14 Μαΐου 2009

Επίθεση με... μπέμπηδες (προ)ετοιμάζει ο Ολυμπιακός

Oι βασικοί λόγοι του (πολιτισμένου) διαζυγίου του Ολυμπιακού με τον κ. Ερνέστο Βαλβέρδε είναι πλέον γνωστοί: οι απολαβές του ισπανού τεχνικού, οι ρήτρες αποζημίωσης, αλλά και η χρονική διάρκεια του συμβολαίου, καθώς οι Ερυθρόλευκοι επέμεναν (όπως και πέρυσι το καλοκαίρι) για σύναψη διετούς συνεργασίας, ενώ ο ισπανός τεχνικός ήθελε έναν χρόνο. Γιατί, όμως, τέτοια πρεμούρα για συμβόλαιο δύο χρόνων από έναν σύλλογο που αλλάζει προπονητές σαν τα πουκάμισα;

« Ενας προπονητής που θα εργαστεί στην ομάδα για έναν χρόνοθα θελήσει να κατακτήσει το πρωτάθλημα και για το βιογραφικό του και λογικά θα στραφεί σε ποδοσφαιριστές έμπειρους. Εμείς έχουμε αποδείξει με κάποια παιδιά όπως ο Ντιόγο ή και ο Λέτο ότι θέλουμε πιο μικρούς και εξελίξιμους ποδοσφαιριστές », ειπώθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΠΑΕ όπου αποφασίστηκε το διαζύγιο με τον κόουτς Βαλβέρδε και, τουλάχιστον ως προς την ενίσχυση στην επίθεση, φαίνεται ότι...

οι Ερυθρόλευκοι κινούνται προς αυτήν ακριβώς την κατεύθυνση...

Ο Ολυμπιακός εντείνει τις προσπάθειές του για την απόκτηση του βραζιλιάνου φορ Μπόμπο και δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες για να αγοράσει τον Ματ Ντάρμπισαϊρ.

Το ραντεβού με τον ατζέντη του άγγλου επιθετικού που πραγματοποιήθηκε προχθές στα γραφεία της ΠΑΕ, αλλά και αυτό που θα γίνει με τον εκπρόσωπο του επιθετικού της Μπεσίκτας, καταδεικνύουν ότι πρόθεση των νταμπλούχων Ελλάδας είναι να αποκτηθούν άμεσα δύο επιθετικοί, οι οποίοι θα ολοκληρώσουν το παζλ της γραμμής κρούσης και μάλιστα θα ρίξουν για πρώτη φορά τόσο πολύ τον μέσον όρο ηλικίας στην επίθεση της ομάδας.

Ασφαλώς κάθε άλλο παρά σίγουρο μπορεί να θεωρηθεί ότι κάποιος από τους δύο παίκτες θα φορούν την ερυθρόλευκη φανέλα τη νέα σεζόν, καθώς σε αυτό το στάδιο των διαπραγματεύσεων τόσο η αγγλική Μπλάκμπερν στην οποία ανήκει ο Ντάρμπισαϊρ, όσο και η τουρκική Μπεσίκτας στην οποία ανήκει ο Μπόμπο, έχουν σημαντικά υψηλότερες απαιτήσεις από τα ποσά που είναι διατεθειμένος να δαπανήσει ο Ολυμπιακός. Φαίνεται, όμως, ότι οι Ερυθρόλευκοι στοχεύουν να παραταχθούν τη νέα σεζόν με... μπέμπηδες στην επίθεσή τους, αν καταφέρουν να ολοκληρώσουν με επιτυχία τις δύο αυτές μεταγραφές: Ο Κώστας Μήτρογλου είναι γεννημένος το 1989, ο Ντιόγο το 1987, ο Ντάρμπισαϊρ το 1986 και ο Μπόμπο το 1985!

Κ ατάτα άλλα, η ομάδα του Ολυμπιακού θα δώσει σήμερα το φιλικό ματς με την Εθνική Βιετνάμ στο Ανόι, όπου το ασφυκτικό πρέσινγκ των δημοσιογράφων στον κ. Βαλβέρδε προκάλεσε τον εκνευρισμό του ισπανού τεχνικού. « Σταματήστε επιτέλους αυτό το θέμα », απάντησε ορθά κοφτά στις πιεστικές ερωτήσεις αν άλλαξε κάτι μετά την εγκάρδια συνομιλία του με τον πρόεδρο των Ερυθρολεύκων κ. Σωκράτη Κόκκαλη.

Εν τω μεταξύ δεν διαψεύδονται οι χθεσινές πληροφορίες που ανέφεραν ότι η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom (η οποία είναι χορηγός της ρωσικής Ζενίτ και της γερμανικής Σάλκε) είναι μια από τις κύριες ενδιαφερόμενες για τη βασική χορηγία με διαφήμιση στη φανέλα του Ολυμπιακού τη νέα σεζόν. Μάλιστα, η φημολογία παρουσιάζει την εν λόγω εταιρεία να θέλει να επενδύσει στον Ολυμπιακό με αγορά μετοχών κατά την προσεχή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: