7 Απριλίου 2009

Manchester United - Porto: Η πρώτη μάχη στο Old Trafford

Στο Old Trafford θα διεξαχθεί ο πρώτος προημιτελικός μεταξύ των πρωταθλητριών και πρωτοπόρων της Premier League και της πορτογαλικής Liga.

H Manchester United, που είναι αήττητη σε 21 παιχνίδια στο Champions League και 19 εντός έδρας, μετά από δύο συνεχόμενες ήττες στην Premier League, πριν τη διακοπή, επικράτησε, παρά τα πολλά προβλήματα της, της Aston Villa. Έτσι, ανέβηκε μετά από μια μέρα και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας έναν βαθμό απ' τη δεύτερη Liverpool, αλλά κι ένα παιχνίδι λιγότερο. Οι αρκετές απουσίες βασικών, οδήγησαν στη χρησιμοποίηση των νεαρών Wellbeck και Macheda ως αλλαγές, με τον 17χρονο Ιταλό να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο ντεμπούτο του με την αντρική ομάδα.

Τα προβλήματα, για τον Sir Alex, που είχε μόλις 16 παίκτες στην προπόνηση της Δευτέρας, μειώθηκαν τουλάχιστον αισθητά, καθώς σε σχέση με το παιχνίδι πρωταθλήματος επιστρέφουν οι τιμωρημένοι Nemanja VIdic, Wayne Rooney και Paul Scholes, καθώς και ο Ji-Sung Park, που δεν χρησιμοποιήθηκε με την Aston Villa. Θ' απουσιάσουν οι Rio Ferdinand και Anderson, που τραυματίστηκαν με τις Εθνικές τους ομάδες, ενώ και ο Dimitar Berbatov, που είχε τραυματιστεί πριν τη διακοπή.

Η Porto συνέχισε με τα ίδια αποτελέσματα, που είχε πριν τη διακοπή για τις Εθνικές ομάδες, κερδίζοντας με 1-3 τη Guimaraes και παραμένοντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «Δράκοι» έχουν τέσσερις βαθμούς διαφορά από τη δεύτερη Sporting και πέντε από την τρίτη Benfica.

Για την ομάδα του Jesualdo Ferreira, θα επιστρέψει, σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου, ο βασικός επιθετικός Lisandro Lopez, που είναι ο δεύτερος σκόρερ του Champions League, και ο Κολομβιανός μέσος Guarin. O Sir Alex, μάλλον φαίνεται να δίνει μεγαλύτερη σημασία στον Hulk, που αποχώρησε τραυματίας από τη Guimaraes, και τη δύναμη, που δίνει στην επίθεση της Porto. Παραμένει τραυματίας ο δεξιός μπακ Fucile.

Πιθανές ενδεκάδες:
Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Vidic, Evans, Evra, Carrick, Scholes, Park, Ronaldo, Rooney, Tevez
Porto: Helton, Sapunaru, Bruno Alves, Rolando, Cissokho, Lucho, Raul Meireles, Guarín, Cristian Rodriguez, Hulk, Lisandro

Διαιτητής: Konrad Plautz (Αυστρία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: