11 Μαΐου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Β' Εθνική: Κρίνεται η παραμονή

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής. Κι ενώ τα πάντα έχουν κριθεί σε ό,τι έχει να κάνει με τις ομάδες που από του χρόνου θα βρίσκονται στη Σούπερ Λιγκ, αλλά και τη μία από τις τρεις που θα αγωνίζονται στην Γ' Εθνική, μένουν ανοιχτές οι άλλες δύο θέσεις που οδηγούν στην πιο κάτω κατηγορία.

Το σημαντικότερο, ίσως, παιχνίδι διεξάγεται στην Καλαμαριά, με τον τοπικό Απόλλωνα να υποδέχεται τον Διαγόρα Ρόδου. Μετά το σπουδαίο «διπλό» μέσα στην Κέρκυρα, οι Πόντιοι κρατούν την τύχη τους στα... πόδια τους. Δεδομένου ότι ακολουθεί ακόμα ένα εντός έδρας παιχνίδι για την ομάδα του Στράτου Βουτσακέλη, αυτό με την υποβιβασμένη Καστοριά, την τελευταία αγωνιστική, γίνεται αντιληπτό πως ένα «τρίποντο» σήμερα θα σημάνει κατά 99% και την παραμονή στη Β' Εθνική.

Από την άλλη, το συγκρότημα του Παύλου Δερμιτζάκη δεν έχει άγχος, πραγματοποίησε εξαιρετική χρονιά στην επιστροφή του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και θα πάει για την έκπληξη. Σαν συν για τον Απόλλωνα η επιστροφή του Λεοζίνιο που ήταν τιμωρημένος για το ματς με την Κέρκυρα, ενώ από τους Ρόδιους θα απουσιάσει ο τραυματίας Μπικόφσκι και ο τιμωρημένος Δήμου.

Μεγάλος ντόρος έγινε μεσοβδόμαδα για την τύχη του αγώνα Βέροια - Ηλυσιακός, που είχε διακοπεί στο ημίχρονο (0-0) και τελικά κατακυρώθηκε υπέρ της αθηναϊκής ομάδας, ενώ από τη «Βασίλισσα» αφαιρέθηκαν και τρεις βαθμοί!

Η αθώωση, όμως, του ιδιοκτήτη της Βέροιας, Γιώργο Αρβανιτίδη, ίσως ανοίξει και πάλι το φάκελο. Μέχρι τότε, και οι δυο ομάδες καλούνται να πάρουν πολύτιμους βαθμούς εκτός έδρας. Η Βέροια φιλοξενείται στην Κατερίνη από τον αδιάφορο Πιερικό και θέλει οπωσδήποτε το «τρίποντο» μετά την εντός έδρας γκέλα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα (1-2), ενώ ο Ηλυσιακός πάει στην ουραγό Καστοριά για να αντιμετωπίσει τους «Γουναράδες».

Χωρίς τους τιμωρημένους Αλεξίου και Τζημόπουλο ο Γιώργος Κωστίκος στη Βέροια, με τον Πιερικό να αγωνίζεται υπό το βλέμμα του νέου του τεχνικού Μάκη Κατσαβάκη! Στον Ηλυσιακό, ο Βασίλης Παπαχρήστου δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Φρίμπονγκ και στους τραυματίες Πουλάκο και Κοκκίνη ενώ η Καστοριά του Ηλία Αποστολίδη θέλει να αποχαιρετήσει τους φιλάθλους της με νίκη.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, τα ρέστα της για την παραμονή παίζει η Καλλιθέα που υποδέχεται στο Ελ Πάσο τον αδιάφορο ΑΣΚ Ολυμπιακό Βόλου, επειγόντως «τρίποντο» θέλει και ο Εθνικός Αστέρας που περιμένει στην Καισαριανή την, χωρίς στόχους, Κέρκυρα, ενώ η Αναγέννηση Καρδίτσας πάει στο Ελληνικό για να αντιμετωπίσει τον «προβληματικό» Εθνικό Πειραιώς. Φιέστα στο Ανθή Καραγιάννη με την Καβάλα να υποδέχεται τον πρωτοπόρο Ατρόμητο, το ίδιο και στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ Γιάννενα να περιμένει τον Αγροτικό Αστέρα. Αδιάφορος ο αγώνας της Καλαμάτας με τον Ιωνικό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 33ης αγωνιστικής στη Β' Εθνική:

Καστοριά - Ηλυσιακός 11/05 17:45
Απόλλων Καλαμαριάς - Διαγόρας Ρόδου 11/05 17:45
Καλλιθέα - ΑΣΚ Ολυμπιακός Βόλου 11/05 17:45
Εθνικός Αστέρας - Κέρκυρα 11/05 17:45
ΠΑΣ Γιάννινα - Αγροτικός Αστέρας 11/05 17:45
Καλαμάτα - Ιωνικός 11/05 17:45
Πιερικός - Βέροια 11/05 17:45
Καβάλα - Ατρόμητος 11/05 17:45
Εθνικός Πειραιώς - Αναγέννηση Καρδίτσας 11/05 17:45

Δεν υπάρχουν σχόλια: