7 Απριλίου 2009

Πoλυμετοχικός Παναθηναϊκός: Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά...


Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Ο Ανδρέας Βγενόπουλος είναι αποφασισμένος και φέτος να ρίξει πολλά χρήματα για να φέρει καλούς παίκτες στην Παιανία και να πάρει το πρωτάθλημα από τον Ολυμπιακό, αλλά να πάρει και μία ρεβάνς, επιχειρηματική ρεβάνς αυτή τη φορά, από τον Σωκράτη Κόκκαλη. Από την άλλη πλευρά, στο μπλοκ του πολυμετοχικού τα πράγματα δεν διαμορφώνονται όπως ακριβώς θα τα επιθυμούσε ο Mr MIG. Με άλλα λόγια ούτε ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, αλλά ούτε και ο Παύλος Γιαννακόπουλος φέρονται διατεθειμένοι να ακολουθήσουν τον Βγενόπουλο στον τρελό χορό των εκατομμυρίων μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Θυμίζουμε ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, επειδή κατέχει το 50% των μετοχών, θα πρέπει να καταβάλει στο ταμείο προκειμένου να γίνουν οι μεταγραφές το 50% του κόστους. Αυτός ανάμεσα σε άλλους πρέπει να είναι ο λόγος που όλα άλλαξαν ξαφνικά και είχαμε αυτό το «τυχαίο ραντεβού» ανάμεσα στον Παύλο Γιαννακόπουλο και τον Γιάννη Βαρδινογιάννη. Οι δυο τους δεν φέρονται διατεθειμένοι να βάλουν βαθιά το χέρι στο παντελόνι και προτείνουν μια τακτική ανάλογη των τελευταίων ετών. Αυτός που από ό,τι φαίνεται έχει τη δυνατότητα να ακολουθήσει τον Ανδρέα Βγενόπουλο στον τρελό χορό των εκατομμυρίων είναι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Πατέρας. Ο κύριος Πατέρας ήταν από τους λίγους εφοπλιστές που πρόλαβε να πουλήσει πριν εκδηλωθεί η κρίση και βρίσκεται τώρα με μετρητά. Αυτό δεν σημαίνει κατ’ανάγκη πως είναι διατεθειμένος να ξοδέψει στο βαθμό και το ρυθμό που θα ήθελε ο κύριος Βγενόπουλος. Είναι όμως ένας από αυτούς που μπορούν να τον ακολουθήσουν.

Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεξιά και αριστερά διαχέονται πληροφορίες ότι υπάρχουν καινούριοι παίκτες για να μπουν και να ενισχύσουν με ρευστότητα τον πολυμετοχικό. Από πλευράς Βγενόπουλου ο στόχος είναι ένας: οι καλές μεταγραφές, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να πάρει επιτέλους το πρωτάθλημα. Από την άλλη ο Γιάννης Βαρδινογιάννης έχοντας ως πρώτο στόχο το γήπεδο στο Βοτανικό και γνωρίζοντας ότι για το σκοπό αυτό είναι δυνατό να χρειαστούν αρκετά ποσά που θα βγουν από το δικό του ταμείο, είναι απολύτως επιφυλακτικός.

Έτσι αλλάζουν οι συμμαχίες που διαμορφώθηκαν πέρυσι στην πράσινη ΠΑΕ. Από τη μία έχουμε ένα υπό διαμόρφωση μπλοκ του Ανδρέα Βγενόπουλου, του προέδρου της ΠΑΕ Νίκου Πατέρα και νέων εφοπλιστών ή κεφαλαιούχων που ενδιαφέρονται να μπουν στην ΠΑΕ και από την άλλη έχουμε τους κυρίους Βαρδινογιάννη και Γιαννακόπουλο. Μπροστά στην ανάγκη να ξοδευτούν χρήματα αλλάζουν οι συμμαχίες, διαμορφώνονται καινούρια μπλοκ και, ποιος ξέρει, ίσως πολύ σύντομα να έχουμε και αλλαγές στη μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: