6 Μαΐου 2009

Ξεκίνησε η προπονητολογία στον Ολυμπιακό

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός ενόψει της κρίσιμης νέας περιόδου στον Ολυμπιακό έχει ήδη ξεκινήσει. Κάποιοι παίκτες έρχονται (Πάρντο, Ζαϊρί), κάποιοι ανανεώνουν (Ζεβλάκοφ), κάποιοι αποχωρούν από το σύλλογο (Πατσατζόγλου, Μενδρινός), κάποιοι άλλοι σταματάνε το ποδόσφαιρο (Τζόρτζεβιτς, Αντζας, Κοβάσεβιτς), ενώ υπάρχει και η κατηγορία όσων... ανυπομονούν να μάθουν σε ποια ομάδα θα αγωνίζονται τη νέα περίοδο (Λέτο, Νταρμπισάιρ).

Την ίδια ώρα, όσοι παραμένουν στο έμψυχο δυναμικό του Ολυμπιακού δεν γνωρίζουν τον άνθρωπο που θα τους προπονεί τη νέα σεζόν και αυτό καθώς το ζήτημα Βαλβέρδε δεν λέει να τελειώσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Δεύτερη διαδοχική συνάντηση μεταξύ Χρυσικόπουλου- Ιμπάνιεθ και νέο αδιέξοδο, κάτι που δείχνει ότι οι δύο πλευρές αδυνατούν να τα βρουν.


Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε ότι το θέμα θα συζητηθεί την Παρασκευή (8/5) στο Διοικητικό Συμβούλιο και όλα συνηγορούν ότι το τέλος είναι κοντά (πιο κοντά από ποτέ). Εκτός κι αν μέχρι τότε ο Βαλβέρδε αποφασίσει να αποδεχτεί τους όρους του Κόκκαλη, αφού ο πρόεδρος δύσκολα θα αποδεχτεί αυτούς του ισπανού τεχνικού.

Θα πρέπει δηλαδή ο Βαλβέρδε να αποδεχτεί μείωση στα καθαρά του κέρδη, τα οποία θα μπορούν να επανέλθουν στα φετινά στάνταρ -περίπου 1.700.000 ευρώ- μόνο στην περίπτωση που οι στόχοι του Ολυμπιακού έλθουν εις πέρας (πρωτάθλημα και πρόκριση στους ομίλους του Champions League). Επίσης θα πρέπει να αποδεχτεί ότι δεν θα αποζημιωθεί αν ο Ολυμπιακός αποφασίσει μεσούσης της περιόδου να τον απολύσει. Αντίστροφα, ο βάσκος ζήτησε να έχει την δυνατότητα να... υποκύψει σε ισπανική πρόταση και να αποχωρήσει, επίσης χωρίς να πληρώσει αποζημίωση.

Οπως και να έχει το θέμα, το μόνο δεδομένο που έχουμε στα χέρια μας είναι ότι 43 μέρες πριν την έναρξη της προετοιμασίας (19 Ιουνίου) και το θέμα 'προπονητής' είναι στον αέρα, με όποιους κίνδυνους να εγκυμονούν. Από την στιγμή που θα προκύψει κάποια εξέλιξη, οι κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ θα πρέπει να είναι γρήγορες και συνάμα προσεκτικές, αφού το μπάτζετ φαίνεται πως θα είναι μικρότερο σε σχέση με άλλες χρονιές.

Με του Βαλβέρδε να οδεύει προς... ναυάγιο, αναπόφευκτη είναι και η προπονητολογία. Ονόματα όπως των Φατίχ Τερίμ, Μπερντ Σούστερ και Αλέν Περέν έχουν βγει ήδη στο προσκήνιο, ενώ ο Τιμούρ Κετσπάγια εμφανίζεται έτοιμος να αναλάβει αν του ζητηθεί. Από την απόφαση του Κόκκαλη (αν φύγει ο Βαλβέρδε) θα αποκαλυφθούν και οι προθέσεις του.

Επιλογές σίγουρα υπάρχουν. Γνωρίζοντας ωστόσο, ότι για να αποφασίσει κάποιος προπονητής εγνωσμένης αξίας να συνεργαστεί με μία ομάδα χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα, καταλήγουμε ότι ο Ολυμπιακός που δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου -σε περίπτωση που δεν τα βρει με τον Βαλβέρδε-, θα πρέπει μέσα σε λιγότερο από 1,5 μήνα να έχει συμφωνήσει με νέο τεχνικό και ταυτόχρονα να έχει προχωρήσει στην ισχυροποίηση του ρόστερ, ούτως ώστε να προλάβει αυτή τη φορά να επιβιβαστεί στο… χρυσοφόρο τρένο του Champions League.

Δεν υπάρχουν σχόλια: