14 Μαΐου 2009

Για ατυχία μίλησε ο Τεν Κάτε, για φόβο ο Μπάγεβιτς

Ο Χενκ Τεν Κάτε, μετά την ισοπαλία της Τετάρτης, αναγνώρισε τη δυναμική της ΑΕΚ, τόνισε όμως ότι με περισσότερη τύχη θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να πανηγυρίσει το «τρίποντο» της νίκης.

Ειδικότερα, ο Ολλανδός τεχνικός είπε:

«Για κάποιο χρονικό διάστημα η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο στο δεύτερο ημίχρονο. Δεν δημιούργησε όμως τίποτα. Δεν παίξαμε καλά σε όλο τον αγώνα. Τώρα πρέπει να υποστηρίξω την ομάδα. Η πλειοψηφία των παικτών ξεκίνησαν στις 24 Ιουνίου με ελάχιστες διακοπές. Παίζουμε 11 μήνες χωρίς διακοή. Πρέπει να επανέλθουμε και να μαζέψουμε τα κομμάτια μας.

» Όταν παίζεις ένα τελικό, όπως η ΑΕΚ κόντρα στον Ολυμπιακό, πάντα είσαι πιο επιθετικός. Με τη Λάρισα έμεινε δύο φορές πίσω και έπρεπε να βγει μπροστά. Αμυντικά η ΑΕΚ είναι πολύ συμπαγής ομάδα και δεν αφήνουν χώρους. Έχει και δύο ποιοτικούς και γρήγορους επιθετικούς. Εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Εμείς δεχθήκαμε γκολ χωρίς...

να γίνει καν φάση. Σε 32 παιχνίδια δεχθήκαμε 19 γκολ, δεν είναι και άσχημα.

» Είναι πάντα πιο εύκολο να αμύνεσαι και να παίζεις αφού έχεις χώρους. Οι αμυντικοί μας πρέπει να αμύνονται 16 μέτρα πίσω τους. Είχαμε πάντως μερικές πολύ καλές ευκαιρίες για να πάρουμε τη νίκη ενώ χάσαμε και ένα πέναλτι. Ήμασταν και άτυχοι με το φάουλ του Καραγκούνη. Ήταν ένα κακό παιχνίδι και από τις δύο πλευρές. Μερικές φορές χρειάζεται πάντως η τύχη για να πάρεις ένα παιχνίδι και εμείς δεν την είχαμε.

» Έχουμε παίκτες με την ίδια ποιότητα. Όλοι θέλουν να έχουν στα πόδια τους την μπάλα αλλά ελάχιστοι κινούνται χωρίς την μπάλα. Αλλά αυτούς τους παίκτες έχουμε τώρα. Όπως είπα και πριν από μερικές εβδομάδες, μας λείπουν συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Κάνουμε πάντως το καλύτερο που μπορούμε. Ο Χριστοδουλόπουλος και ο Καραγκούνης δεν είναι παίκτες γραμμής αλλά μπορούν να παίξουν 11. Έχουμε 6 δεκάρια στην ομάδα. Πρέπει να ψάξεις, άρα να βρεις την ισορροπία».

Για την υπόθεση Βαβζίνιακ, τόνισε:

«Tο θέμα του Βαβζίνιακ είναι θέμα πολιτικής της ομάδας. Ο Παναθηναϊκός έχει δηλώσει την εμπιστοσύνη του στις αρμόδιες αρχές. Δεν μάς χαροποιεί το γεγονός».

Τέλος, αναφορικά με τις δηλώσεις του Ανδρέα Βγενόπουλου για τον Πιζάρο, είπε:

«Φυσικά συμφωνώ με τον κύριο Βγενόπουλο. Ο Πιζάρο είναι φανταστικός παίκτης και έχει δείξει τι μπορεί να κάνει. Πάντα παίκτες τέτοιου επιπέδου μπορούν να βελτιώσουν μία ομάδα. Για τον Σεϊταρίδη εγώ δεν μίλησα ποτέ, είναι καλός παίκτης πάντως».

Μπάγεβιτς: «Φοβισμένοι στο β' ημίχρονο»

Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του, εμφανίστηκε από την πλευρά του ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, τονίζοντας πάντως πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάρει και τη νίκη, αν ήταν πιο προσεκτική και λιγότερο φοβισμένη.

«Ήταν ένα παιχνίδι μέτριο και οι δυο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο. Με το πέναλτι ο Παναθηναϊκός έφτασε πιο κοντά στη νίκη. Εμείς κάναμε μεγάλη προσπάθεια να πάρουμε τους πόντους για να έχουμε περισσότερες ελπίδες για τη συνέχεια. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι απ' ότι στο πρώτο, που ήμασταν φοβισμένοι και δεν βγαίναμε έξω.

» Στο δεύτερο τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχαμε πολλές απουσίες και επιπλέον χάσαμε τον Σκόκο. Πιστεύω ότι κάθε ένας προσπαθεί και δίνει στο γήπεδο ό,τι μπορεί. Προσπαθούμε να κερδίσουμε το στόχο μας. Τι θα γίνει στη συνέχεια, θα το δούμε...»

Δεν υπάρχουν σχόλια: