8 Μαΐου 2009

Γήπεδο ΠΑΟ: Έπιασαν δουλειά οι μπουλντόζες...


Το όνειρο χιλιάδων φίλων του Παναθηναϊκού γίνεται πραγματικότητα! Οι μπουλντόζες έπιασαν δουλειά στον Βοτανικό, τα έργα εκσκαφών για το γήπεδο ξεκίνησαν και θα συνεχιστούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαϊου, όταν θα βγει η απόφαση του ΣτΕ για το οικόπεδο του κ. Βωβού.
Το «παρών» στην περιοχή έδωσαν ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο νομάρχης, Γιάννης Σγουρός, ο δημοτικός σύμβουλος, Χρόνης Ακριτίδης και ο πρόεδρος του Δ΄ δημοτικού διαμερίσματος, Γιώργος Στάθης. Στον Βοτανικό ήταν, επίσης, η υπουργός εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είχε ξεκινήσει πρώτη το πρότζεκτ για το γήπεδο, όταν ήταν δήμαρχος Αθηναίων, αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης.

Ο Βαγγέλης Σαμαράς, εντεταλμένος σύμβουλος της ΠΑΕ για το γήπεδο, εκπροσώπησε τον Παναθηναϊκό.

Οι μπουλντόζες, λοιπόν, έχουν… ανάψει μηχανές και έχουν αρχίσει δουλειά. Οι «πράσινοι» έχουν στήσει τα κοντέινερ για τη ΓΗΠΕΛ, ενώ και η ανάδοχος εταιρεία έχει αρχίσει τις προετοιμασίες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ο δήμαρχος δήλωσε πρόσφατα στο 984FM σχετικά με το γήπεδο: «Καθησυχαστικός σε ό,τι αφορά το θέμα της κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, ακόμη και στην περίπτωση που η απόφαση του ΣτΕ για το εμπορικό κέντρο είναι αρνητική, παρουσιάστηκε με χθεσινές του δηλώσεις στον «Αθήνα 9.84» ο Νικήτας Κακλαμάνης. Ο δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι «…υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις», ωστόσο, απέφυγε να μιλήσει πιο συγκεκριμένα και ζήτησε υπομονή.»

Όμως πιο παλιά δήλωνε δικαιωμένος από την εισήγηση του ΣτΕ γιατί η κατασκευή του εμπορικού κέντρου συνδέεται ευθέως με την κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού και κάθε δε αποσύνδεση του ενός από το άλλο θεωρείται αντιφατική προς το πνεύμα και το γράμμα του νόμου για τη Διπλή Ανάπλαση. Και «ο νόμος είναι ενιαίος και δεν μπορεί να εφαρμοστεί a la carte»;

Δηλαδή τότε ο δήμαρχος έλεγε ότι χωρίς το εμπορικό του Βωβού δεν θα γίνει και το γήπεδο. Τώρα έχει εναλλακτικές λύσεις. Μήπως απλώς μας κορόιδευέ για να εξυπηρετήσει το Βωβό; Μήπως κράτησε το γήπεδο όμηρο για λογαριασμό του Βωβού;