31 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο: Η ώρα του «τελικού» στο ΟΑΚΑ

Τα πλέι οφ φτάνουν στο τέλος τους. Την 6η και τελευταία αγωνιστική, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός διεκδικούν το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Νωρίτερα, ΠΑΟΚ και Λάρισα θέλουν να κλείσουν με χαμόγελα μια επιτυχημένη χρονιά.

Πέρυσι τέτοια εποχή, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έπαιζαν στο ΟΑΚΑ απλά για να βγουν από την υποχρέωση. Οι «πράσινοι» είχαν εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και άφηναν τους «κιτρινόμαυρους» με την «ηθική ικανοποίηση» της κατάκτησης του πρωταθλήματος στην κανονική διάρκεια της περιόδου - το οποίο, όμως, είχε πάρει ο Ολυμπιακός.

Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το «τριφύλλι» με 15 βαθμούς έχει το πλεονέκτημα έναντι της «Ενωσης» που έχει 12 και του αρκεί να μην ηττηθεί για να προσπαθήσει να αγωνιστεί και του χρόνου στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης. Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Ο Χενκ Τεν Κάτε, που θα μείνει στον «πράσινο» πάγκο και τη νέα σεζόν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, δεν μπορεί να υπολογίζει για διάφορους λόγους στους Αντρέας Ιβάνσιτς, Σωτήρη Νίνη, Σίλβα Κλέιτον, Γιάννη Γκούμα και Γιάκουμπ Βαβζίνιακ. Ο Ολλανδός τεχνικός θα στηριχθεί για μια ακόμα φορά στον Γιώργο Καραγκούνη και θα ελπίζει να κράτησαν οι παίκτες του κλειστά τα αυτιά τους στις παραιτήσεις του Γιάννη Βαρδινογιάννη και Ανδρέα Βγενόπουλου από το ΔΣ της ΠΑΕ!

Οσο για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, θα προσπαθήσει να κερδίσει τον δεύτερο «τελικό», καθώς ο πρώτος - αυτός του Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ίδιο στάδιο - δεν είχε ευτυχή κατάληξη. Η απουσία του Γιώργου Αλεξόπουλου - που υπέστη ρήξη χιαστών και θα μείνει για πέντε μήνες περίπου εκτός δράσης - αντισταθμίζεται με την επιστροφή, μετά από έναν σχεδόν μήνα, του Σωτήρη Κυργιάκου. Εκτός μάχης είναι και ο Ζεράλδο Αλβες, ωστόσο επιστρέφει στη μεσαία γραμμή ο Παντελής Καφές. Στα θετικά για τους «κιτρινόμαυρους» η επέκταση της συνεργασίας με τον Σεμπάστιαν Σάχα, ο οποίος θα φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ για τα τρία επόμενα χρόνια. Οσο για τα υπόλοιπα ανοιχτά θέματα των δύο ομάδων; Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα...

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΑΕΚ: Σάχα - Κουτρουμάνος, Κυργιάκος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργέας - Πελετιέρι, Ενσαλίβα, Καφές - Σκόκο - Μπλάνκο, Τζιμπούρ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Γκαλίνοβιτς - Μουν, Βύντρα, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος - Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνης - Γκάμπριελ, Ρουκάβινα, Σαλπιγγίδης


Την ευκαιρία να αποχαιρετήσει με νίκη τους φίλους του και να βάλει ένα θετικό επίλογο στην - πέραν των προσδοκιών - πολύ καλή φετινή χρονιά, έχει ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται στην Τούμπα τη Λάρισα, σε ένα παιχνίδι άνευ βαθμολογικής σημασίας. Στον «Δικέφαλο του Βορρά» έχει αρχίσει ήδη ο προγραμματισμός για τη νέα περίοδο. Μάλιστα, έχουν ανακοινωθεί ήδη τα ονόματα των Βασίλη Κουτσιανικούλη, Μοχάμεντ Αμπουμπακάρι, ο Ντάριο Κρέσιτς είναι μια ανάσα από τη Θεσσαλονίκη ενώ ανακοινώθηκε και η απόκτηση του... πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Βασίλη Γκαγκάτση, στη θέση του εκτελεστικού διευθυντή! Ο Φερνάντο Σάντος θα έχει στη διάθεσή του τους Σέρτζιο Κονσεϊσάο και Πάμπλο Κοντρέρας που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών τους, αλλά και τον Πάμπλο Γκαρσία που εξέτισε την ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών. Αντίθετα, δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Αντελίνο Βιεϊρίνια, Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Λάμπρος Χούτος. Λογικά θα παρατάξει μια ισχυρή ενδεκάδα, ώστε να πέσει... με το δεξί η αυλαία.

Οσο για τη Λάρισα; Δεν μπόρεσε σε καμία περίπτωση να δικαιώσει την παρουσία της στα πλέι οφ, ωστόσο και μόνο η εξασφάλιση μιας θέσης στα προκριματικά του Europa League της επόμενης περιόδου αποτελεί επιτυχία. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο και ο Στέλιος Βενετίδης θα συνεχίσει να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της άμυνας των Θεσσαλών, που θα ψάξουν για το πρώτο τους «τρίποντο» σε αυτή τη διαδικασία. Το θέμα είναι ότι οι Γιώργος Φωτάκης, Ματίας Ιγκλέσιας και Παναγιώτης Κατσιαρός θα απουσιάσουν λόγω τιμωρίας και ο Ηλίας Κυριακίδης λόγω τραυματισμού από την τελευταία φετινή «παράσταση» των «βυσσινί». Να αναφερθεί πως η Λάρισα ανακοίνωσε την απόκτηση του Βραζιλιάνου Ρομέου Περέιρα Ντος Σάντος από τη Φλουμινένσε.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
ΠΑΟΚ: Χαλκιάς - Σνάουτσνερ, Κοντρέρας, Μαλεζάς, Λίνο - Κονσεϊσάο, Γκαρσία, Βερόν, Σορλέν - Ιβιτς - Αναστασάκος
ΛΑΡΙΣΑ: Σερεμέτ - Μπουκουβάλας, Νταμπίζας, Ααράμπ, Βενετίδης - Σαρμιέντο, Βλασόπουλος - Γιαννακόπουλος, Πάρα, Μετίν - Ζουράφσκι

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής των πλέι οφ:

ΠΑΟΚ - Λάρισα 31/05 19:00
ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 31/05 21:15

Η Βαθμολογία

Παναθηναϊκός 15 10-3
ΑΕΚ 12 8-4
ΠΑΟΚ 6 4-9
Λάρισα 1 3-9

Δεν υπάρχουν σχόλια: