15 Απριλίου 2009

Στοίχημα Arsenal - Villareal: Με στόχο το κάτι παραπάνω η Arsenal

Ούσα αήττητη εντός έδρας εδώ και 23 παιχνίδια στο Champions League, η Arsenal θα προσπαθήσει να επεκτείνει αυτή την αξιοθαύμαστη επίδοσή της κατά την επίσκεψη της Villareal, στο επαναληπτικό του 1-1 του Madrigal.

Ο σύλλογος του βόρειου Λονδίνου πρέπει να ευχαριστεί τον Emmanuel Adebayor - με υπέροχο ανάποδο ψαλίδι - για το γκολ της ισοφάρισης που σημείωσε στην πρώτη μεταξύ των δύο ομάδων αναμέτρηση στο Madrigal, με τους Ισπανούς να έχουν προηγηθεί χάρη σε μια φωτοβολίδα του Marcos Senna.

Οι παίκτες του Arsene Wenger δεν έχουν ηττηθεί εντός έδρας στην κορυφαία διοργάνωση από το εντός έδρας 1-2 από την Chelsea, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Champions League τον Απρίλιο του 2004 - κι αυτό μάλιστα ήταν στο παλιό «σπίτι» της Arsenal, στο Highbury!

Μάλιστα, η καταπληκτική επίδοση των «Gunners» περιλαμβάνει και τη νίκη τους 1-0 επί της Villareal στο Highbury, στον πρώτο ημιτελικό της περιόδου 2005/06, ήττα που παραμένει η μοναδική την οποία έχει γνωρίσει η ομάδα του Manuel Pellegrini επί αγγλικού εδάφους! Η επίδοση της Arsenal γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή, εάν αναλογιστεί κανείς πως ακόμα δεν έχει δεχθεί γκολ στα τέσσερα φετινά παιχνίδια της σεζόν ενώ στους 23 αγώνες που παραμένει αήττητη, η εστία της έχει παραβιαστεί μόλις επτά φορές! Τελευταίος που σκόραρε στο Emirates Stadium ήταν ο Dirk Kuyt, στον περσινό προημιτελικό με τη Liverpool, πριν από 424 ολόκληρα αγωνιστικά λεπτά!

Το παιχνίδι θα είναι σίγουρα φορτισμένο συγκινησιακά λόγω της επιστροφής του μέσου της Villareal, Robert Pires. Πριν την μετακίνησή του στο Madrigal το καλοκαίρι του 2006, ο Γάλλος είχε περάσει έξι χρόνια στην Arsenal, με την οποία πανηγύρισε δύο πρωταθλήματα στην Premier League και δύο FA Cup. Συνολικά πραγματοποίησε 284 εμφανίσεις και πέτυχε 84 γκολ. Ο Pires ήταν στην ενδεκάδα της Arsenal όταν οι δύο ομάδες συναντήθηκαν για πρώτη φορά στο Λονδίνο στις 19 Απριλίου 2006.

Το γκολ του Kolo Toure ήταν αυτό που έδωσε στην Arsenal τη «φτωχή» νίκη σε εκείνον τον πρώτο ημιτελικό του Champions League και αποδείχθηκε το μοναδικό γκολ του ζευγαριού, με τους παίκτες του Wenger να προκρίνονται στον τελικό. Εκτός από τον Pires, πάντως, στο ρόστερ της Villareal υπάρχει ακόμα ένας πρώην «Gunner», ο Pascal Cygan. Ο αμυντικός συμμετείχε σε 63 παιχνίδια της Premier League στα τέσσερα χρόνια παρουσίας του στην Arsenal.

Robin van Persie, Samir Nasri, Alexandre Song και Abou Diaby θα πρέπει να προσέξουν καθώς αν δεχτούν κίτρινη κάρτα θα απουσιάσουν από το επόμενο παιχνίδι της Arsenal. Στο ιατρικό δελτίο των Gunners, ο Tomas Rosicky επέστρεψε στις προπονήσεις στις αρχές του Φλεβάρη μετά από έναν και πλέον χρόνο απουσίας λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, ωστόσο συνεχίζει την αποθεραπεία του καθώς δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημα στους προσαγωγούς. Ο Eduardo da Silva είναι και αυτός εκτός μάχης με πρόβλημα στον προσαγωγό και στη βουβωνική χώρα. Ο William Galas δεν προβλέπεται να αγωνιστεί ξανά φέτος, έχοντας υποστεί ρήξη χιαστών στο δεξί του γόνατο, στην πρώτη αναμέτρηση με τη Villareal.

Στο πρώτο ημίχρονο του ίδιου αγώνα, ο Manuel Almunia χτύπησε στον αστράγαλο και τέθηκε εκτός μάχης για τρεις εβδομάδες. Επίσης στο ίδιο παιχνίδι, τραυματίστηκε στη μέση και ο Gael Clichy και δεν υπολογίζεται. Ο Johan Djourou έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς με τη Wigan λόγω προβλήματος στο γόνατο, με τον Michael Silvestre να κάνει την πρώτη του εμφάνιση από τις 3 Ιανουαρίου. Φυσικά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Andriy Arshavin που αποκτήθηκε τον Ιανουάριο από τη Zenit St. Petersburg.

Guille Franco, Ariel Ibagaza και Angel Lopez εάν δεχτούν μία κίτρινη κάρτα θα απουσιάσουν από το επόμενο παιχνίδι της Villareal. Στα νέα από το ιατρικό δελτίο, ο Santi Cazorla έχει τεθεί νοκ άουτ για το υπόλοιπο της σεζόν μετά τον σοβαρό τραυματισμό στο δεξί πόδι στην αναμέτρηση κόντρα στην Almeria στις 4 Απριλίου. Ο Senna έγινε αναγκαστική δέκα λεπτά πριν το φινάλε της αναμέτρησης με τη Malaga με πρόβλημα στον αριστερό προσαγωγό και θεωρείται δεδομένο πως δεν θα δώσει το παρών στο Emirates.

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Emirates Stadium του Λονδίνου θα είναι ο Γερμανός Wolfgang Stark.

Οι πιθανές ενδεκάδες:
Arsenal: Fabianski - Sagna, Silvestre, Toure, Gibbs - Denilson, Song, Fabregas, Walcott - Adebayor, Van Persie
Villareal: Lopez - Angel, Fuentes, Godin, Capdevila - Cani, Eguren, Bruno, Ibagaza - Rossi, Llorente

Δεν υπάρχουν σχόλια: