31 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Ιταλία : «Σουηδική» φιέστα στο Μιλάνο

Φιέστα στο Μιλάνο κάτω από τις πιθανές φήμες αποχώρησης του Ibrahimovic και Murinho, μάχη για την απευθείας είσοδο στους ομίλους του Champions League στη Φλωρεντία, αγωνία για δύο στην ουρά και πλήθος παιχνιδιών για την τιμή των όπλων...

Bologna - Catania

Η Bologna μάχεται για την παραμονή της και η νίκη είναι μονόδρομος. Είναι ισόβαθμη στους 34 βαθμούς με την Torino αλλά η Bologna έχει αβαντάζ λόγω των δύο αγώνων που έχουν δώσει μεταξύ τους και ειδικότερα στην νίκη με 5 - 2 στο ματς της 16ης αγωνιστικής. Ο προπονητής της ομάδας Giuseppe Papadopulo μπορεί να νιώθει ότι η τύχη βρίσκεται στα χέρια του αλλά με μια άμυνα που έχει δεχτεί ως τώρα 61 γκολ, θα πρέπει να είναι προσεκτικός. Η Bologna θα στηριχτεί στον βετεράνο επιθετικό Marco Di Vaio, ο οποίος θέλει ένα γκολ ώστε να αναδειχτεί πρώτος σκόρερ της χρονιάς (έχει 23 γκολ μαζί με τον Zlatan Ibrahimovic). Η Catania θα παίξει χωρίς άγχος μιας και έχει σωθεί προ πολλού αλλά τα βλέμματα όλων θα στραφούν προς το πρόσωπο του προπονητή της ομάδας Zenga, ο οποίος θα καθήσει για τελευταία φορά στον πάγκο των φιλοξενούμενων.
Οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεση τους - τους Davide Bombardini, Miguel Britos, Salvatore Lanna, Manuel Rodriguez, Gaby Mudingayi, Massimo Marazzina, Βαγγέλη Μώρα και Davide Marchini ενώ οι φιλοξενούμενοι τους Pablo Ledesma και Alessandro Potenza.

Fiorentina - Milan

Η μάχη στο Artemio Franchi θα κρίνει ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει άμεση πρόκριση στους ομίλους του επόμενου Champions League. Η γηπεδούχος ομάδα χρειάζεται τη νίκη με τουλάχιστον με δύο γκολ διαφορά ώστε να είναι αυτή που θα κατακτήσει την τρίτη θέση και την αυτόματη πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Το παιχνίδι αυτό είναι μεγάλης σημασίας για τη Milan, καθώς εκτός από το γεγονός ότι δίνει την πρόκριση στους ομίλους, είναι και το αποχαιρετιστήριο ματς του θρύλου του Μιλάνου, Paolo Maldini. Επίσης υπάρχει και έντονη φημολογία πως το παιχνίδι αυτό θα είναι και το τέλος του Ancelotti καθώς πολλοί τον θεωρούν ως τον επόμενο προπονητή της Chelsea.
Η Fiorentina έμαθε να παίζει χωρίς τον σταρ της Adrian Mutu, ο οποίος ελπίζει να επιστρέψει υγιείς με την νέα χρονιά. Επίσης οι Mario Santana και Emiliano Bonazzoli είναι εκτός λόγω τραυματισμού και οι Felipe Melo και Dario Dainelli απουσιάζουν λόγω τιμωρίας. Από την άλλη πλευρά, η ομάδα του Ancelotti δεν έχει τους Marco Borriello, Daniele Bonera, Kakha Kaladze, Christian Abbiati και τον τιμωρημένο Massimo Ambrosini.

Genoa - Lecce

Αδιάφορο παιχνίδι στην Γένοβα μιας και οι δύο ομάδες δεν παλεύουν για τίποτα απολύτως. Οι γηπεδούχοι αν και έφτασαν πολύ κοντά στην πρόκριση στο επόμενο Champions League, δεν τα κατάφεραν τελικά αλλά θα πρέπει να είναι ικανοποιημένοι για την πορεία τους και τη θέση στο νεοσύστατο Europa League. Αντίθετα, η ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου, δεν κατάφερε να σταθεί με αξιώσεις στην Serie Α και μετά από μόλις 12 μήνες ξανά βρίσκεται στην δεύτερη κατηγορία.
Για την Genoa δεν θα δούμε στο τελευταίο ματς της σεζόν τους Giuseppe Biava και Raffaele Palladino λόγω τραυματισμού ενώ οι Mario Juric και Ruben Olivera είναι τιμωρημένοι. Οι φιλοξενούμενοι κυριολεκτικά ταξιδεύουν στην Γένοβα με μισή ομάδα. Οι Alberto Giuliatto, Fabiano, Tiziano Polenghi και Δημήτρης Παπαδόπουλος είναι τιμωρημένοι ενώ οι Gianni Munari, Vitorino Antunes, Angelo, Raffaele Schiavi και Francesco Benussi είναι εκτός λόγω τραυματισμού.

Inter - Atalanta

Φιέστα στο San Siro του Μιλάνου και ευκαιρία για τους φίλους της Inter να γιορτάσουν τον 17ο πρωτάθλημα της ομάδας τους. Την γιορτή όμως έρχεται να επισκιάσει τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από φήμες που αφορούν τον αστέρα της ομάδας Zlatan Ibrahimovic κα τον προπονητή αστέρα της ομάδας, Jose Mourinho. Ο Σουηδός φημολογείται πως είναι δυσαρεστημένος στο Μιλάνο ενώ ο Πορτογάλος τεχνικός αποκάλυψε πως έχει δεχτεί πρόταση από την Real Madrid. Στο παιχνίδι τώρα, οι πρωταθλητές θα προσπαθήσουν να διασκεδάσουν το κοινό τους αλλά και να .... επιτρέψουν στον Ibrahimovic να σκοράρει. Αρκετοί παίκτες όμως θα απουσιάζουν όπως οι Julio Cesar, Maicon, Dejan Stankovic και Sulley Muntari. Ο Francesco Toldo θα καθήσει κάτω από τα δοκάρια ενώ το επιθετικό τρίο θα το συνθέσουν οι Victor Obinna, Amantino Mancini και Ibrahimovic.
Η Atalanta δεν θα έχει στην διάθεση της τον αστέρα της Sergio Floccari, ο οποίος είναι τραυματίας αλλά επίσης έχει ήδη πουληθεί στην Genoa για ένα ποσό γύρω στα €10 εκατομμύρια. Επίσης εκτός είναι οι Diego De Ascentis και Jaime Valdes. Ο προπονητής Del Neri αναμένεται να ξεκινήσει μπροστά με τους Cristiano Doni και Gianvito Plasmati.

Juventus - Lazio

Και οι δύο ομάδες μπαίνουν στο ματς αυτό έχοντας τερματίσεις ένα κακό σερί τεσσάρων ματς. Η μεγάλη κυρία του Ιταλικού ποδοσφαίρου έχει απασχολήσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης λόγω της απόφασης της διοίκησης να απολύσει τον προπονητή Claudio Ranieri με μόλις δύο αγωνιστικές να παραμένουν μέχρι το τέλος της σεζόν. Τη θέση του την έχει πάρει ο άλλοτε παλιός παίκτης της ομάδας, Ciro Ferrara, ο οποίος αν και δεν έχει αλλάξει καθόλου το σύστημα, έδωσε την απαραίτητη ψυχολογική υποστήριξη στους παίκτες. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην δεύτερη θέση ισόβαθμοι με την Milan στους 71 βαθμούς αλλά καλύτεροι στην διαφορά τερμάτων. Αν κερδίσουν την Lazio, με την οποία έχουν δυσκολευτεί πολύ φέτος, θα κερδίσουν παραπάνω χρήματα αλλά και λιγότερη ταλαιπωρία στο επόμενο Champions League. Η Lazio απέκλεισε την Juventus από το κύπελλο Ιταλίας στα ημιτελικά κερδίζοντας την δύο φορές με 2 - 1. Στο ματς πρωταθλήματος πάλι κατάφεραν να μην χάσουν φέρνοντας 1 - 1 στην Ρώμη. Από τότε που κέρδισαν το κύπελλο Ιταλίας οι παίκτες της Lazio φαίνεται πως αποκοιμήθηκαν. Μέχρι την προηγούμενη αγωνιστική όπου κέρδισαν την ήδη υποβιβασμένη Reggina με 1 - 0, η ομάδα του Delio Rossi είχε δεχτεί 4 απανωτές ήττες.

Napoli - Chievo

Μία απλή τυπικότητα το ματς αυτό, και οι παίκτες και των δύο ομάδων έχουν το νου τους στα καλοκαιρινά μπάνια παρά στον αγωνιστικό χώρο. Το μόνο ενδιαφέρον στατιστικό στο ματς αυτό είναι το καλό σερί που έχουν οι φιλοξενούμενοι όπου δεν έχουν γνωρίσει την ήττα για 4 συνεχόμενα ματς. Βέβαια έχουν να κερδίσουν από τον Απρίλιο, αλλά οι μόλις τρεις ήττες από τότε που άλλαξε ο χρόνος, για μία ομάδα σαν την Chievo είναι επιτυχία. Αντίθετα η γηπεδούχος ομάδα κάτω από τις καθοδηγίες του Donadoni έχει καταφέρει να κερδίσει μόλις μία φορά.

Palermo - Sampdoria

Η αδιάφορη ατμόσφαιρα που θα επικρατεί στο γήπεδο, ίσως να προσφέρει ένα αρκετά συναρπαστικό παιχνίδι στους φίλους του ποδοσφαίρου. Τυπικά, καμία από τις δύο ομάδες δεν παλεύει για κάτι, αλλά οι γηπεδούχοι Σικελοί σίγουρα θέλουν τη νίκη ώστε να δώσουν έστω και μια μικρή χαρά στους οπαδούς τους μετά την απώλεια του κυπέλλου στα πέναλτι. Ο τεχνικός της Sampdoria, Walter Mazzarri, φημολογείται πως έχει πρόταση από την Lazio, πράγμα που σημαίνει πως ίσως το ματς αυτό να είναι και το τελευταίο του στον πάγκο της ομάδας της Γένοβας.
Οι γηπεδούχοι δεν έχουν τους Edinson Cavani, Fabio Liverani και Cesare Bovo ενώ από τους φιλοξενούμενους θα απουσιάσουν οι Manuel Da Costa, Claudio Bellucci και Pietro Accardi.

Reggina - Siena

Λυπηρή μέρα για τον Ιταλικό νότο καθώς αυτό θα είναι και το τελευταίο ματς στην πρώτη κατηγορία για την Reggina. Η Reggina που κάθε χρόνο, με κάποιο τρόπο ξεγλιστρούσε κυριολεκτικά σαν χέλι από τον υποβιβασμό δεν τα κατάφερε φέτος. Στο ματς με την Siena όμως οι παίκτες της γηπεδούχου θα κατέβουν με στόχο την περηφάνια τους. Με μια νίκη υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσουν την Lecce και έτσι να μην τερματίσουν στην ντροπιαστική τελευταία θέση. Η Siena είναι ομάδα η οποία μπορεί να προκαλέσει αρκετές εκπλήξεις όταν παίζει εντός έδρας - όπως γνωρίζουν πια η Catania και η Bologna. Η δύναμη της ομάδας του Marco Giampaolo, είναι οι επιλογές που έχει στην επίθεση. Οι Massimo Maccarone, Emanuele Calaio, Abdel Ghezzal και Mario Frick έχουν όλοι καταφέρει να σκοράρουν όποτε χρειαζόταν.
Από τη Reggina θα απουσιάσουν οι Alessio Sestu, Gleison Santos και Davide Di Gennaro λόγω τραυματισμού. Στο μεταξύ η Siena δεν έχει ακόμα τον τιμωρημένο Manuel Coppola, αλλά και τους Frick, Nicola Amoruso και Δημήτρη Ελευθερόπουλο λόγω τραυματισμών.

Roma - Torino

Η Roma κατάφερε να ολοκληρώσει τον στόχο της για πρόκριση στο Europa League, αλλά το ματς αυτό είναι καθοριστικότατο για την Torino η οποία παλεύει για τη σωτηρία της. Η ήττα με 3 - 2 εντός έδρας στο τελευταίο λεπτό από την Genoa ίσως αποβεί μοιραία για την ομάδα του Τορίνο. Η ήττα αυτή εκτός από τον βαθμό στοίχισε και την τιμωρία επτά παικτών της ομάδας: Οι Angelo Ogbonna και Marco Pisano τιμωρήθηκαν με τέσσερις αγωνιστικές, οι Rolando Bianchi, Francesco Pratali και Aimo Diana με δύο και οι Ignazio Abate και Blerim Dzemaili συμπλήρωσαν το όριο των καρτών κατά την διάρκεια του ματς. Αν προσθέσουμε και τους τραυματισμούς των Eugenio Corini, Cesare Natali, Paolo Zanetti και Roberto Stellone, βλέπουμε πως το έργο της αποδεκατισμένης Torino στην Ρώμη είναι πολύ δύσκολο. Το μόνο θετικό για τους φιλοξενούμενους, αν μπορούμε να το δούμε έτσι, είναι η αδιαφορία που έχει η Roma για το ματς. Στη Roma τώρα, μετά τη νίκη με 3 - 2 στο Μιλάνο την προηγούμενη αγωνιστική, η πρόκριση στο Europa League είναι δεδομένη. Οι φίλοι της τα έχουν βάλει με τον πρόεδρο Rosella Sensi του οποίου ζητούν να πουλήσει στο γκρουπ των Αραβό-Ελβετών το οποίο ηγείται ο Vinicio Fioranelli. Επίσης ο προπονητής Luciano Spalletti παραδέχεται πως το μέλλον του στην ομάδα είναι αβέβαιο, και ίσως αυτό να είναι και το τελευταίο τους ματς. Ο Marco Motta και ο Rodrigo Taddei είναι τιμωρημένοι, ενώ οι Cicinho, Alberto Aquilani, Alexander Doni, Max Tonetto και Christian Panucci βρίσκονται στο κρεβάτι του πόνου.

Udinese - Cagliari

Άλλο ένα αδιάφορο ματς μεταξύ δύο ομάδων οι οποίες πέρασαν και από καλά και άσχημα μέσα στην σεζόν. Η Udinese κατάφερε να φτάσει για πρώτη της φορά στα προημιτελικά του κυπέλλου UEFA και με έξι συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα έφτασε πολύ κοντά στη πρόκριση του Europa League. Αντίθετα η Cagliari φάνηκε ως καμένο χαρτί λόγω των πέντε συνεχόμενων ηττών στην αρχή του πρωταθλήματος, αλλά οι άνθρωποί της στήριξαν τον προπονητή Massimiliano Allegri η οποία τελικά αποδείχτηκε πως ήταν πολύ σωστή απόφαση. Σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες, το παιχνίδι αυτό ίσως είναι και το τελευταίο του Fabio Quagliarella στο Friuli, καθώς τον καλούν οι σειρήνες των Juventus, Inter και Napoli. Εκμεταλλεύτηκε τον τραυματισμό του Antonio Di Natale και κατάφερε να σκοράρει 12 φορές. Επίσης και οι Gaetano D'Agostino και Diaz Felipe ίσως φύγουν από την ομάδα προς τις Inter και Milan αντίστοιχα.
Ο Simone Pepe επιστρέφει από τιμωρία και ίσως σπρώξει προς τον πάγκο τον Antonio Floro Flores. Οι Σαρδηνοί ταξιδεύουν στο Ούντινε χωρίς τους τραυματίες Paolo Bianco και Rafael Acosta, αλλά δεν αναμένονται αλλαγές στην ομάδα η οποία κέρδισε την Inter. Τέλος, ο Acquafresca ο οποίος ανήκει στους πρωταθλητές Ιταλίας, ίσως πάρει τον δρόμο για την Genoa ως αντάλλαγμα για την μεταγραφή του Diego Milito.

Σε λίγο οι προτάσεις μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: