12 Μαΐου 2009

Βαλβέρδε: "Θέλω να ξαναγυρίσω στον Ολυμπιακό..."

Το διαζύγιο του Ολυμπιακό με τον Ερνέστο Βαλβέρδε είναι οριστικό, όμως, ο ισπανός τεχνικός στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξή του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κάποια στιγμή στο μέλλον να ξαναπιάσει Λιμάνι. Ο Βαλβέρδε τόνισε πως «...θα γύριζα στον Ολυμπιακό», καθώς φεύγει σαν φίλος από την ομάδα του Πειραιά. Οσο για τον ποιον παίκτη θα ήθελε να πάρει μαζί του φεύγοντας, ο βάσκος τεχνικός επέλεξε τον εργατικό, Τάσο Πάντο.

Αποσπάσματα από την συνέντευξη Ερνέστο Βαλβέρδε στην εφημερίδα :

-Τα πρώτα συναισθήματα μετά το «αντίο»; Η επόμενη μέρα;

«Καλά είμαι, καλά. Ηρεμα. Στη φιέστα ήμουν φορτισμένος συναισθηματικά, συγκινημένος. Ηταν μια θαυμάσια γιορτή. Ο κόσμος τραγούδησε το όνομά μου και τον ευχαριστώ. Στους παίκτες αυτό συμβαίνει αρκετές φορές. Στους προπονητές όχι. Ηταν κάτι διαφορετικό. Θα μου μείνει για πάντα στο μυαλό. Μετά ήταν η συνέντευξη Τύπου. Πολύς κόσμος, έπρεπε να αποχαιρετήσω πολλούς φίλους. Ηταν δύσκολο'.

-Χτυπά το τηλέφωνο κι είναι ο πρόεδρος. Σου λέει «Ερνέστο, μείνε». Τι κάνεις;

«Δεν απαντάω σε υποθέσεις. Τελείωσε. Ολα τελείωσαν. Δεν σκέφτομαι τέτοια πράγματα. Εκλεισε το θέμα. Δεν καταλαβαίνω γιατί με ρωτάς».

-Κάποια μέρα θα ξαναγύριζες;

«Ναι, ναι, σίγουρα. Κάποια μέρα θα ξαναγύριζα. Αν υπήρχε στο μέλλον περίπτωση να γυρίσω στον Ολυμπιακό, ναι, θα γύριζα».

-Τι σου μένει απ' αυτή την εμπειρία;

«Μόνο καλές αναμνήσεις. Ηρθαμε στην Ελλάδα με τους συνεργάτες μου. Περάσαμε καλά, κατακτήσαμε τίτλους. Δουλέψαμε σε μια μεγάλη ομάδα. Τι άλλο να πω; Η Ελλάδα είναι μια θαυμάσια χώρα. Ο κόσμος είναι εκπληκτικός, πολύ ζεστός. Γενναιόδωρος. Με αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή. Τους ευχαριστώ όλους. Ολοι στην ομάδα ήταν ειλικρινείς μαζί μου και πάντα με βοηθούσαν. Ο,τι ήθελα το είχα. Με έκαναν να νιώθω βασιλιάς. Πώς το ανταλλάζεις αυτό; Μεγάλος σύλλογος. Στου Ρέντη επίσης ήταν μοναδικοί. Κοντά στην ομάδα. Επαγγελματίες, αλλά και με τεράστια αγάπη για την ομάδα. Δεν το βρίσκεις εύκολα αυτό. Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Δεν θέλω να αναφέρω ονόματα για να μην ξεχάσω κανέναν και τον αδικήσω. Ελπίζω να μη στενοχώρησα κανέναν».

-Μετά τη φιέστα είπες ευχαριστώ στον πρόεδρο. Δεν τα βρήκατε.

«Γιατί να μην πω; Αν δεν ήταν αυτός, δεν θα ήμουν εδώ. Αυτός με έφερε και με εμπιστεύθηκε. Και στις καλές και στις κακές στιγμές. Από την πρώτη έως την τελευταία. Τι; Επειδή δεν συμφωνήσαμε πρέπει να τον δω διαφορετικά;»

-Τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός για να συνεχίσει να έχει επιτυχίες;

«Πολλοί βετεράνοι αποσύρονται. Ημουν τυχερός και εγώ και ο Ολυμπιακός που είχαμε παίκτες με τέτοια ηγετικά προσόντα όπως ο 'Τζόλε', ο Ντάρκο, ο Αντώνης. Πρέπει να βρουν στον Ολυμπιακό παίκτες που να έχουν το ίδιο χάρισμα. Δεν είναι εύκολο. Οι άξιοι αντικαταστάτες τους θα κρατήσουν την ομάδα ψηλά. Δύσκολο να βρεις παίκτες-ηγέτες όπως αυτοί. Τα επόμενα χρόνια παίκτες που είναι πάνω από 30 όπως ο Πάντος, ο Νικοπολίδης, ο Ζεβλάκοφ θα αποχωρήσουν. Μένει ο Αβραάμ. Η μεταβατική περίοδος θα είναι δύσκολη. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται κι άλλους χαρισματικούς παίκτες σαν κι αυτούς. Εχει αρκετούς καλούς, αλλά κάποιος που είναι χρόνια σε μια ομάδα την ξέρει καλύτερα από τον καθέναν, όπως και το πώς θα αντιμετωπίσει κάθε κατάσταση. Πρέπει να έχει τη μεταδοτικότητα του ηγέτη».

-Ποιον παίκτη θα έπαιρνες μαζί σου από τον Ολυμπιακό;

«Τον Πάντο! Σε κάθε μέρος. Εχει απίστευτη νοοτροπία. Ομαδικός, δουλεύει πολύ, μεταδοτικός σε πνεύμα, πιάνει τα πάντα με τη μία. Βγάζει ενέργεια. Μπορείς πάντα να υπολογίζεις πάνω του. Αλλοι έχουν καλύτερη ποιότητα, αλλά ο `Τάσο` είναι πάντα εκεί. Είναι ο μοναδικός που παίζει τόσο καλά το transition. Μπροστά και πίσω. Δεν σταματά ποτέ. Δεν τα παρατάει όταν χάνει την μπάλα. Ξέρει ποιος είναι, τι κάνει και πάντα προσπαθεί για το παραπάνω. Γι` αυτό είναι τόσα χρόνια σε αυτή την ομάδα. Φτάνει, όμως, γιατί δεν θέλω να αδικήσω τα άλλα παιδιά. Δεν είναι σωστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια: