28 Μαΐου 2009

Γκουαρντιόλα: "Αύριο εγκαταλείπω..."

Μέσα σε ένα ντελίριο ενθουσιασμού ο Πεπ Γκουαρντιόλα υποστήριξε πως από την Πέμπτη κιόλας θα αρχίσει να κοιτάει για νέα δουλειά..., καθώς ως προπονητής κατέκτησε τα πάντα.
Φυσικά, κάθε άλλο παρά τοις μετρητοίς έκατσε να μιλήσει ο τεχνικός των "μπλαουγκράνα" στη συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε τη στέψη της ομάδας του ως τη νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης για τη σεζόν 2008/09.

"Αύριο εγκαταλείπω (αυτή τη δουλειά)... Δεν μπορώ να κάνω τίποτα πλέον για να ξεπεράσω αυτό το επίτευγμα. Ναι, δεν είμαστε απλώς χαρούμενοι. Βρισκόμαστε σε έκσταση," σχολίασε αρχικά και συνέχισε:

"Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα και όλους τους φίλους της. Δεν είμαστε η καλύτερη ομάδα στην ιστορία της Μπάρτσα, αλλά σίγουρα είχαμε τη καλύτερη σεζόν. Δεν είναι μόνο πως κερδίσαμε τρία τρόπαια, αλλά πως το καταφέραμε αυτό. Σαν παίκτης ήταν θαυμάσιο όταν το κέρδισα για πρώτη φορά. Τώρα έχουμε τρία, που δεν είναι τόσα πολλά όσο έχουν άλλοι σύλλογοι. Παρόλα αυτά έχουμε μπει σε ένα κλαμπ με μυθικές ομάδας. Έχω πει πολλές φορές πως είμαστε τυχεροί να φέρουμε τη κληρονομία του Γιόχαν Κρόιφ και του Τσαρλς Ρεσάκ. Ήταν οι πατέρες για εμάς και τους ακολουθήσαμε."

Σχολιάζοντας καθ' αυτό το παιχνίδι, πάλι τόνισε: "Στην αρχή δεν περιμέναμε τη Μάντσεστερ να πιέσει τόσο μπροστά και αυτό μας δημιούργησε πρόβλημα. Πρέπει να παραδεχθώ πως θα μπορούσαν να σκοράρουν με το φάουλ του Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά εμείς καταφέραμε να σκοράρουμε στην πρώτη ευκαιρία μας."

Όσον αφορά τον μεγάλο του σταρ, τον Μέσι δηλαδή, είχε μόνο να πει τα καλύτερα λόγια, ενώ δεν δίστασε να πετάξει καρφιά και προς τη μεριά του Κριστιάνο Ρονάλντο...

"Στους ημιτελικούς πέρσι παρατηρήσαμε πως ο Μέσι είχε πρόβλημα με τον Εβρά, Γι΄αυτό και βάλαμε έναν ακόμα παίκτη στο κέντρο. Τώρα είναι ο καλύτερος και έχει γράψει το όνομα του στη χρυσή μπάλα. Ο Μέσι έχει πραγματικό ταλέντο και δεν θα κρυφτεί ποτέ. Όταν τα πράγματα είναι δύσκολα αυτός μπορεί και συνεχίζει."

Τέλος δήλωσε: "Πρέπει να καταλάβω τώρα τι συνέβη, καθώς κάναμε κάτι το θαυμάσιο. Δώστε μου λίγες μέρες να συνέλθω και θα σας πω τι θα κάνουμε του χρόνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: