28 Μαΐου 2009

Με όραμα το Champions League και την στήριξη Κόκκαλη ο Κετσπάγια

Xωρίς πολλά λόγια και με αρκετό τρακ παρουσιάστηκε ο Τιμούρ Κετσπάγια από τον Ολυμπιακό.
Ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων» μίλησε για ενίσχυση της ομάδας του ενώ τόνισε: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει κάθε χρόνο στο Champions League».
Ο Γεωργιανός προπονητής είχε αρκετό τρακ και επανέλαβε: «Δεν μου αρέσει να λέω μεγάλα πράγματα, θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα πάντα για να πάμε τον Ολυμπιακό ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά».
Και συνέχισε: «Είχα φιλοδοξίες ως παίκτης. Έφυγα από τη Γεωργία, πήγα στην Κύπρο. Το ίδιο ισχύει και ως προπονητής. Έχω κάνει τεράστιο βήμα, ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα. Ήρθα να μείνω και όχι να φύγω. Ελπίζω να μείνω για πολλά χρόνια.
Θα ενισχυθεί σίγουρα η ομάδα. Θα ψάξουμε για κάθε θέση να έρθει ένας παίκτης που να βοηθήσει και να κάνει τη διαφορά. Δεν μας ενδιαφέρει να είναι μεγάλο όνομα, αλλά να έρθει ένας παίκτης που να δίνει το κάτι παραπάνω από αυτό που έχουμε. Πιστεύω ότι η ομάδα θα γίνει πιο δυνατή.
Μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός πρέπει να...

συμμετέχει κάθε χρόνο στο Champions League. Κάτι άλλο είναι αποτυχία. Έχουμε την ομάδα και πιστεύω ότι έχουμε πολύ καλές πιθανότητες να πάμε στους ομίλους».
Μάλιστα μίλησε και για την αποχώρηση Τζόρτζεβιτς: «Δυστυχώς, δεν μπορεί να παίζει κάποιος αιώνια. Θα προσπαθήσουμε να καλύψουμε τις θέσεις που χρειάζεται η ομάδα. Ο Τζόρτζεβιτς είχε πολλά χρόνια στην ομάδα, είναι δύσκολο να τον αναπληρώσεις ως προσωπικότητα. Εγώ τον γνωρίζω. Είναι ένα άτομο που έχει προσφέρει πάρα πολύ. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, θα πρέπει να βρούμε άλλους παίκτες που να δώσουν αυτά που είχαν δώσει τα παιδιά που έχουν φύγει».
Ο Σωκράτης Κόκκαλης άνοιξε βέβαια τη συνέντευξη Τύπου, καλοσωρίζοντας τον νέο προπονητή του Ολυμπιακού και δηλώνοντας ότι έχει την αμέριστη στηριξή του.
Αναλυτικά: «Θέλω να καλοσωρίσω τον Τιμούρ στον Ολυμπιακό. Είχαμε μία συνέντευξη που σας εξήγησα τους λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για την επόμενη 3ετία με τον Τιμούρ Κετσμπάγια.
Είναι η εμπιστοσύνη και στις ικανότητές του και στη φιλοδοξία που έχει ο ίδιος για να κάνει μία σοβαρή δουλειά, και στην πρώτη ομάδα αλλά και και να αναδείξουμε παίκτες από τις ακαδημίες.
Αυτό που θέλω να πω είναι η μεγάλη προσπάθεια που πρέπει να καταβάλλει ο Ολυμπιακός είναι να κατακτήσει και φέτος το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.
Το δυσκολότερο πράγμα είναι να κρατιέσαι στην κορυφή, οι οπαδοί μας το θεωρούν σχεδόν αυτονόητο. Επίσης θέλω να κατακρίνω εκείνους αυτούς που χωρίς να έχουν δει ακόμα τίποτα βγαίνουν σε διάφορα μέσα και λένε διάφορες κρίσεις.
Περιμένετε και θα δείτε. Θα πρέπει όλος ο κόσμος όπως και η διοίκηση να στηρίξουν το νέο προπονητή. Είναι η πρώτη φορά που αναλαμβάνει προπονητής σε μία ομάδα που είναι το επόμενο σκαλοπάτι στην καριέρα του.
Θα πρέπει να τον στηρίξουμε και είμαι βέβαιος ότι έχει όλα τα στοιχεία που θα τον βοηθήσουν να γίνει ένας προπονητής που θα στεριώσει στον Ολυμπιακό και θα προσφέρει στον κόσμο όχι μόνο πρωταθλήματα αλλά κα εκείνο που θέλουμε να βλέπουμε, ένα σύγχρονο, δυνατό και ωραίο ποδόσφαιρο, ειδικά όταν παίζουμε στο 'Καραϊσκάκη'.
Εγώ και όλα τα μέλη του Δ.Σ του ευχόμαστε καλή επιτυχία και από εδώ και πέρα θα αναλάβει να σας μιλήσει και ο ίδιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: