9 Απριλίου 2009

Στοίχημα ΟΥΕΦΑ: Paris SG - Dynamo Kiyv μια Γαλλο-ουκρανική μάχη

Φωτιά έχει πάρει πια το UEFA Cup, καθώς αρχίζει η μάχη των προημιτελικών του θεσμού.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δύο κόντρες μεταξύ γαλλικών και ουκρανικών ομάδων, με αυτή ανάμεσα στην Paris Saint-Germain με την Dynamo Kyiv να ξεχωρίζει. Ο νικητής του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει την ομάδα που θα προκριθεί από το ζευγάρι Marseille - Shakhtar Donetsk.

Η ομάδα του Paul Le Guen, που βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Ligue 1 αυτή τη στιγμή, προκρίθηκε στα νοκ άουτ παιχνίδια χάρη σε μια εκπληκτική εμφάνιση και νίκη επί της Racing Santander στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων. Ακολούθησε η σούπερ πρόκριση επί της Wolfsburg με δύο εντυπωσιακά παιχνίδια και στη συνέχεια οι μετριότατες εμφανίσεις, αλλά με πρόκριση επί της Braga. Σημείο κλειδί σε όλα αυτά, ο πρώτος σκόρερ Guillaume Hoarau! Η Paris Saint-Germain θα παραταχθεί χωρίς τον αριστερό μπακ της Sylvain Armand και στις δύο αναμετρήσεις απέναντι στην Dynamo.

Ο 28χρονος Armand τραυματίστηκε στο αριστερό του γόνατο στην ήττα 4-1 από την Τουλούζ στις 22 του Μάρτη και τέθηκε νοκ άουτ για έναν μήνα. Από την πλευρά της PSG, ο Péguy Luyindula θα πρέπει να προσέξει καθώς εάν δεχτεί ακόμα μια κίτρινη κάρτα, θα απουσιάσει από τον επαναληπτικό. Ενδεχομένως μείνει στον πάγκο ο Claude Makelele που έχει ένα μικροπρόβλημα ενώ ακολουθεί και το καθοριστικό ματς με τη Lille. Zoumana Camara και Jerome Rothen θα επιστρέψουν στην αρχική ενδεκάδα της Paris, ο Mamadou Sakho δεν πρόκειται να ρισκάρει μετά τις ενοχλήσεις στον αστράγαλο, επομένως σε ρόλο αριστερού μπακ αναμένεται να βρίσκεται ο νεαρός Tripy Makonda.

Η Dynamo Kyiv θα παραταχθεί χωρίς τον αρχηγό της Taras Mikhalik στην πρώτη αναμέτρηση με την Paris Saint-Germain στα προημιτελικά του UEFA Cup, λόγω τραυματισμού στο γόνατο. Ο 25χρονος Ουκρανός διεθνής αμυντικός τραυματίστηκε το Σάββατο στη νίκη 2-0 επί της Metalurg Donetsk - νίκη που έφερε την Dynamo στο +15 από την Shakhtar Donetsk και πολύ κοντά στον 13ο τίτλο της ιστορίας της - και θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση, με τον χρόνο επανόδου του να μην είναι ακόμα εξακριβωμένος.

Ο Goran Sabljic θα πάρει τη θέση του, με τον προπονητή Yuri Semin να δηλώνει: «Θα είχε παίξει στο Ντόνετσκ, ωστόσο ήθελα να δω τον Ayila Yussuf που είχε να αγωνιστεί τρεις μήνες». Στη Dynamo, ο Ognjen Vukojević επιστρέφει έχοντας εκτίσει την τιμωρία του. Θα πρέπει, όμως, να είναι προσεκτικοί οι Olexandr Aliyev και Taras Mikhalik, καθώς εάν «κιτρινιστούν» θα απουσιάσουν από τη ρεβάνς στο Παρίσι. Ισως πιο καθοριστική να είναι η απουσία του Artem Kravets του επιθετικού που πέτυχε δύο γκολ στο Mestalla απέναντι στη Valencia. Μακροχρόνια τραυματίας ο Pape Diakite.

Αξίζει να αναφέρουμε πως ο προπονητής της Paris Saint-Germain, Paul Le Guen, έχει κερδίσει ήδη δύο φορές την Dynamo Kyiv, αμφότερες ως ποδοσφαιριστής! Ηταν την περίοδο 1994/95, στη φάση των ομίλων του Champions League, με την PSG να κερδίζει 2-1 εκτός και 1-0 εντός και τον Le Guen να αγωνίζεται και στα δύο παιχνίδια. Από την άλλη, τερματοφύλακας των Ουκρανών και στις δύο αναμετρήσεις, ήταν ο Olexandr Shovkovskiy, στα 19 του τότε, στα 34 τώρα!

Διαιτητής της αναμέτρησης στο Parc des Princes θα είναι ο Ολλανδός Pieter Vink.

Οι πιθανές ενδεκάδες
PARIS SAINT-GERMAIN: Landreau - Ceara, Makonda, Sakho, Traore - Clement, Chamtome, Rothen, Sessegnon - Luyindula, Hoarau
DYNAMO KYIV: Bogush - Betao, Sabljic, Nesmachniy, Yussuf - Correa, El Kaddouri, Eremenko, Aliyev - Bangoura, Milevskiy

Δεν υπάρχουν σχόλια: