15 Απριλίου 2009

Στα «μαλακά» ο Εντίνιο, την γλύτωσε με πρόστιμο

Ο Νίκος Θανόπουλος είχε προαναγγείλει, την Μ.Δευτέρα μετά το φιλικό των παλαιμάχων της ΑΕΚ με τους αντίστοιχους του Ιωνικού, το γεγονός ότι ο Εντίνιο θα παρέμενε στην ομάδα και μάλιστα όντας στα άμεσα πλάνα της, παρά το περιστατικό με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το πειθαρχικό παράπτωμα που υπέπεσε.

Ο κ. Θανόπουλος μάλιστα, είχε τονίσει ότι στόχος της διοίκησης δεν είναι να «τελειώσει» τον Εντίνιο, αλλά να τον συνετίσει, όπως και έπραξε.

Κάτι τέτοιο συνέβη και μετά την απολογία του ποδοσφαιριστή το μεσημέρι της Μ.Τετάρτης, ενώπιον του προέδρου της ΠΑΕ, στον οποίο και ξεκαθάρισε ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει θέμα στην ομάδα, ή πρόβλημα στις σχέσεις του με τον προπονητή, τονίζοντας πως για τον ίδιο το θέμα θεωρείται λήξαν, ζητώντας συγνώμη για ακόμα μία φορά.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΑΕΚ τον επέπληξε αρχικά ενώ στη συνέχεια του επέβαλε και το (περισσότερο τυπικό) πρόστιμο των 2.500, με το όλο θέμα να περνάει στην ιστορία.

Βέβαια απομένει πλέον να φανεί το πως θα αντιμετωπιστεί η όλη υπόθεση από τον Μπάγεβιτς, ο οποίος είναι μεν διατεθειμένος να τον χρησιμοποιήσει στα εναπομείναντα ματς της ομάδας (δεν μπορεί να κάνει κι αλλιώς άλλωστε), αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι δεν θα εισηγηθεί την απομάκρυνσή του στην προσεχή μεταγραφική περίοδο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη πάντως, μόνο σε καλό μπορεί να βγει για τον «Δικέφαλο», καθώς τα προβλήματα απουσιών είναι πάρα πολλά, ενώ ο Εντίνιο είναι και εξαιρετικά ποιοτική επιλογή ενόψει της συνέχειας και ελλείψει Τζιμπούρ, ο οποίος «τρέχει» για να προλάβει τον τελικό, με περιορισμένες πιθανότητες να τα καταφέρει όμως.

Εξάλλου, οι καλές εμφανίσεις του Εντίνιο μόνο να προσφέρουν έχουν στην ΑΕΚ, που ακόμα κι αν αποφασίσει να τον παραχωρήσει, θα βρει ευκολότερα ομάδα για έναν εν ενεργεία επιθετικό (και μάλιστα διεθνή με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας), από έναν παραγκωνισμένο εξ' αιτίας πειθαρχικών παραπτωμάτων.

Όλα αυτά σε επίπεδο επένδυσης, καθώς δεν θα πρέπει να αγνοηθεί και η αγωνιστική προσφορά του «Εντι», που αναμφισβήτητα είναι σημαντική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: