26 Απριλίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Super League: Απόβαση στη Λιβαδειά

Στη Λιβαδειά είναι στραμμένα τα βλέμματα της φίλαθλης Ελλάδας στην 30η και τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Ο Λεβαδειακός υποδέχεται τη Λάρισα, με τους Θεσσαλούς να παίρνουν με νίκη το εισιτήριο για τα πλέι οφ.

Από την άλλη, ο Αρης θα ελπίζει σε στραβοπάτημα της ΑΕΛ και θα θέλει νίκη δική του επί του Πανθρακικού στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Τα πράγματα για τη Λάρισα είναι εξαιρετικά απλά. Κερδίζει στη Λιβαδειά; Παίρνει ως έπαθλο τη συμμετοχή της στα πλέι οφ κι ένα εισιτήριο για το Europa Cup της επόμενης σεζόν. Αν φέρει ισοπαλία και κερδίσει ο Αρης, οι δύο ομάδες θα λύσουν τις διαφορές τους σε αγώνα μπαράζ που θα γίνει στο ΟΑΚΑ την Τετάρτη 29 Απριλίου. Αν χάσει, τότε μάλλον η χρονιά θα κριθεί αποτυχημένη για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Το θετικό για τους «βυσσινί» είναι πως θα νιώθουν σαν να παίζουν στο Αλκαζάρ, αφού στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας θα βρίσκονται 3160 φίλοι της ΑΕΛ!

Από την άλλη πλευρά, ο Λεβαδειακός είναι παντελώς αδιάφορος και θα αγωνιστεί μόνο για το γόητρο. Η νίκη μέσα στην Κομοτηνή επί του Πανθρακικού την προηγούμενη αγωνιστική «σφράγισε» την παραμονή του συγκροτήματος του Μόμτσιλο Βούκοτιτς στα μεγάλα σαλόνια. Επίτευγμα που εν πολλοίς οφείλεται στις πολύ καλές επιδόσεις των Βοιωτών μέσα στην έδρα τους. Η προετοιμασία δεν κύλησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς ο τερματοφύλακας Σρέντιαν Μπλάζιτς δεν έδωσε το παρών στις πρώτες προπονήσεις της εβδομάδας και, φυσικά, θα απολογηθεί ενώπιον της διοίκησης.

Όπως προαναφέρθηκε, ο Αρης θα περιμένει τα καλά νέα από τη Λιβαδειά. Το πνεύμα των παικτών του θα είναι εκεί και το σώμα τους θα βρίσκεται στο Κλεάνθης Βικελίδης, καθώς θα πρέπει να «γίνει η δουλειά» απέναντι στον αδιάφορο και ταλαιπωρημένο τις τελευταίες ημέρες Πανθρακικό. Ταλαιπωρημένος επειδή ο Εμίλιο Φερέρα έλυσε τη συνεργασία του με την ομάδα της Κομοτηνής και συμφώνησε για την επόμενη τριετία με τον Πανιώνιο, ωστόσο θα βρίσκεται στον πάγκο. Διάδοχος βρέθηκε και είναι ο Ιλιε Ντουμιτρέσκου, ο οποίος πιθανόν να βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον, ανανέωσε για έναν ακόμα χρόνο ο έμπειρος στόπερ Νίκος Μπαχαρίδης.

Το θέμα είναι πως και στον Αρη έχουν να ασχολούνται με τα δικά τους εξωαγωνιστικά προβλήματα. Για την ακρίβεια με τα διοικητικά. Η κριτική που δέχεται ο Λάμπρος Σκόρδας από τον Σούπερ 3 και τη Λέσχη Φίλων δεν έχει προηγούμενο και ίσως μετά τη λήξη των υποχρεώσεων της ομάδας να λήξει και η δική του θητεία στον προεδρικό θώκο! Στα αγωνιστικά, θα απουσιάσουν σίγουρα οι τιμωρημένοι Σέρχιο Κόκε και Σάνελ Γιάχιτς, αλλά και ο τραυματίας Αλεχάντρο Λέμπο, ο οποίος τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οδηγηθεί στο χειρουργείο.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια έχουν από μικρή έως... καθόλου σημασία και ενδιαφέρον. Ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί στην Τούμπα τον υποβιβασμένο Πανσερραϊκό (που έχει αρχίσει ήδη τις εκκαθαρίσεις) και θέλει το «τρίποντο» για να μπει με πλεονέκτημα στα πλέι οφ έναντι του Παναθηναϊκού, ο οποίος υποδέχεται στο ΟΑΚΑ τον, επίσης υποβιβασμένο, ΟΦΗ.

Στο Παγκρήτιο, ο Εργοτέλης θα προσπαθήσει να πάρει το «σκάλπ» και της τρίτης ομάδας του τέως ΠΟΚ, καθώς περιμένει την ΑΕΚ η οποία έχει στο μυαλό της τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του ερχόμενου Σαββάτου κόντρα στον πρωταθλητή Ολυμπιακό, που πάει στη Φυλή για να κάνει φιέστα τίτλου απέναντι στον ουραγό Θρασύβουλο.

Ο Πανιώνιος, που από του χρόνου θα έχει στον πάγκο του τον Εμίλιο Φερέρα, ταξιδεύει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον τοπικό Αστέρα (στο τελευταίο παιχνίδι του Ζουάντ Ζαϊρί με τους Αρκάδες) ενώ στα Πηγάδια, SKODA Ξάνθη και Ηρακλής θα θέλουν να κλείσουν με χαρούμενο τρόπο μια μέτρια σεζόν.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 30ης αγωνιστικής στη Σούπερ Λιγκ:

ΑΡΗΣ - ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 26/04 19:00

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 26/04 19:00

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ - Α.Ε.Κ. 26/04 19:00

ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 26/04 19:00

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΛΑΡΙΣΑ 26/04 19:00

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Ο.Φ.Η. 26/04 19:00

Π.Α.Ο.Κ. - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 26/04 19:00

SKODA ΞΑΝΘΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ 26/04 19:00

Δεν υπάρχουν σχόλια: