7 Απριλίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο: Η ελίτ της Ευρώπης επιστρέφει στη σκηνή

Η Manchester United θα προσπαθήσει να αποφύγει την τύχη που της είχε επιφυλάξει η μοίρα το 2004, καθώς αναμετράται με την FC Porto για το Champions League αυτή την εβδομάδα.

Ο Jose Mourinho είχε τα ηνία όταν ο σύλλογος από την Πορτογαλία πέταξε εκτός διοργάνωσης τη United στη φάση των 16 πριν από πέντε χρόνια, αλλά οι πιθανότητες των φιλοξενούμενων να επαναλάβουν κάτι αντίστοιχο φέτος, φαντάζουν εξαιρετικά μικρές. Η United είναι φαβορί σε απόδοση 1.22 να προκριθεί στα ημιτελικά σε και σε απόδοση 1.43 για να κερδίσει στο Old Trafford σήμερα το βράδυ, με την Porto να προσφέρεται στο 5.30 για να προκριθεί στα ημιτελικά.

Η άλλη αναμέτρηση της βραδιάς για τα προημιτελικά είναι πολύ πιο «σφιχτή», με τη Villarreal στο 2.82 για να κερδίσει το πρώτο παιχνίδι στο El Madrigal και τη φιλοξενούμενη Arsenal να είναι ελαφρύ φαβορί να θριαμβεύσει το αποψινό βράδυ με απόδοση 2.76. Βραδιά γεμάτη συναίσθημα για τον Robert Pires, ο οποίος παίζει με τον ισπανικό σύλλογο πλέον, αλλά δεν θα έχει λησμονήσει τις υπέροχες στιγμές που πέρασε φορώντας τη φανέλα της Arsenal.

Τετάρτη 8 Απριλίου

Liverpool και Chelsea κοντράρονται στο Anfield σε μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση στο Champions League που φαίνεται πολύ δύσκολη για προγνωστικά. Η Liverpool είναι στο 1.89 για να προκριθεί αν και η Chelsea - που δίνεται στο 2.08 - ήταν αυτή που πέρασε στα ημιτελικά την περυσινή σεζόν. Αν κάνετε μια πιο προσεγμένη ανάγνωση της ιστορίας των αγώνων θα δείτε πως δεν είναι έκπληξη που η αγορά δεν έχει καταφέρει να δώσει ξεκάθαρο φαβορί στο ζευγάρι - πέντε από τις οκτώ μεταξύ τους αναμετρήσεις τα τελευταία χρόνια, ολοκληρώθηκαν χωρίς γκολ στα 90 λεπτά.

Η πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρηση αυτού του γύρου αναμένεται να είναι το Barcelona - Bayern Munich καθώς και οι δυο ομάδες έχουν λάμψει στη διοργάνωση από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η Bayern προκρίθηκε με συνολικό σκορ 12-1 επί της Sporting στον προηγούμενο γύρο, ενώ και οι δύο ομάδες πετυχαίνουν κατά μέσο όρο τρία γκολ ανά παιχνίδι μέχρι τώρα.

Οι φιλοξενούμενοι του Jurgen Klinsmann γνώρισαν σοκαριστική ήττα με σκορ 5-1 στην έδρα της Wolfsburg το Σάββατο για την Bundesliga, αλλά αυτό το αποτέλεσμα δεν σημαίνει από μόνο του πως το over 2.5 είναι και μια έξυπνη επιλογή για αυτό το ματς. Επιπλέον, όμως, 11 από τις 16 αναμετρήσεις στο Champions League στις οποίες συμμετείχαν αυτές οι δύο ομάδες τη φετινή σεζόν, ολοκληρώθηκαν με over 2.5 goals, κάτι που κάνει την απόδοση στο 1.77 να φαντάζει εξαιρετικά μεγάλη.

Πέμπτη 9 Απριλίου

Το Uefa Cup είναι μια εξαιρετικά ανοιχτή διοργάνωση τη φετινή σεζόν, καθώς και οι οκτώ ομάδες δίνονται σε αποδόσεις από 5.10μέχρι 11.00 για να κερδίσουν το τρόπαιο. Το πρώτο φαβορί συναντά το όγδοο, όταν η Werder Bremen υποδέχεται την Udinese στη Γερμανία, αλλά η φύση της διοργάνωσης για μια ακόμα φορά αντανακλάται στο γεγονός πως το αουτσάιντερ, η Udinese δίνεται στο μικρό 2.44 να πετάξει εκτός διοργάνωσης το φαβορί, που δίνεται στο 1.55.

Οι άλλες τρεις αναμετρήσεις, όπως ακριβώς περιμένατε, είναι ακόμα πιο «κλειστές»: Η PSG είναι στο 1.71 να αποκλείσει την Dynamo Kiev που δίνεται στο 1.87, η Marseille προσφέρεται στο δελεαστικό 2.00 για να κερδίσει το εισιτήριο για τα ημιτελικά εις βάρος της Shakhtar που είναι στο 1.85 και το Hamburg δίνεται στο 2.00 απέναντι στη Manchester City που είναι στο 1.92, το πιο «σφιχτό» ζευγάρι από όλα.

Αυτό το τελευταίο ματς προσφέρει και την καλύτερη στοιχηματική επιλογή, επίσης, από τη στιγμή που η εντός έδρας φόρμα του Hamburg είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή, όπως ακριβώς και η εκτός έδρας φόρμα της City. Οι Γερμανοί έχουν κερδίσει τα 13 από τα 18 παιχνίδια τους στο Uefa Cup και στην Bundesliga μέσα στην HSH Nordbank Arena, ενώ οι απρόβλεπτοι Μπλε του Mark Hughes, έχουν ηττηθεί σε 12 από τα 21 εκτός έδρας παιχνίδια τους.

Σε λίγο οι προτάσεις μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: