15 Απριλίου 2009

Στοίχημα Porto - Manchester United: Στα πρόθυρα του αποκλεισμού η Πρωταθλήτρια

Το πρώτο παιχνίδι έληξε, στο Old Trafford, έληξε ισόπαλο (2-2), με την Porto να έχει προβάδισμα για την πρόκριση, καθώς δεν έχει χάσει στα τρία τελευταία εντός έδρας με τους «Κόκκινους Διαβόλους», ενώ δεν έχει ήττα στην Πορτογαλία, από αγγλικές ομάδες σε έντεκα παιχνίδια, έξι απ' αυτά στο Dragao.

Στο πρωτάθλημα, οι «Δράκοι» συνέχισαν το νικηφόρο σερί τους και παραμένουν στην κορυφή του πρωταθλήματος με τέσσερεις βαθμούς από τη Sporting και δείχνουν ότι, μάλλον θα διατηρήσουν τα σκήπτρα στην εγχώρια διοργάνωση.

Ο Jesualdo Ferreira, εξέπληξε με την τακτική του στο «Θέατρο των Ονείρων», αλλά δεν θα είναι στον πάγκο της ομάδας, καθώς εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής. Ο Πορτογάλος δήλωσε: «Θα παίξουμε με την καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη και τον κόσμο, που έχει και τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Είπα πριν το παιχνίδι στο Manchester, ότι είχαμε μεγάλη αυτοπεποίθηση και θέλαμε να κάνουμε μια καλή εμφάνιση. Έχουμε το ίδιο επίπεδο αυτοπεποίθησης, μια εβδομάδα αργότερα.» Η τακτική της ομάδας δεν αναμένεται ν' αλλάξει, καθώς όπως πρόσθεσε, δεν μπορεί να παίξει με διαφορετικό τρόπο και δεν μπορεί ν' αλλάξει την ταυτότητά της.

Παρά το γεγονός ότι ο Αργεντινός επιθετικός Ernesto Farias πέτυχε δύο γκολ στο 3-0 με την Amadora, καθώς η πιθανότερη ενδεκάδα θα είναι η ίδια με το πρώτο παιχνίδι.

Η Manchester United, περνά από μια δύσκολη περίοδο στη σεζόν κι εκεί, όπου όλα έδειχναν να γέρνουν προς το μέρος της, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια, πλέον κερδίζει με την... ψυχή στο στόμα στο πρωτάθλημα, έχοντας για ήρωα τον 17χρονο Kiko Macheda στα δύο τελευταία. Παρ' όλα αυτά τέτοιες νίκες, δίνουν ψυχολογική ώθηση, ειδικά σε ομάδα, που έτσι κι αλλιώς έχει μεγάλες δυνατότητες.

Ο Sir Alex πιστεύει ότι παρά το γεγονός ότι το γκολ στο τέλος του πρώτου αγώνα δίνει ένα προβάδισμα στην Porto, αλλά είναι πεπεισμένος ότι η ομάδα του μπορεί να το ανατρέψει. Έσπευσε μάλιστα να θυμηθεί παλαιότερη περίπτωση, όπου η United είχε αναδειχθεί ισόπαλη εντός έδρας και κέρδισε εκτός έδρας, όπως έκανε κόντρα στη Juventus στον ημιτελικό του 1999.

Ο Rio Ferdinand, που έλειψε φανερά από το κέντρο της άμυνας της ομάδας στο πρώτο παιχνίδι, επιστρέφει στην αρχική ενδεκάδα, για να παίξει δίπλα στον Nemanja Vidic, προσπαθώντας να επαναλάβουν σε κάποιο βαθμό τις πολύ καλές εμφανίσεις στη μέση της χρονιάς, ενώ δεν έχουν ολοκληρώσει παιχνίδι μαζί από το 2-0 επί της Inter. Νωρίτερα επέστρεψε ο Dimitar Berbatov, αλλά εκτός αποστολής έμεινε ο μέσος Darren Fletcher, αλλά τόσο ο Anderson όσο και ο Rafael, που αντιμετώπιζαν προβλήματα, ταξίδεψαν στην Πορτογαλία με την υπόλοιπη αποστολή.


Πιθανές ενδεκάδες:
Porto: Helton, Sapunaru, Bruno Alves, Rolando, Cissokho, Lucho, Raul Meireles, Fernando, Cristian Rodriguez, Hulk, Lisandro
Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Vidic, Ferdinand, Evra, Carrick, Scholes, Park, Ronaldo, Rooney, Berbatov

Διαιτητής: Massimo Busacca (Ελβετία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: