26 Απριλίου 2009

Στοίχημα ποδόσφαιρο Γαλλία: Η Marseille θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή

Συνεχίζεται η 33η αγωνιστική στην Γαλλία με την Marseille να θέλει να μεγαλώσει την διαφορά της από την Lyon η οποία αναδείχτηκε ισόπαλη την Παρασκευή με την PSG.

Η αποστολή για τους Μασσαλούς κάθε άλλο παρά εύκολη πρέπει να θεωρείται καθώς ταξιδεύει στην έδρα της Lille, μιας ομάδας που εντυπωσιάζει με το επιθετικό ποδόσφαιρο που παίζει.

Le Mans - Monaco

Η Le Mans ίσως ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό στην αρχή της σεζόν, μιας και πολλοί σημαντικοί παίκτες της εγκατέλειψαν την ομάδα. Παρόλο αυτά και ενώ η απόδοση της δεν ήταν και δα θεαματική, κατάφερε να βρίσκεται έξι βαθμούς πάνω από την ζώνη του υποβιβασμού και το πιθανότερο είναι να αποφύγει τελικά τον υποβιβασμό στην δεύτερη κατηγορία. Ο προπονητής Daniel Jeandupeux αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα στο καταρτισμό της ενδεκάδας του αφού απουσιάζουν για λόγους τραυματισμού οι Stromstad, Helstad, Estigarbia και Bouhours.

Δύσκολη περίοδος για την ιστορική ομάδα της Γαλλίας η φετινή, καθώς αντιμετώπισαν ουκ ολίγα προβλήματα εντός και εκτός γηπέδων. Ένας από τους μεγαλύτερους σπόνσορες της ομάδας εγκατέλειψε, και ο προπονητής Ricardo δεν είχε άλλη επιλογή από το να στηριχτεί σε νεαρούς ταλαντούχους παίκτες μιας και δεν υπήρξε μπάτζετ για μεταγραφές. Ο Ricardo έχει μια αρκετά νεαρή και ταλαντούχα ομάδα και οι παίκτες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση μετά το καλό σερί που έχουν πρόσφατα. Ο Ricardo ακόμα δεν έχει στην διάθεση του τους Simic, Alonso, Licata και Roma, αλλά οι Bakar και Gakpe έχουν ξεκινήσει προπονήσεις και ίσως να είναι έτοιμοι για το επόμενο ματς.

Nice - Saint Etienne

Η καλή αρχή για τη Nice ήταν ο λόγος που η ομάδα κατάφερε να εξασφαλίσει την σωτηρία της από τόσο νωρίς στο πρωτάθλημα. Η ομάδα είναι αρκετά καλή και σίγουρα μπορεί να αποδώσει πολύ καλύτερα σε σχέση με το προηγούμενο ματς με την Nantes. Αν λάβουμε υπόψη μας την έλλειψη άγχους των γηπεδούχων, τους περιμένουμε να υιοθετήσουν μια επιθετική τακτική. Οι φιλοξενούμενοι θα πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα τους Remy και Bamogo.

Η Saint Etienne πληρώνει τα λάθη της στην αρχή της σεζόν και παλεύει ακόμα να αποφύγει την σωτηρία της. Η ομάδα βέβαια του Alain Perrin έχει δείξει πολλά σημάδια βελτίωσης αλλά είχαν την τύχη κατά τους με αποτέλεσμα να μην έχουν τα αποτελέσματα που επιζητούν. Παρά την εντυπωσιακή τους νίκη επί της Lille, παραμένουν μία από τις ομάδες που βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη αλλά έχουν τους ίδιους βαθμούς με την Sochaux. Τα επόμενα παιχνίδια της ομάδας είναι με ομάδες ασθενέστερες και μάλλον θα καταφέρουν να φτάσουν στη σωτηρία. Οι φιλοξενούμενοι είναι αρκετά επιθετική ομάδα και κανονικά δεν θα πρέπει να έχουν πρόβλημα να σκοράρουν απέναντι στην φτωχή αμυντική γραμμή της Nice. Ο τερματοφύλακας Janot έχει ξεπεράσει το πρόβλημα που είχε και αναμένεται να ξεκινήσει, άρα θα πρέπει να περιμένουμε την ίδια ενδεκάδα που κέρδισε την Lille.

Nancy - Nantes

Τα πράγματα για την ομάδα της Nancy είναι αντιστρόφως ανάλογα σε σχέση με πέρσι. Δεν τα πάει καθόλου καλά και ίσως η συμμετοχή της στην Ευρώπη να ευθύνεται σε κάποιο ποσοστό για τις κακές τις εμφανίσεις. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, η τύχη της φαινόταν προδιαγεγραμμένη αλλά δύο συνεχόμενες νίκες επί της Valenciennes και Caen της έδωσαν αέρα τεσσάρων βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Για το ματς αυτό ο προπονητής Correa αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα καθώς ο Hadji και ο Chretien είναι οι νέες απουσίες που έρχονται να προστεθούν σε αυτές των Berenguer, Helder, Curbelo, Malonga, Gaudu και Gunnarsson. Εντούτοις, οι Macaluso και N'Diaye επιστρέφουν μετά από απουσία μίας αγωνιστικής.

Η Nantes αντίθετα από τις προβλέψεις, παρουσίασε κακή εικόνα και τώρα βρίσκεται στο κυνήγι της σωτηρίας της. Παρά τη νίκη της προηγούμενης αγωνιστικής, η Nantes είναι ακόμα πολύ κοντά στην επικίνδυνη ζώνη, και θα προσπαθήσει να πάρει έστω και τον βαθμό της ισοπαλίας απέναντι στην Nancy. Ο Elie Baup μάλλον θα κρατήσει την ίδια ενδεκάδα που κατέβασε απέναντι στην Nice την προηγούμενη αγωνιστική.

Lille - Marseille

Πολύ καλή σεζόν για τη Lille, και η όρεξη των φίλων της έχει ανοίξει για τα καλά. Η ομάδα βρίσκεται σε θέση να παλέψει για μία θέση στις επόμενες Ευρωπαϊκές διοργανώσεις και όπως φαίνεται η αρμάδα του Rudi Garcia θα τα καταφέρει. Βρίσκεται ισόβαθμη στην πέμπτη θέση με την Toulouse, αλλά απέχουν μόλις τέσσερις βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League και έτσι θα παλέψουν με νύχια και με δόντια ώστε να κατακτήσουν τους τρεις βαθμούς της νίκης. Ο Garcia βλέπει τους Balmont και Beria να επιστρέφουν μετά από τιμωρία, όπως και επίσης και τον Vittek που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε. Και οι τρεις είναι βασικοί παίκτες, και σίγουρα θα δώσει μεγαλύτερη δύναμη στην ομάδα. Οι Vittek, Obraniak και Bastos συνθέτουν την επιθετική τριάδα που σίγουρα θα ταλαιπωρήσει την άμυνα των Μασσαλών.

Κανείς δεν πίστευε πως η ομάδα του Eric Gerets μετά από το μέτριο της ξεκίνημα θα κατάφερνε να βρίσκεται στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος, έχοντας μάλιστα και τεράστιες ελπίδες για κατάκτηση του. Ο κύριος λόγος αυτής της πορείας χρεώνεται στον προπονητή ο οποίος κάνοντας το κατάλληλο ροτέισον κατάφερε να έχει πάντοτε ξεκούραστους και ετοιμοπόλεμους όλους τους παίκτες του. Η Marseille μετά από σερί πέντε νικών βρίσκεται δύο βαθμούς πάνω από την Bordeaux και θα θέλει να διατηρήσει τη θέση αυτή ειδικότερα μετά από την ισοπαλία της Lyon με την PSG. Απόντες για τους πρωτοπόρους είναι οι Taiwo, Bonnart και Rodriguez ενώ αμφίβολος είναι ο Niang.

Le Havre - Grenoble

Ο Christophe Revault αφήνει την θέση του βασικού τερματοφύλακα στον ελπιδοφόρο νεαρό Johnny Placide, καθώς ο προπονητής της ουραγού Le Havre επιθυμεί να του δώσει την ευκαιρία να γευτεί την χαρά της συμμετοχής αλλά επίσης να δει και από τι υλικό είναι φτιαγμένος ο εικοσάχρονος τερματοφύλακας. «Το έχω ήδη συζητήσει με τον Christophe» εξηγεί ο Hantz συνεχίζοντας «Θέλω να δώσω χρόνο συμμετοχής στη βασική ενδεκάδα για τρία συνεχόμενα ματς, ώστε να διαπιστώσω αν έχει αυτά που χρειάζονται για να αγωνιστεί σε αυτό το επίπεδο. Είναι μια μεγάλη επένδυση για την ομάδα, άρα μόνο καλό μπορεί να του κάνει αυτή η κίνηση» . Ο προπονητής όμως δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο βασικό του τερματοφύλακα, ο οποίος προέρχεται από κακή εμφάνιση στην ήττα με 3 - 0 από την Paris St Germain «Ο Christophe Revault παραμένει τερματοφύλακας της Le Havre. Θα στηριχτούμε πάνω του την επόμενη σεζόν». Η Le Havre πλέον είναι 11 βαθμούς μακριά από την σωτηρία και το μέλλον της είναι δυσοίωνο.

Η νίκη της Grenoble με 1-0 επί της Toulouse έδωσε λίγο οξυγόνο στην ομάδα, και με μια νίκη σε αυτό το ματς, θα δώσει ουσιαστικά την σωτηρία στην ομάδα. Θα κοιτάξουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά την ήττα τους στα ημιτελικά του Γαλλικού κυπέλλου από την Rennes με 1 - 0. Απόντες για τους φιλοξενούμενους είναι οι David Jemmali, Nassim Akrour και Albert Baning λόγω τραυματισμού.

Sochaux - Valenciennes

Η Sochaux έχει χάσει δύο συνεχόμενα παιχνίδια με αποτέλεσμα να έχει πέσει ακόμα πιο κάτω στον βαθμολογικό πίνακα. Μόλις η διαφορά των γκολ, την κρατάει παραπάνω από την τρίτη από το τέλος St Etienne, η οποία όμως είναι σαφέστατα πιο ποιοτική ομάδα. Οι γηπεδούχοι είναι αρκετά δυνατοί στην έδρα τους αλλά το κακό είναι ότι υπάρχει σοβαρή περίπτωση να μην έχουν στην διάθεση τους τον φορμαρισμένο επιθετικό της Vaclav Sverkos λόγω μίας ίωσης που τον ταλαιπωρεί. Ο Sloan Privat θα πρέπει να είναι έτοιμος μιας και ξεπέρασε το πρόβλημα στο πόδι του.

Ο προπονητής της Valenciennes, Antoine Kombouare, επιμένει πως η ομάδα του θα πρέπει να κάνει ακόμα πιο πολλά ώστε να καταφέρει να παραμείνει στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας. Όχι πως δεν έχει καταφέρει πολλά ως τώρα μιας και το αήττητο σερί της ομάδας από την 5η Δεκεμβρίου έως την 11η Απριλίου, την έσπρωξε εκτός της ζώνης του υποβιβασμού, αλλά οι δύο συνεχόμενες ήττες την έχουν φέρει τέσσερις βαθμούς μακριά από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Kombouare καλεί τους παίκτες του να ξανά αποκτήσουν την ίδια θέληση που είχαν πριν τις δύο αυτές ήττες και να μην εφησυχάσουν. Πιστεύει στην ομάδα, και ελπίζει πως στο ματς αυτό θα πετύχουν την πρώτη του εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα, κάνοντας ακόμα ένα σημαντικό βήμα για την σωτηρία. Αμφίβολος για την Valenciennes ο βασικός της επιθετικός Jean-Claude Darcheville λόγω ενός προβλήματος στο πόδι.

Auxerre - Caen

Η νίκη των γηπεδούχων με 1 - 0 επί της Sochaux την προηγούμενη αγωνιστική ίσως είναι αρκετή για την σωτηρία τους. Έτσι, οι παίκτες Auxerre θα μπορέσουν στις τελευταίες έξι αγωνιστικές να παίξουν πιο ελεύθερα χωρίς άγχος, και ίσως αυτό να τους δώσει τη δυνατότητα για περισσότερες νίκες. Το άσχημο νέο για την ομάδα είναι η χειροτέρευση του ταλαιπωρημένου Julien Quercia, ο οποίος αναγκάστηκε να χειρουργηθεί στο γόνατο - ένας τραυματισμός που τον ταλαιπωρεί από το Δεκέμβριο. Η σεζόν για τον αριστερό εξτρέμ τελείωσε, αλλά ο δεξιός μπακ, Cedric Hengbart, έχει αποθεραπευτεί και επιστρέφει.

Πολλοί είναι οι τραυματισμοί σημαντικών παικτών για την προβληματική Caen που ταξιδεύει στην Auxerre με σκοπό ένα καλό αποτέλεσμα. Ο μέσος Benjamin Nivet υποφέρει από τραυματισμό στον ώμο, έναν τραυματισμό που του συνέβη την προηγούμενη αγωνιστική, και ουσιαστικά χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο αμυντικός Pablo Barzola είναι εκτός για δύο εβδομάδες λόγω τραυματισμού, και ο Youssef El Arabi υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και χάνει και αυτός με τη σειρά του την υπόλοιπη σεζόν. Το τρίο των απουσιών σίγουρα δεν φτιάχνουν την διάθεση του προπονητή της ομάδας Franck Dumas, ο οποίος ακόμα δεν μπορεί να χωνέψει την ήττα από την Nancy με 2 - 1. Η Caen έχει κερδίσει μόλις ένα ματς πρωταθλήματος από το Νοέμβριο και σίγουρα η αποστολή της θα είναι πολύ δύσκολη. Ο Julien Toudic, δεν συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή της ομάδας, και Florian Boucansaud, ο οποίος αποθεραπεύεται ακόμα, θα παίξει με τις ρεζέρβες.

Toulouse - Lorient

Η Toulouse είναι αποφασισμένη να μην αφήσει μια τόσο καλή χρονιά να φύγει έτσι λόγω επτά κακών ημερών, σύμφωνα με τον Daniel Congre. Οι γηπεδούχοι έπεσαν από την πρώτη τετράδα λόγω της ήττας με 1 - 0 από την Grenoble. Εκτός αυτού, μεσοβδόμαδα έχασαν μία καταπληκτική ευκαιρία για πρόκριση στο τελικό του Γαλλικού κυπέλλου χάνοντας εντός έδρας με 2 - 1 από την Guingamp, ομάδα δεύτερης κατηγορίας η οποία έπαιξε για την μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού με 10 παίκτες. Ο Congre απαιτεί από τους συμπαίκτες του, να μην αφήσουν δύο κακά αποτελέσματα να τους επηρεάσουν για να μην πάει χαμένη η τόσο καλή πορεία που έχουν ως τώρα. Ο προπονητής της Toulouse, Alain Casanova, που κατάφερε να μεταμορφώσει μία ομάδα υποψήφια για υποβιβασμό σε μία με πρωταγωνιστικό ρόλο συμπλήρωσε: «Έχω πει στους παίκτες μου πως η σεζόν που έχουν κάνει είναι καταπληκτική, αλλά δεν έχει τελειώσει ακόμα». Η Toulouse που βρίσκεται στην πέμπτη θέση δεν θα έχει στην διάθεση της τον Soren Larsen, τον Paulo Cesar και τον τιμωρημένο Cheikh M'Bengue. Ο Congre όμως είναι έτοιμος μιας και ξεπέρασε εύκολα τον τραυματισμό του από το ματς με την Guingamp.

Η Lorient, η οποία θα παλέψει ώστε να μην γνωρίσει την τρίτη της ήττα βρίσκεται στην 11η θέση και το πιθανότερο να χρειαστεί άλλη μία νίκη για να σωθεί. Η ομάδα της Βρετάνης δεν θα έχει στην διάθεση της τον τιμωρημένο Arnaud Le Lan, ενώ αμφίβολοι είναι οι Rafik Saifi, Fabien Audard και Marama Vahirua.

Δεν υπάρχουν σχόλια: