο Ιταλίας έφτασε. Η Lazio και η Sampdoria, αναμετριούνται την Τετάρτη, στο Olimpico της Ρώμης, για τον 61ο τελικό του Coppa Italia.

Ο νικητής του αγώνα θα στεφθεί για πέμπτη φορά κυπελλούχους, αφού και οι δυο ομάδες έχουν κατακτήσει το τρόπαιο από τέσσερεις φορές.

Ο τελικός είναι πάρα πολύ σημαντικός και για τους δυο αντιπάλους αφού, μέσω του κυπέλλου μπορούν να διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για την Europa League (κύπελλο UEFA).

Η ομάδα του Delio Rossi , έχει δείξει πολλά σημάδια αστάθειας στην φετινή σεζόν. Η ήττα της Lazio από την Udinese με 3-1, προβλημάτισε αλλά σίγουρα θα παρουσιάσει ένα σαφώς πιο βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο στον τελικό. Οι τυπικά γηπεδούχοι, δεν θα έχουν στην διάθεσή τους τον τιμωρημένο Βραζιλιάνο Francelino Matuzalem. Προβληματισμός υπάρχει επίσης με την συμμετοχή του Lorenzo De Silvestri, ο οποίος ταλαιπωρείται από έναν τραυματισμό και η συμμετοχή του στον τελικό είναι αμφίβολη.

Παρά την αισιοδοξία στην αρχή της χρονιάς, η ομάδα του Walter Mazzarri, δεν είχε καλή πορεία στο φετινό πρωτάθλημα. Η Sampdoria εντυπωσίασε με την μεγάλη νίκη της επί της Reggina με σκορ 5-0, την τελευταία αγωνιστική. Η ψυχολογία στο στρατόπεδο των τυπικά φιλοξενούμενων, είναι πολύ καλή και όλοι αισιοδοξούν για τον μεγάλο τελικό. Στα αγωνιστικά οι Pietro Accardi και Stefano Lucchini, ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους και θα δώσουν κανονικά το παρών.

Ο τελικός θα είναι κλειστός και πολύ μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι τακτικές των δυο προπονητών. Αναμένουμε και τις δυο ομάδες να αγωνιστούν επιφυλακτικά, έχοντας κυρίως το νου τους στις άμυνες τους. Η ισοπαλία στην κανονική διάρκεια του τελικού μοιάζει πολύ πιθανή, και οι διάφορες των δυο ομάδων μάλλον θα κριθούν στην παράταση ή στα πέναλτι.

Πιθανές ενδεκάδες

Lazio: Muslera; Lichtsteiner, Siviglia, Rozenhal, Kolarov; Brocchi, Ledesma, Dabo, Foggia; Pandev, Zarate.

Sampdoria: Castellazzi; Campagnaro, Lucchini, Accardi; Raggi, Dessena, Palombo, Franceschini, Pieri; Cassano, Pazzini.

Δεν υπάρχουν σχόλια: