7 Απριλίου 2009

Στοίχημα Τσάμπιονσιπ: Ημέρα κρίσης για τη Σαουθάμπτον

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ – ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

ΓΟΥΟΤΦΟΡΝΤ: Δυνατή εκτός έδρας εμφάνιση και δίκαιη νίκη, 2-1 στο Ντονκάστερ. Μπήκε πολύ δυνατά και πήρε προβάδισμα δύο γκολ στο 20λεπτο (0-1 13', 0-2 18΄). Από εκεί και πέρα, έλεγξε το ματς, αντέδρασε σωστά στη σποραδική πίεση της Ντονκάστερ, είχε φάσεις και για το τρίτο και τελικά απλά δέχθηκε τη μείωση του σκορ στο 85'.
Το Σάββατο έγιναν αναγκαστική αλλαγή ο πρώτος σκόρερ Πρίσκιν (32/10, 4 αλλ.), ο χαφ Κάουι (10/3) και ο νεαρός δανεικός χαφ Ρόουζ (1 αλλ.). Από αυτούς, ο Κάουι μένει εκτός πλάνων, όμως οι άλλοι δύο μάλλον τα καταφέρνουν. Παραμένει εκτός ο φορ Ράσιακ (18/5, 8 αλλ.).

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Ο κόσμος της γέμισε το Σεντ Μέρις για να στηρίξει την ομάδα μετά τις εξελίξεις της Παρασκευής, όταν η ιδιοκτήτρια εταιρία του συλλόγου μπήκε σε οικονομική διαχείριση, όμως αυτό δεν έφτανε, 2-3 από την Τσάρλτον πολύ πιο καθαρά από ό,τι δείχνει το τελικό και ύστερα από πολύ κακή εμφάνιση. «Δεν φταίνε τα εξωαγωνιστικά. Είχαμε πολλή διάθεση, αλλά καθόλου μυαλό» δηλώνει ο Βότε.

Μετά την ήττα του Σαββάτου το ματς με τη Γουότφορντ αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όμως η σημερινή μέρα είναι ακόμη πιο σημαντική στα εξωαγωνιστικά. Κι αυτό γιατί το Φούτμπολ Λιγκ συνεδριάζει για να αποφασίσει αν θα πρέπει στη Σαουθάμπτον να επιβληθεί ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών.

Στα αγωνιστικά, εξέτισε και επιστρέφει ο δεξιός μπακ Τζέιμς (35/0). Ξανά τραυματίας ο ταλαντούχος χαφ Γκίλετ (25/0, 4 αλλ.).

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ. - ΜΠΑΡΝΣΛΙ

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.: Αποφασιστική και κεφάτη, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην Ιπσουιτς, καθαρή νίκη με 2-0 και συνεχίζει να ονειρεύεται τη 2η θέση, αν και η χθεσινή νίκη της Μπέρμιγχαμ την έφερε έξι βαθμούς μακριά (και με ένα ματς λιγότερο όμως, το σημερινό). Εξαιρετική στο πρώτο μέρος, όταν καθάρισε το ματς με δύο γκολ, έριξε ρυθμό στην επανάληψη, χωρίς πρακτικά να απειληθεί ποτέ.

Στο ματς του Σαββάτου έγινε αναγκαστική αλλαγή ο σέντερ μπακ Κίλγκαλον, που όμως τελικά δεν έχει κάτι σοβαρό και θα παίξει κανονικά. Ετσι, ο Μπλάκγουελ έχει πρακτικά πλήρη αποστολή στη διάθεσή του, αν και παραμένει αμφίβολος ο φορ Γουέμπερ (34/4, 13 αλλ.), ενώ ξανά εκτός πλάνων είναι ο Κινέζος μεσοαμυντικός Τζιχάι (12/0).

ΜΠΑΡΝΣΛΙ: Σε ένα πολύ επεισοδιακό ματς, με τεράστια ένταση και το οποίο τελείωσε με βαριές κουβέντες και πολλά νεύρα μεταξύ των δύο μάνατζερ, έμεινε στο 1-1 με τη Νότιγχαμ (1-0 46', 1-1 68'). Η Μπάρνσλι έχασε πέναλτι στο 1-0 και μαζί την ευκαιρία να καθαρίσει το ματς, όμως συνολικά το αποτέλεσμα είναι δίκαιο, σε ένα ματς που μπορεί να μην είχε ποιότητα αλλά είχε άγρια ομορφιά.

Χωρίς νέα προβλήματα, αν και τα πράγματα παραμένουν και σήμερα δύσκολα για τον δανεικό εξτρέμ Χάμιλ (7/0, 3 αλλ.).

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ- ΚΟΒΕΝΤΡΙ

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σε ένα μετριότατο λονδρέζικο ντέρμπι, πήρε το 0-0 στο Λόφτους Ρόουντ από την ΚΠΡ. Ματς με λίγες συγκινήσεις και λίγες φάσεις, και φυσιολογικά έμεινε χωρίς γκολ. «Ισως με λίγη προσοχή να μπορούσαμε να το κλέψουμε, αλλά η ισοπαλία ήταν δίκαιη» παραδέχθηκε ο Γουόρνοκ.

Αδιάφορη πλέον η Πάλας, αδιάφορη και η Κόβεντρι και ο Γουόρνοκ προαναγγέλλει ότι θα υπάρξουν αλλαγές στην εντεκάδα. Εκτός πλάνων αναμένεται να μείνει ο αριστερός μπακ Χιλ (38/1), που έγινε αναγκαστική αλλαγή το Σάββατο, ενώ για ρεπό προορίζεται και ο έμπειρος χαφ Ντέρι (37/0, 4 αλλ.), που παίζει με πρόβλημα τον τελευταίο καιρό. Μικροτραυματισμό αντιμετωπίζει και ο εξτρέμ Οστερ (31/3, 4 αλλ.), που επίσης αναμένεται να προφυλαχθεί.

ΚΟΒΕΝΤΡΙ: Σε ένα μέτριο ματς με λίγες φάσεις, έμεινε στο 0-0 με τη Ρέντινγκ. Πάντως ήταν η ομάδα που άξιζε περισσότερο τη νίκη, καθώς απειλήθηκε ελάχιστα και είχε σαφώς τις καλύτερες φάσεις για το καθοριστικό γκολ.

Το Σάββατο έγινε αναγκαστική αλλαγή ο φορ Μπεστ (29/2, 14 αλλ.) και ο δανεικός εξτρέμ Χέντερσον (10/1), ενώ δεν έπαιξε ο νεοαποκτηθείς χαφ Μπελ (9/1). Επιπλέον, μικροπρόβλημα από το ματς του Σαββάτου αντιμετωπίζει και ο δεξιός μπακ Ράιτ (17/0). Κι από τη στιγμή που το ματς θυμίζει... φιλικό, ο Κόλεμαν άφησε να εννοηθεί ότι δεν έχει κανένα λόγο να τους ρισκάρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: