11 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο: Ο Γύρος του Κόσμου σε 800 λέξεις


H σαμπάνια παρέμεινε στον πάγκο σε Ιταλία και Ισπανία, καθώς Inter και Barcelona δεν κατάφεραν να πάρουν τους τίτλους τους αυτό το Σαββατοκύριακο. Εν τω μεταξύ, υπάρχει νέα ομάδα στη μάχη για τη Bundesliga, μετά τη νίκη της επί της Wolfsburg και είναι η Stuttgart, λέει ο Ben Lyttleton.

Στην Αγγλία, η Manchester United, αν και πιέστηκε από τη νίκη της Liverpool το Σάββατο επί της West Hamμε 0-3, επικράτησε, στο ντέρμπι, της City με 2-0 με τους Cristiano Ronaldo και Carlos Tevez να σκοράρουν και να δίνουν και πάλι προβάδισμα τριών βαθμών στην ομάδα τους, που έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο την Τετάρτη, με τη Wigan. Η ομάδα του Sir Alex Ferguson ανταλλάσσεται στο 1,04 για να διατηρήσει τα σκήπτρα της, ενώ οι «Κόκκινοι» είναι στο 21,00.

Το δραματικό φινάλε ήταν το στιγμιότυπο στη La Liga, καθώς η Barcelona έχασε το προβάδισμα με 3-1 εντός έδρας από τη VIllarerreal, μετά τη, δεύτερη σε πέντε μέρες, αποβολή του Eric Abidal, που θα χάσει τον τελικό του Copa del Rey την Τετάρτη.

Πιο ανησυχητικό ήταν για τη Barca, που θέλει μόλις έναν βαθμό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, ήταν το γεγονός ότι τραυματίστηκε ο ήρωας του Champions League Andres Iniesta, και είναι αμφίβολος για τον τελικό του Champions League, σε λιγότερο από δύο εβδομάδες. Η Barcelona παραμένει το φαβορί (1,82) για να κερδίσει τη Manchester United, αλλά ο παράγοντας Iniesta αξίζει να ληφθεί υπόψη.

Η Barcelona είχε μεγάλη ευκαιρία, μετά την ήττα της Real Madrid από τη Valencia με 3-0, που κράτησε τις «νυχτερίδες στην τέταρτη θέση, αλλά βρίσκονται μόλις έναν βαθμό από την Atletico Madrid, που μ' έναν περίεργο τρόπο κατάφερε να ανατρέψει το 0-2 του πρώτου ημιχρόνου και με παίκτη λιγότερο για να κερδίσει την Espanyol με 3-2. Ο Diego Forlan, που πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ για το 1-2 και ακόμα ένα στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, έχει πετύχει οκτώ γκολ στα επτά τελευταία παιχνίδια και απέχει μόλις δύο από τον Samuel Eto'o για να πάρει τον τίτλο του Pichichi. O Forlan ανταλλάσσεται στο 1,53 για να ξεπεράσει τον Eto'o, που παραμένει φαβορί στο 1,37.

Το σερί σκοραρίσματος του Forlan δεν είναι το καλύτερο στην Ευρώπη, πάντως, με τον ανεπίσημο αυτό τίτλο να πηγαίνει στον Mario Gomez, του οποίου τα τέσσερα γκολ στο 4-1 επί της πρωτοπόρου Wolfsburg ανέβασαν την ομάδα του στην τρίτη θέση και μόλις δύο βαθμούς από τις Wolfsburg και Bayern Munich. Με τη Stuttgart να έχει κερδίσει έξι από τα επτά τελευταία παιχνίδια της και ν' αντιμετωπίζει τη Bayern την τελευταία αγωνιστική, δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι η τιμή της έπεσε απ' το 19,50, που είχε προταθεί από εδώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, στο 11,00. Η Wolfsburg είναι στο 3,55 και η Bayern παραμένει φαβορί στο 2,10 χάρη στη νίκη με 1-3 επί της Cottbus. O Gomez έφτασε πλέον τον Grafite στα 23 γκολ στη σχετική κατηγορία και είναι στο χαμηλό 1,13 για να τερματίσει πρώτος, ενώ ο Grafite είναι στο 2,20.

Η πρώτη τετράδα έχει σχεδόν συμπληρωθεί στην Ιταλία, όπου η Inter αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 εκτός έδρας με την Chievo, ενώ η Milan είναι ασφαλής στη δεύτερη θέση μετά την ισοπαλία της με τη Juventus. O Clarence Seedorf άνοιξε το σκορ πριν ο Vincenzo Iaquinta ισοφαρίσει, ενώ o Giuseppe Favalli αποβλήθηκε προς το τέλος. Η FIorentina φαίνεται να έχει εξασφαλίσει την τέταρτη θέση, μετά τη νίκη επί της Catania με 0-2, ενώ Genoa και Roma αναδείχθηκαν ισόπαλες εκτός έδρας με Atalanta και Cagliari αντίστοιχα.

Η έκπληξη του Σαββατοκύριακου έγινε στη Γαλλία, όπου η En Avant Guingamp, ομάδα δεύτερης κατηγορίας, επικράτησε της Rennes με 2-1, αν κι έμεινε πίσω στο σκορ στον τελικό του Κυπέλλου Γαλλίας κι έγινε η πρώτη ομάδα εκτός της μεγάλης κατηγορίας που κατακτά το τρόπαιο μετά από 50 χρόνια και τη Le Havre. Στην Πορτογαλία, η Porto στέφθηκε πρωταθλήτρια για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά μετά τη νίκη με 1-0 επί της Nacional, ενώ στην Ουκρανία, η Dynamo Kiev ξεπέρασε τον αποκλεισμό από τον τελικό του UEFA από το Shakhtar Donetsk, κατακτώντας επίσης το πρωτάθλημα της χώρας.

Στη Βραζιλία, η πρωταθλήτρια Sao Paulo άρχισε την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της με ήττα 1-0 από τη Fluminense, ενώ ο φορμαρισμένος Ronaldo ξεκουράστηκε στην ήττα της Corinthians με 1-0 από την Internacional. O πρώην επιθετικός της Inter, Adriano αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του με τη Flamengo την επόμενη βδομάδα, αφού ήταν θεατής στην ήττα της ομάδας από την Cruzeiro με 2-0. Στην Αργεντινή, η Velez Sarsfield έμεινε πίσω στο σκορ με δύο γκολ, αλλά κατάφερε να ισοφαρίσει τη Racing Club κι έμεινε στην κορυφή της Clausura.


Gif Banners Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: