9 Απριλίου 2009

Στοίχημα Κύπελλο Ελλάδας: Για μια θέση στον τελικό

Με την ΑΕΚ να παίρνει χθες την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (που θα γίνει στις 2 Μαΐου στο ΟΑΚΑ), Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης δίνουν τη δική τους μάχη στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για το δεύτερο εισιτήριο, με τους «ερυθρόλευκους» να έχουν το προβάδισμα μετά το 2-2 του πρώτου αγώνα.

Μετά την κατάκτηση του 12ου τίτλου στα 13 τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός καλείται να προσθέσει ακόμα ένα νταμπλ στην ιστορία του, το δεύτερο διαδοχικό. Πρώτο βήμα προς αυτό το σκοπό ο αποκλεισμός του Αστέρα Τρίπολης. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν τον πρώτο λόγο μετά το 2-2 που απέσπασαν στην Αρκαδία. Αξίζει να αναφέρουμε πως τις τελευταίες ημέρες οι Πειραιώτες ασχολούνται κυρίως με τα εξωαγωνιστικά. Την αποχώρηση του Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς από την ενεργό δράση, την ανανέωση ή όχι της συνεργασίας με τον Ερνέστο Βαλβέρδε και τον Παρασκευά Αντζα. Πονοκέφαλος της τελευταίας στιγμής για τον Ισπανό τεχνικό αφού ο Αβραάμ Παπαδόπουλος έχει πρόβλημα στους κοιλιακούς και έμεινε εκτός αποστολής. Ο Βαλβέρδε δεν μπορεί, ακόμα, να υπολογίζει στους τραυματίες Ντιντιέ Ντομί, Κώστα Μήτρογλου και Ιεροκλή Στολτίδη, ενώ για λόγους τακτικής αποκλείστηκαν και οι Λεονάρντο, Κώστας Μενδρινός. Αντίθετα, κανονικά με την ομάδα προπονήθηκε ο Ματ Ντάρμπισιρ και συμπεριελήφθη στην αποστολή.

Σίγουρα η σεζόν δεν ήταν και ό,τι καλύτερο για τον Αστέρα Τρίπολης, ειδικά συγκριτικά με την εκπληκτική περυσινή, παρθενική στα μεγάλα σαλόνια της Σούπερ Λιγκ, ωστόσο οι Αρκάδες έχουν την ευκαιρία να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη. Βέβαια, εάν κρατούσαν το 2-0 με το οποίο προηγήθηκαν στην Τρίπολη, τότε θα είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες, αλλά... τα όνειρα επιτρέπονται! Ο Νίκος Κωστένογλου, που πήρε τη θέση του Κάρλος Καρβαλιάλ μεσούσης της περιόδου, ήταν ο προπονητής της ΑΕΚ στο περυσινό εντυπωσιακό 4-0 επί του Ολυμπιακού, λίγο πριν το φινάλε του πρωταθλήματος. Επομένως, έχει γνώση του πώς μπορεί να αντιμετωπίσει τους «ερυθρόλευκους». Στα συν για τους φιλοξενούμενους η απουσία προβλημάτων, αφού όλοι οι ποδοσφαιριστές τέθηκαν στη διάθεση του προπονητή. Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αυτό έχει να κάνει με τα μεταγραφικά σενάρια που θέλουν τους Λούσιο Φιλομένο, Οράσιο Καρντόσο και Ζαουάντ Ζαϊρί να μετακομίζουν το καλοκαίρι σε άλλες πόλεις.

Οι αποστολές των δύο ομάδων:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Κόβατς, Πάντος, Γκαλέτι, Πατσατζόγλου, Τζόρτζεβιτς, Μπελούτσι, Ζεβλάκοφ, Γκαλίτσιος, Ντουντού, Τοροσίδης, Ντάρμπισιρ, Όσκαρ, Λέτο, Ντιόγκο, Κ. Παπαδόπουλος, Γ. Παπαδόπουλος, Αντζας
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Αμπάρης, Αναστασόπουλος, Λαζαρίδης, Μαρσελάο, Φυτανίδης, Ψωμάς, Λαδάκης, Μπαστία, Φλάβιο, Μιλάνο, Ζαιρί, Φιλομένο, Καρντόσο, Ουριμπάρι, Νταμόντε, Αργυρόπουλος, Εστέβες, Καούνος, Τσέζαρεκ, Αποστολίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: