8 Μαΐου 2009

Στοίχημα Champions League: Τι μπορεί να μάθει ο Ντρογκμπά από τον Φλέτσερ...

Μπορεί στην ποιότητα να υπάρχει διαφορά κλάσης υπέρ του Drogba, αλλά στη συμπεριφορά ο Fletcher κερδίζει παρασάγγας.

Παλαιότερα ήταν ατυχία να μιλάμε για "Σκοτσέζο παίκτη" σε απόσταση εκατό μέτρων απ' το Old Trafford. Αυτές οι μέρες έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και, όπως εξηγεί ο Nick Wardle, o Darren Fletcher έχει εδραιώσει την παρουσία του ως σημαντικό μέλος της Manchester United και ως μοντέλο ποδοσφαιριστή για τους νεαρούς και τους υπόλοιπους συναδέλφους του.

Έχοντας παρακολουθήσει και τους δύο ημιτελικούς του Champions League αυτή την εβδομάδα, δεν είναι ούτε η εμφάνιση της Manchester United, ούτε το εκπληκτικό γκολ του Michael Essien, που έμειναν στη μνήμη μου, αλλά η άκρως αντίθετη συμπεριφορά των Darren Fletcher και Didier Drogba.

Όλοι ξέρουμε ότι η αποβολή του Fletcher την Τρίτη ήταν άδικη και ότι θα λείψει από τον τελικό του Champions League. Ο Fletcher μπορεί να είναι περήφανος, όμως, για τον τρόπο με τον οποίο έλεγξε τον εαυτό του μετά την κόκκινη κάρτα. Δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες, δέχτηκε την απόφαση του διαιτητή κι έφυγε απ' το γήπεδο.

Συγκρίνετε αυτό με τη συμπεριφορά του Drogba. Η έκρηξή του μετά το τελευταίο σφύριγμα και η συμπεριφορά του σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μου φάνηκαν αποκρουστικά. Έχασα το μέτρημα για τις φορές που έπεσε κάτω και μετά από λίγη περιποίηση ήταν έτοιμος να ξαναπαίξει. Σε μία περίσταση, οι επαναλήψεις της τηλεόρασης έδειξαν καθαρά ότι η μπάλα τον χτύπησε στο στήθος, αλλά αυτός έπεσε κάτω κρατώντας το πρόσωπό του.

Και όλα αυτά δεν θα ήταν τόσο άσχημα αν ο Drogba ήταν 40 κιλά, αλλά αυτός έχει το σώμα ενός πυγμάχου μεσαίων βαρών και το ξέρουμε γιατί το βλέπουμε κάθε φορά που βγάζει τη φανέλα του.

Με το ρίσκο να φανώ βαρετός, τα παιδιά μιμούνται τους ήρωές τους και αν δεν κατακριθεί η συμπεριφορά του Drogba, η επόμενη γενιά θα κάνει ακόμα χειρότερα.

Αυτό που με απογοητεύει ακόμα περισσότερο, είναι ότι οι σχολιαστές και τα πάνελ, δείχνουν να αποδέχονται αυτού του είδους τη συμπεριφορά στις μέρες μας, και σπάνια σχολιάζουν παίκτες, που προσποιούνται τραυματισμό. Θα ήθελα να πιστέυω ότι την επόμενη φορά, που το Sky θα κάνει μια συνέντευξη με τον Drogba θα αφήσουν στην άκρη το καλόπιασμα και θα του δείξουν ένα μοντάζ με τις συγκεκριμένες φάσεις. Αυτό όμως δεν είναι πιθανό. Είναι κρίμα, που ο Brian Clough δεν είναι πλέον μαζί μας για να σχολιάσει το "νεαρό Drogba".

H Man United, δυστυχώς χωρίς τον Fletcher, ανταλλάσσεται στο 2,76 για να κερδίσει στη Ρώμη και η Barcelona στο 2,70. Ελπίζουμε μετά τον τελικό να μιλάμε για ένα μεγάλο παιχνίδι και μερικά ωραία γκολ, παρά για τη συμπεριφορά των παικτών μετά τις αποφάσεις του διαιτητή.

Παλαιότερα, το αγγλικό κοινό υποστήριζε οποιαδήποτε Αγγλική ομάδα στην Ευρώπη, αλλά στην παμπ του Southampton, όπου παρακολούθησα το παιχνίδι του Stamford Bridge ο αριθμός των ανθρώπων, που πανηγύρισαν το γκολ της Barcelona ήταν ίδιος μ' εκείνων που πανηγύρισαν το γκολ της Chelsea. Αυτό τα λέει όλα για τα αισθήματα των ανθρώπων για τ' αστέρια της Premier League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: