26 Απριλίου 2009

Στοίχημα Premier League: Σχετική αδιαφορία, Ευρώπη και σωτηρία

Οι τέσσερις ομάδες, που συνεχίζουν το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής στην Premier League, είναι είτε σχετικά αδιάφορες βαθμολογικά (Arsenal), είτε κυνηγούν την Ευρώπη (Wigan) και την παραμονή (Boro και Blackburn).

Arsenal-Middlesbrough

Λίγες ημέρες πριν τον πρώτο ημιτελικό με τη Manchester United, η Arsenal υποδέχεται τη Boro, μετά από ένα εκπληκτικό παιχνίδι στο οποίο έλαβε μέρος, την ισοπαλία 4-4 με τη Liverpool εκτός έδρας. Επιστρέφει ο Emmanuel Adebayor και ίσως οι Manuel Almunia και Johan Djourou, που επέστρεψαν στις προπονήσεις, αλλά όχι και ο Robin van Persie, που είναι τραυματίας.

Η Boro είναι η πρώτη ομάδα εντός της επικίνδυνης ζώνης, με τρεις βαθμούς από μια θέση παραμονής και προέρχεται από την εντός έδρας λευκή ισοπαλία με τη Fulham. Επιστρέφει ο μέσος O'Neil και ίσως μετά από δύο μήνες ο Digard, αλλά αμφίβολος είναι ο Riggott και σίγουρος απών ο αρχηγός Pogatetz.

Blackburn-Wigan

Οι Rovers είναι πρώτη ομάδα έξω από τη ζώνη του υποβιβασμού με τρεις βαθμούς απόσταση απ' αυτή. Παραμένουν εκτός οι επιθετικοί Santa Cruz και Roberts, οπότε μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός είναι ο McCarthy.

H Wigan ηττήθηκε με 1-4 από την Arsenal, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε στο σκορ και δικαιούται να διαμαρτύρεται για μια φάση όπου δεν αποβλήθηκε αδίκως παίκτης των «Κανονιέρηδων» στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου. Οι "Latics" απέχουν έξι βαθμούς από την έβδομη θέση, με δύο παιχνίδια λιγότερα, μαζί με το σημερινό, αλλά το άλλο είναι με τη Man Utd. Διαθέσιμοι είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές, ακόμα και ο Zaki, που τιμωρήθηκε για την καθυστερημένη επιστροφή του, ενώ ο N'Zogbiaξεπέρασε τον τραυματισμό του και ο Cattermole εξέτισε την ποινή του τεσσάρων αγωνιστικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: