7 Απριλίου 2009

Villareal - Arsenal: Η ιστορία επαναλαμβάνεται τρία χρόνια μετά...

Το Champions League επιστρέφει με τη μάχη των προημιτελικών την Τρίτη. Στο Madrigal, η Villareal φιλοξενεί την Arsenal, ένα ζευγάρι γνώριμο από τις μεταξύ των δύο ομάδων αναμετρήσεις πριν τρία χρόνια.

«Πιστεύω πως υπήρχαν ευκολότερες ομάδες σε σχέση με τη Villareal για να αντιμετωπίσουμε στους 8 του Champions League. Ωστόσο είμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας». Τάδε έφη ο προπονητής της Arsenal, Arsene Wenger λίγες ώρες πριν τη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση. Ο Emmanuel Adebayor, που πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη της Arsenal επί της Manchester City είναι αισιόδοξος για την έκβαση της αναμέτρηση στο Madrigal: «Την περασμένη χρονιά ήμουν απίστευτα στεναχωρημένος όταν αποκλειστήκαμε στα προημιτελικά από τη Liverpool. Δεν μπορούσα να βλέπω από την τηλεόραση τα ημιτελικά. Γνωρίζουμε πως το παιχνίδι κόντρα στη Villareal θα είναι δύσκολο. Περιμένουν ένα δυνατό παιχνίδι σε φανταστική ατμόσφαιρα».

Στο παιχνίδι αυτό έκανε την επιστροφή του, για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο τον Δεκέμβριο, ο Cesc Fabregas. Αντίθετα, ένας από τους πλέον φορμαρισμένους παίκτες της Arsenal, ο Robin van Persie, δεν θα δώσει το παρών, καθώς δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τον τραυματισμό του που αποκόμισε ευρισκόμενος με την εθνική ομάδα της Ολλανδίας. Να σημειωθεί πως ο Van Persie είναι ο πρώτος σκόρερ των Λονδρέζων φέτος με 16 γκολ!

Οι «Κανονιέρηδες» φαίνεται πως έχουν βρει την καλύτερή τους φόρμα στην κρισιμότερη στιγμή της σεζόν και φαίνεται να έχουν περισσότερες πιθανότητες απέναντι στην απρόβλεπτη αντίπαλό τους, η οποία θα παραταχθεί χωρίς το μεγαλύτερο αστέρι της, Santi Cazorla, που έσπασε το πόδι του στη βαριά εκτός έδρας ήττα 3-0 από την Almeria. «Παιδιά, θέλω να αποκλείσετε την Arsenal για μένα», ήταν η επιθυμία του μεγάλου άτυχου ποδοσφαιριστή του «Κίτρινου Υποβρύχιου».

Ο συμπαίκτης του, Diego Godin, του έδωσε ήδη τη διαβεβαίωση: «Θέλουμε να κερδίσουμε την Arsenal για τον Santi. Ο τραυματισμός του είναι μεγάλο πλήγμα για όλους μας και η απουσία του θα μας επηρεάσει εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου». Τα καλά νέα, ωστόσο, από το στρατόπεδο της Villareal έρχονται από τον μαέστρο μέσο Marcos Senna και τον εξτρέμ Cani. Αμφότεροι ξεπέρασαν τις μικροενοχλήσεις τους και τέθηκαν στη διάθεση του Manuel Pellegrini.

Το ζευγάρι έχει παρελθόν, καθώς την περίοδο 2005/06 η ισπανική ομάδα βρέθηκε μια ανάσα από την πρόκρισή της στον τελικό του Champions League, στην παρθενική της εμφάνιση στη διοργάνωση. Η Arsenal είχε κερδίσει 1-0 στο πρώτο ματς στο Λονδίνο, χάρη στο γκολ του Kolo Toure, αλλά στη ρεβάνς χρειάστηκε η επέμβαση του γκολκίπερ Jens Lehmann στο πέναλτι του Juan Román Riquelme στο τελευταίο λεπτό, για να μην πάει το ματς στην παράταση! Αξίζει να αναφέρουμε, ακόμα, πως η Villareal είναι αήττητη εντός έδρας στη διοργάνωση και φέτος έμεινε δύο φορές στο 0-0 με τη Manchester United, στη φάση των ομίλων.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Madrigal θα είναι ο Νορβηγός Tom Henning Ovrebo.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
VILLAREAL: Diego López - Ángel López, Godín, Eguren, Capdevila - Pirès, Senna, Ibagaza, Fuentes - Llorente, Rossi
ARSENAL: Almunia - Sagna, Toure, Gallas, Clichy - Song, Denilson, Fabregas - Walcott, Nasri - Adebayor

Δεν υπάρχουν σχόλια: