13 Μαΐου 2009

ΠΑΟ - ΑΕΚ και Λάρισα - ΠΑΟΚ

Σήμερα θα διεξαχθεί η δεύτερη αγωνιστική των πλέι οφ, τα οποία έχουν φέτος ακόμα πιο έντονο ενδιαφέρον, σχετικά με τις συμμετοχές των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει, είναι αυτό στο Ολυμπιακό στάδιο μεταξύ του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ.

Οι δύο ομάδες νίκησαν στα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής και θα παλέψουν για τη νίκη, η οποία θα τους δώσει το προβάδισμα για την κατάληψη της δεύτερης θέσης στο πρωτάθλημα και της συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο άλλο παιχνίδι, η ΑΕΛ θα υποδεχθεί στη Λάρισα τον ΠΑΟΚ και η μάχη τους αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον. Σχετικά με το ξεχωριστό φετινό ενδιαφέρον των αγώνων αυτών, να σημειώσουμε ότι προκύπτει από το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν «απολαμβάνει» τα προνόμια του κυπελλούχου Ελλάδας από τη στιγμή που δεν κατάκτησε το τρόπαιο.

Αυτό σημαίνει ότι η φάση της διοργάνωσης στην οποία θα συμμετάσχει, θα εξαρτηθεί αποκλειστικά από τη θέση που θα καταλάβει στα πλέι οφ.

Η ΑΕΛ είναι άμεσα ενδιαφερόμενη, από τη στιγμή που στοχεύει σε κάτι καλύτερο από την τέταρτη θέση, η οποία οδηγεί στον 2ο από τους τέσσερις προκριματικούς γύρους του Εουρόπα Λιγκ , οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν στις 16 και 22 Ιουλίου.

Η ομάδα που θα καταταγεί τρίτη στα πλέι οφ, θα συμμετάσχει στον 3ο γύρο (30 Ιουλίου-6 Αυγούστου), ενώ πολύ σημαντικός στόχος είναι αυτός της δεύτερης θέσης, που οδηγεί στον 4ο προκριματικό, δηλαδή ένα βήμα πριν τους ομίλους του Εουρόπα. Οι αγώνες αυτής της φάσης διεξάγονται στις 20 και 27 Αυγούστου.

Ο πρώτος των πλέι οφ θα συμμετάσχει στις δύο φάσεις του «έξτρα» προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου λαμβάνουν μέρος ομάδες που δεν κατέκτησαν τον τίτλο, από τις χώρες που βρίσκονται στις θέσεις 1-15 της βαθμολογίας της ΟΥΕΦΑ.

Η πρώτη φάση διεξάγεται στις 28/29 Ιουλίου και 4/5 Αυγούστου, ενώ η δεύτερη στις 18/19 και 25/26 Αυγούστου.

Την Τετάρτη, λοιπόν, θα διεξαχθεί η δεύτερη από τις έξι αγωνιστικές των πλέι και οι ομάδες έχουν την εξής βαθμολογία: Παναθηναϊκός 5, ΑΕΚ 4, ΠΑΟΚ 3, Λάρισα 0.

Συνοπτικά το αυριανό πρόγραμμα των αγώνων των πλέι οφ:

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ
19:00 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός-ΑΕΚ - NET
21:15 (Αλκαζάρ) Λάρισα-ΠΑΟΚ - Alpha

Δεν υπάρχουν σχόλια: