12 Μαΐου 2009

Ολυμπιακός: Προσπαθεί, πάλι, να την βγάλει... τζάμπα ο Κόκκαλης

Νωρίς – νωρίς κατέβηκαν στον Ολυμπιακό οι τόνοι σε ότι αφορά το νέο προπονητή και επιστρέψαμε στη λύση Κετσπάγια. Όλοι και περισσότεροι παραδέχονται ανοικτά ότι αυτός θα καθίσει στη θέση του Ερνέστο Βαλβέρδε και πως οι δήθεν συζητήσεις με άλλους τεχνικούς και τα ταξίδια που… θα γίνονταν δεν ήταν τίποτα άλλο παρά παραπέτασμα καπνού.

Αν υπήρχε η παραμικρή σκέψη για να αναζητηθεί προπονητής από το πάνω ράφι, δεν θα συνεχίζονταν με αμείωτη ένταση τα μεταγραφικά σενάρια. Μόνο ένας τεχνικός επιπέδου Κετσπάγια θα δεχόταν να αναλάβει την ομάδα και να μην περάσει ούτε μία μεταγραφή από τα χέρια του. Τον Ισπανό τουλάχιστον τον ρώτησαν πέρυσι για κάποιες περιπτώσεις παικτών που ή αποκτήθηκαν ή απλά απασχόλησαν.

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, πιο γρήγορα θα γίνουν οι μεταγραφές και μετά θα έρθει ο προπονητής. Κάτι τέτοιο έγινε και τη χρονιά που ξεκίνησε με τον Όλεγκ Προτάσοφ στο τιμόνι. Ο Ουκρανός είχε διαδεχθεί στα τελευταία παιχνίδια τον Κάτανετς και πριν του ανακοινωθεί ότι συνεχίζει, οι μεταγραφές είχαν ουσιαστικά ολοκληρωθεί. Εκείνη ήταν και η μοναδική χρονιά που ο θρύλος έχασε την κούπα τα τελευταία 13 χρόνια…

Για να μην επιστρέψουν εκείνοι οι εφιάλτες, κάποιοι στην ΠΑΕ θα πρέπει να έχουν καλή μνήμη και να μην αφήνουν την ιστορία να επαναληφθεί. Καλοί είναι οι ελεύθεροι (Ζαϊρί), καλοί είναι οι φθηνοί (Πάρντο) και οι δανεικοί (Λέτο, Ντάρμπισάιρ), αλλά...

ο Ολυμπιακός χρειάζεται παικταράδες.

Όπως ήρθαν πέρυσι ο Ντουντού και ο Ντιόγκο, πρόπερσι ο Γκαλέτι και ο Μπελούτσι, έτσι και φέτος πρέπει να έρθουν τουλάχιστον δύο παίκτες πρώτης γραμμής και όχι ο «συνταξιούχος» Έντμιλσον και ο Μπόμπο! Αν όντως τον θέλουν τον επιθετικό της Μπεσίκτας, ας τον πάρουν αλλά για δεύτερο κι ας πάρουν άλλον έναν πρώτης γραμμής.

Κι επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι οι παικταράδες για να αποδώσουν θα πρέπει να έχουν και κάποιον να τους εμπνεύσει και να τους οδηγήσει στη μάχη, πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να έρθει ο κατάλληλος προπονητής. Οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για ημίμετρα, ούτε για πειράματα.

Για όσους δεν το έχουν καταλάβει ο κόσμος δεν θα είναι ευχαριστημένος αν έρθει ένας προπονητής απλά για να… έρθει. Η εποχή που η ομάδα πήγαινε με αυτόματο πιλότο έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Ο νέος προπονητής πρέπει να μπορεί να δουλέψει πάνω στην ίδια φόρμουλα με τον Βαλβέρδε, για να μην… τρελάνουμε και τους παίκτες που κάθε χρόνο αλλάζουν σύστημα, αλλά και να βελτιώσει εκείνες τις αδυναμίες δεν επέτρεψαν να υπάρξει και μια καλή ευρωπαϊκή πορεία.

Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί όχι μόνο αν δεν έρθει σοβαρός προπονητής, αλλά κι αν δεν καλυφθούν με επιτυχία τα μεγάλα κενά του Τζόρτζεβιτς, του Κοβάσεβιτς, του Άντζα ακόμη και του Πατσατζόγλου. Αντί όμως στον Ολυμπιακό να ασχοληθούν με τα σοβαρά, ασχολούνται με φιλικά στο Βιετνάμ και με ταξιδάκια αναψυχής…

Από το gavros

Δεν υπάρχουν σχόλια: