15 Απριλίου 2009

Ο Νιχάτ στον μεταγραφικό... δρόμο του Ολυμπιακού

Μπορεί ακόμα να αιωρείται το θέμα της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε (ο οποίος βρίσκεται για διακοπές στην Κρήτη), αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποθαρρύνει τους υπεύθυνους του Ολυμπιακού να προχωρήσουν σε επαφές με ηχηρά και ποιοτικά ονόματα.

Ενας από αυτά, (ίσως και ο πρώτος στόχος) είναι ο Νιχάτ Καχβετσί της Βιγιαρεάλ, με τους Γέστε και Ούτσε να είναι οι εναλλακτικές περιπτώσεις. Σε ό,τι αφορά την περίπτωση του τούρκου, τον ποδοσφαιριστή γνωρίζει πολύ καλά από την Πριμέρα Ντιβιζιόν ο Ερνέστο Βαλβέρδε, έχοντας ήδη σχηματίσει εξαιρετική γνώμη για αυτόν.

Ο 29χρονος ποδοσφαιριστής του «κίτρινου υποβρυχίου», έχει πλούσιο βιογραφικό στο -ίσως- καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, τόσο με την Βιγιαρεάλ, όσο και με την Ρεάλ Σοσιεδάδ, με την οποία μάλιστα έχει τεθεί και αντιμέτωπος με τον Ολυμπιακό. 'Αγκάθι' για την περίπτωσή του είναι το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2011, ενώ διαθέτει και αρκετά 'τσουχτερό' κασέ.

Στα θετικά όμως είναι το γεγονός της παρουσίας του Ντάρκο Κοβάσεβιτς στον Ολυμπιακό, ο οποίος εκτός από συμπαίκτης (στην Σοσιεδάδ βέβαια), διατηρεί και εξαιρετικές σχέσεις με τον επιθετικό της Βιγιαρεάλ, γεγονός που μπορεί να παίξει κομβικό ρόλο τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις προθέσεις του Νιχάτ.

Από κει και πέρα, στα υπόψη είναι πάντα και ο Ντε Θέριο ο οποίος μένει ελεύθερος από την Σοσιεδάδ το προσεχές καλοκαίρι, βρίσκεται σε εξαιρετική ηλικία (μόλις 25), έχει καταγράψει καλές χρονιές με τους βάσκους (φέτος μετράει 4 γκολ σε 11 συμμετοχές), αλλά το πρόβλημα έχει να κάνει με τον σοβαρό τραυματισμό (κάταγμα περόνης) που υπέστη στο παιχνίδι με την Εϊμπάρ, τον περασμένο Νοέμβριο.

Τέλος, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η επιστροφή του Κριστιάν Λεντέσμα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, μετά και την εξαιρετική χρονιά με την Σαν Λορέντζο, ενώ σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται και η απόκτηση τερματοφύλακα, με τον χιλιανό Κλαούντιο Μπράβο της Σοσιεδάδ, να είναι το τελευταίο όνομα που προστέθηκε στην λίστα των πρωταθλητών, εκεί όπου ήδη βρίσκονται οι Πάρντο, Καμενί, Αμπάρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: