31 Μαΐου 2009

Originalistas: Ο τελικός του... Μπάγεβιτς

Την Κυριακή ολοκληρώνεται η διαδικασία των πλέι οφ του ελληνικού πρωταθλήματος. Τα φώτα στρέφονται στο ΟΑΚΑ, εκεί όπου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Παναθηναϊκό, με φόντο το τελευταίο εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Για να δικαιολογήσω τον τίτλο... Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επέστρεψε στην ΑΕΚ προκειμένου να αποτελέσει «ασπίδα» στη διοίκηση, η οποία - μην έχοντας και άλλη λύση - του έδωσε τα ηνία στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Όλοι οι κραδασμοί, όλες οι γκρίνιες και οι μουρμούρες σταματούν στο πρόσωπο του Σερβοέλληνα τεχνικού. Η «Ένωση», από εκεί που ήταν ομάδα χωρίς αρχή και τέλος υπό τις οδηγίες του Γιώργου Δώνη, άρχισε να γίνεται σύνολο. Έπαιξε υποφερτή - και σε μερικά παιχνίδια καλή - μπάλα, δεν έχασε σε ντέρμπι (πλην αυτού με τον Ολυμπιακό που δεν το άξιζε), έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου και μια ανάσα από τα προκριματικά του Champions League.

Το Κύπελλο, τελικά, το έχασε στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, απέναντι στον Ολυμπιακό, χάθηκε η πρώτη ευκαιρία του Ντούσκο να πάρει ξανά μαζί τους και τους πλέον δύσπιστους οπαδούς της ΑΕΚ, αυτούς της Original. Τώρα, έχει ακόμα μια ευκαιρία, τη δεύτερη και τελευταία για φέτος. Νίκη επί του Παναθηναϊκού σημαίνει συμμετοχή στα προκριματικά του Champions League κι ενδεχομένως, αν έρθει η είσοδος στους ομίλους, και επιπλέον έσοδα στα άδεια ταμεία της ομάδας. Για όσους θυμούνται, ο Μπάγεβιτς είχε φτάσει αρκετές φορές κοντά στον «πράσινο» πάγκο, ωστόσο ουδέποτε το φλερτ δεν κατέληξε σε γάμο. Ευκαιρία να δώσει ακόμα μια «απόδειξη» των ικανοτήτων του στον «Τζίγγερ» .

Για να μην δούμε μόνο τη μία πλευρά, κατά ένα μεγάλο ποσοστό ο Χενκ Τεν Κάτε παίζει το «κεφάλι» του σε αυτό το ματς. Μπορεί οι διοικούντες τον Παναθηναϊκό να διαβεβαιώνουν πως ο Ολλανδός τεχνικός θα παραμείνει και την επόμενη σεζόν ανεξάρτητα από το τι θα γίνει το βράδυ της Κυριακής, ωστόσο ο κόσμος του «τριφυλλιού» δύσκολα θα αντέξει ακόμα μια αποτυχία στη φετινή περίοδο.

Απουσίες και φόρμα δεν παίζουν ρόλο σε έναν τέτοιο «τελικό». Θα μιλήσει η ψυχή, η καρδιά και η «δίψα» των ποδοσφαιριστών. Πολλοί από αυτούς θα παίξουν και για τον προπονητή τους ΑΕΚ vs Παναθηναϊκός ή Ντούσαν Μπάγεβιτς vs Χενκ Τεν Κάτε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: