26 Απριλίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Primera Division: Τα χτεσινά αποτελέσματα δίνουν νέο κίνητρο

Τα χτεσινά αποτελέσματα, κυρίως οι ισοπαλίες των Malaga-Depor και Valencia-Barca δίνουν νέες ελπίδες για τις ομάδες της Μαδρίτης, Atletico και Real, που κυνηγούν ευρωπαϊκή έξοδο και πρωτάθλημα αντίστοιχα.

Athletic-Racing

Η Athletic επικράτησε εκτός έδρας της Numancia με 1-2 και αποσπάστηκε πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Οι τιμωρίες των Aitor Ocio και Javi Martínez και ο τραυματισμός του Gurpegui αλλάζουν τα πλάνα του Caparros, ενώ τα καλά νέα έρχονται από την επιστροφή του Orbaiz, από τιμωρία.

Η Racing διέλυσε με 5-1 την Atletico και βρέθηκε στη μέση περίπου της βαθμολογίας με επτά βαθμούς απόσταση από τον κίνδυνο. Ο Muniz δεν μπορεί να υπολογίζει στους Tono, Valera, Orial και Luccin, αλλά επιστρέφουν οι Marcano και Lacen, που θ' αγωνιστούν βασικοί.


Espanyol-Betis

Η Espanyol παρέμεινε αήττητη για τέταρτο σερί παιχνίδι μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Sporting με 0-3 και για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δεν δέχτηκε γκολ. Η απόστασή της από μια θέση παραμονής είναι πλέον στον έναν βαθμό. Μοναδικός αμφίβολος για τον Pochettino είναι ο Pareja.

Η Betis ηττήθηκε εντός έδρας από τη Valencia με 1-2 και είναι λίγο πιο κάτω από τη μέση της βαθμολογίας, πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Mehmet Aurelio, ενώ δεν είναι διαθέσιμοι ούτε οι επιθετικοί Sergio Garcia και Mariano Pavone. Επιστρέφει από τιμωρία ο Arzu.


Getafe-Villarreal

Η Getafe ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Real Madrid με 3-2, σ' ένα επεισοδιακό παιχνίδι, όπου αστόχησε σε πέναλτι λίγο πριν δεχτεί το τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις. Τραυματίας είναι ο κεντρικός αμυντικός Mario.

Η Villarreal αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, επικράτησε με 2-1 της Recreativo με το νικητήριο γκολ να μην έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή και βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας, τέσσερεις βαθμούς πίσω από τη Valencia, την οποία προσπαθεί να φτάσει για να πάρει την πρόκριση στο Champions League. Εξακολουθούν φυσικά ν' απουσιάζουν οι Cazorla και Senna.


Recreativo-Mallorca

H Recre αν και προηγήθηκε εκτός έδρας επί της Villarreal, ηττήθηκε με 2-1, με το δεύτερο γκολ να μην έχει περάσει η μπάλα τη γραμμή και είναι στην προτελευταία θέση, με τρεις βαθμούς απόσταση από μια θέση παραμονής. Ο Alcaraz αντιμετωπίζει προβλήματα στην επίθεση με τους Colunga, Marco Ruben, Javi Guerrero και Ersen Martin να είναι σχεδόν σίγουροι απόντες, αλλά εκτός από τον Τούρκο, μπήκαν όλοι στην αποστολή.

Η Mallorca επικράτησε εντός έδρας της Valladolid με 2-0 και ανέβηκε στη μέση της βαθμολογίας, επτά βαθμούς από τις επικίνδυνες θέσεις. Αμφίβολοι είναι για τον Manzano οι Aouate και David Navarro.


Valladolid-Osasuna

Η Valladolid δεν σκόραρε για τέταρτο συνεχόμενο παιχνίδι, ηττήθηκε με 2-0 εκτός έδρας από τη Mallorca και βρίσκεται λίγο πάνω από τη μέση της βαθμολογίας, με οκτώ βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη. Νέα προβλήματα δεν υπάρχουν για τους γηπεδούχους.

Η Osasuna ηττήθηκε εντός έδρας από τη Malaga με 2-3, σ' ένα παιχνίδι που είχε και τρεις αποβολές και απέχει τρεις βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Τιμωρημένοι είναι οι Punal, Josetxo και Vadocz, ενώ τραυματίας είναι ο βασικός επιθετικός και πρώτος σκόρερ της ομάδας Walter Pandiani. Επιπλέον, και ο Jose Antonio Camacho είναι τιμωρημένος και θα παρακολουθήσει το παιχνίδι από την κερκίδα.


Sevilla-Real Madrid

Η Sevilla δεν μπόρεσε ν' ακολουθήσει σε ρυθμό την Barcelona, ηττήθηκε με 4-0 κι έτσι η τέταρτη Valencia μείωσε τη διαφορά στον έναν βαθμό μετά τη χτεσινή ισοπαλία της με τη Barca. O Manolo Jimenez θα έχει και πάλι στη διάθεσή του τους Palop και Adriano, που εξέτισαν τις ποινές τους, ενώ θα επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Kanoute, που περιέργως άφησε στον πάγκο στο Camp Nou.

Η Real Madrid επικράτησε με 3-2 σ' ένα επεισοδιακό παιχνίδι της Getafe, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις κι ενώ είχε μείνει με δέκα παίκτες και η αντίπαλός της είχε αστοχήσει σε πέναλτι. O Juande Ramos, που επιστρέφει για πρώτη φορά ως αντίπαλος στο Sanchez Pizjuan, μετά τη φυγή του για την Tottenham και θα είναι δέκτης αποδοκιμασιών με τυπωμένο το πρόσωπό του σε χαρτονομίσματα, δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Pepe, που τιμωρήθηκε με δέκα αγωνιστικές για την αντιαθλητική του ενέργεια στο παιχνίδι με τη Getafe, και τους τραυματίες Heinze, Robben και Sneijder. Ο Higuain, που δέχτηκε κίτρινη κάρτα θ' αγωνιστεί κανονικά, καθώς η Real κέρδισε την έφεση, ενώ επιστρέφει από τιμωρία ο Lass Diarra. Μετά τη χτεσινή ισοπαλία της Barca με τη Valencia, η Real έχει την ευκαιρία, σε περίπτωση νίκης, να μειώσει τη διαφορά της στους τέσσερεις βαθμούς κι έτσι να την υποδεχτεί στο Bernabeu.


Atletico Madrid-Sporting

Η τρίτη χειρότερη άμυνα της κατηγορίας, υποδέχεται τη χειρότερη.

Η Atletico διασύρθηκε εκτός έδρας από τη Racing με 5-1 και δεν είναι σίγουρη η συμμετοχή σε κύπελλο Ευρώπης του χρόνου, αλλά μετά την ισοπαλία της Malaga με τη Depor, χτες, έχει τη δυνατότητα, με νίκη, να ανέβει στην έκτη θέση. Οι οπαδοί της ομάδας, πάντως, μαζεύτηκαν στο προπονητικό κέντρο και αποδοκίμασαν τους ποδοσφαιριστές μετά την ντροπιαστική ήττα. Ο Abel Resino δεν αναμένεται να κάνει ριζικές αλλαγές, παρά την κακή εμφάνιση στο Sardinero.

Η Sporting γνώρισε την πέμπτη συνεχόμενη ήττα της, εντός έδρας από την Espanyol με 0-3 και δεν σκοράρει στα δύο πιο πρόσφατα και τρία από τα πέντε αυτά παιχνίδια. Έτσι, έχει φτάσει ακριβώς έξω από την επικίνδυνη ζώνη, μ' έναν βαθμό απόσταση απ' αυτή και ίσως εντός αυτής αν τ' αποτελέσματα λίγο πριν δεν την ευνοήσουν. O Preciado δεν θα έχει τον τιμωρημένο Barral, όπως επίσης για τον ίδιο λόγο και τον Camara, ενώ τραυματίες είναι οι Matabuena και Andreu. Επιστρέφει πάντως ο Michel.

Δεν υπάρχουν σχόλια: