6 Μαΐου 2009

Στοίχημα Champions League: Τσέλσι ή Μπάρτσα;


Ο χτεσινός ημιτελικός τελείωσε και η μία φιναλίστ του τελικού είναι ήδη γνωστή, η Manchester United, έχοντας αφήσει τις πιθανότητες για επανάληψη του ίδιου ζευγαριού, αλλά και για την πρώτη ομάδα, που θα κατακτήσει το Champions League δύο συνεχόμενες χρονιές.

Για να επαληθευτεί όμως κάτι απ' αυτά τα δύο θα πρέπει να δούμε ποια από τις Chelsea και Barcelona θα είναι η παρτενέρ της κατόχου στον τελικό.

Οι «Μπλε» μπορεί να είχαν το σημαντικότερο παιχνίδι στο μυαλό τους, αλλά το Σάββατο ο Guus Hiddink αποφάσισε, αντίθετα με όλους τους άλλους προπονητές, να χρησιμοποιήσει τη βασική ενδεκάδα του, ξεκουράζοντας μόνο τον Michael Ballack. Έτσι, η Chelsea επικράτησε της Fulham με 3-1 στο τοπικό ντέρμπι και διατήρησε την τρίτη θέση, τρεις βαθμούς πίσω απ' τη Liverpool.

Ο Ολλανδός τεχνικός είπε για τους παίκτες του: "Είναι φανερό ότι είναι καλοί παίκτες και ότι έχουν μεγάλη θέληση. Το έχουν αποδείξει σε προηγούμενα Champions League, αλλά αυτοί οι παίκτες δεν έχουν ακόμα πέντε ή έξι χρόνια για ν' αρπάξουν την ευκαιρία. Αυτή θα είναι μια απ' τις τελευταίες για αρκετούς απ' αυτούς, να φτάσουν εκεί που θέλουν."

Στα αγωνιστικά, ο Hiddink ίσως αφήσει στον πάγκο τον Nicolas Anelka, που έπαιξε βασικός το Σάββατο, ενώ επιστρέφει στην ενδεκάδα ο Ballack, αλλά και ο Ashley Cole, που ήταν τιμωρημένος στο πρώτο παιχνίδι.

Πολλοί έλεγαν ότι η Barcelona θα έχει άγχος και ίσως δεν αντέξει με τα μαζεμένα σημαντικά παιχνίδια, αλλά αρχικά μάλλον διαψεύστηκαν. Μπορεί στο πρώτο παιχνίδι με την Chelsea να μην κατάφερε να σκοράρει, αλλά το Σάββατο, διέλυσε τη μισητή Real Madrid στο Santiago Bernabeu με 2-6, αυξάνοντας την απόστασή της απ' αυτή στους επτά βαθμούς και ουσιαστικά έσβησε κάθε αμφιβολία για το ποιος θα κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Ισπανία.

Ο Pep Guardiola έδειξε τις προθέσεις του λέγοντας: "Έχουμε μια εκπληκτική ευκαιρία να φτάσουμε στον τελικό και αυτό ονειρευόμαστε οι παίκτες κι εγώ. Πραγματικά πιστεύω ότι έχουμε πολλές πιθανότητες και θα επιλέξω μια ομάδα, που θα μπει για να κερδίσει το παιχνίδι."

Τα προβλήματα στην άμυνα είναι σημαντικά, με τον αρχηγό Carles Puyol να είναι τιμωρημένος και τον Rafa Marquez τραυματίας. Έτσι, οι αξιόπιστες λύσεις είναι λιγοστές και δίπλα στον Pique ίσως αγωνιστεί ο Abidal, με τον Sylvinho στ' αριστερά, ίσως μπει ένας εκ των Yaya Toure και Busquets ή τέλος ο κεντρικός αμυντικός, αλλά λιγότερο ποιοτική λύση, Caceres. Τέλος, αμφίβολος είναι ο Thierry Henry, που ταξίδεψε με την αποστολή και θα δοκιμάσει λίγο πριν το παιχνίδι.

Πιθανές ενδεκάδες
Chelsea: Cech, Bosingwa, Alex, Terry, Cole, Essien, Ballack, Lampard, Malouda, Anelka, Drogba
Barcelona: Valdes, Dani Alves, Pique, Abidal, Sylvinho, Toure, Busquets, Xavi, Messi, Iniesta, Eto'o



Δεν υπάρχουν σχόλια: