16 Μαΐου 2009

Υπεύθυνος στις ακαδημίες της Λίβερπουλ ο Χοσέ Σεγκούρα!

Ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, με τον οποίο πανηγύρισε την κατάκτηση του νταμπλ το 2008, Χοσέ Σεγκούρα, θα είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής στις ακαδημίες της Λίβερπουλ! Η αγγλική ομάδα ανακοίνωσε τη σύναψη της συμφωνίας με τον 48χρονο τεχνικό, ο οποίος αναλαμβάνει το νέο του πόστο από την 1η Ιουνίου.

«Η Λίβερπουλ ανακοινώνει την ανάληψη της θέσης του τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών του συλλόγου από τον Χοσέ Σεγκούρα. Ο 48χρονος αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Ιουνίου.

Θα εκθέσει τις απόψεις του στον Διευθυντή του τμήματος, Φρανκ ΜακΠάρλαντ και θα φέρει τεράστια εμπειρία στο νέο του ρόλο, έχοντας εργαστεί στην Μπαρτσελόνα, την Μπαρτσελόνα Β' και τις ακαδημίες του συλλόγου.

Κατά την παραμονή του στην ομάδα της Καταλονίας, βοήθησε στην ανάπτυξη των ακαδημιών και την αναβάθμιση ποδοσφαιριστών, όπως ο Αντρες Ινιέστα, ο Βίκτορ Βαλντέζ, ο Ζεράρντ Πικέ, ο Μπόγιαν Κρκιτς, ο Τσεσκ Φάμπρεγας και ο Μικέλ Αρτέτα.

Αργότερα είχε μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα. Αρχικά με την ΑΕΚ και στη συνέχεια ως βοηθός προπονητή στον Ολυμπιακό, πριν διαδεχθεί τον Τάκη Λεμονή στη θέση του προπονητή και οδηγήσει την ελληνική ομάδα στην κατάκτηση του νταμπλ το 2008».

Στο επίσημο site των Reds φιλοξενούνται και δηλώσεις του προπονητή της Λίβερπουλ, Ράφα Μπενίτεθ, ο οποίος μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Χοσέ Σεγκούρα:

«Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν στις ακαδημίες, αλλά έχουμε εργαστεί σκληρά για να φέρουμε τον καλύτερο άνθρωπο και ο Χοσέ είναι μια μεγάλη επένδυση.

»Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Ισπανία και γνωρίζει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει για να συστήσει παίκτες για την πρώτη ομάδα. Εχει, επίσης, εμπειρία... κορυφής, μετά την επιτυχία του στον Ολυμπιακό. Είμαι χαρούμενος που συμφώνησε μαζί μας».

Κάπως έτσι, εξηγείται γιατί ο Σωκράτης Κόκκαλης τον είχε σε μεγάλη εκτίμηση και ήθελε να τον κρατήσει στον Ολυμπιακό και μετά το τέλος της περσινής σεζόν.

Ο Σεγκούρα έπρεπε να επιστρέψει στην Ισπανία για οικογενειακούς λόγους, ωστόσο με τον τρόπο του παρέμεινε κοντά στους «ερυθρόλευκους», αφού το καλοκαίρι βοήθησε στην περίοδο της προετοιμασίας, έχοντας συνεργασία με τον συμπατριώτη του, Ερνέστο Βαλβέρδε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: