16 Απριλίου 2009

Στοίχημα ΟΥΕΦΑ: Manchester City - Hamburg

Στο πρώτο παιχνίδι, στο Hamburg, οι γηπεδούχοι επικράτησαν απόλυτα δίκαια με 3-1, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό με το γκολ του Stephen Ireland. Στη συνέχεια, επέβαλαν το ρυθμό τους στο παιχνίδι κι εκμεταλλευόμενοι την αδύναμη παρουσία της City εκτός έδρας, πήραν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα ημιτελικά.

Οι "Citizens" συνέχισαν τις κακές εμφανίσεις και εντός έδρας, όπου δεν συνήθιζαν να αγωνίζονται μ' αυτό τον τρόπο τελευταία, και κάνοντας τραγικά αμυντικά λάθη, ηττήθηκαν εντός από τη Fulham με 1-3, ενώ για ακόμα ένα παιχνίδι προηγήθηκαν στο σκορ. Η ομάδα του Mark Hughes, που δεν έχει νίκη επί του Martin Jol, έχει στο παρελθόν ανατρέψει σκορ με δύο γκολ διαφορά, στα προημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων την περίοδο 70/71.

Με δεδομένες τις απουσίες των επιθετικών Craig Bellamy και Benjani, ο Ουαλός τεχνικός αναμένεται να επαναφέρει στην ενδεκάδα τον Robinho, που βρέθηκε στον πάγκο κόντρα στη Fulham. Αμφίβολοι είναι οι Shaun Wright-Phillips, Vincent Kompany και Wayne Bridge, που όμως αναμένεται να ξεπεράσουν τα προβλήματά τους, αλλά δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Nigel de Jong, που είχε αγωνιστεί νωρίτερα στο θεσμό, για λογαριασμό των Γερμανών.

Μετά την καλή εμφάνιση και νίκη στο πρώτο παιχνίδι, το Hamburg ηττήθηκε εκτός έδρας από την Stuttgart με 1-0 κι ενώ ήταν ισόβαθμη στην κορυφή της Bundesliga με τη Wolfsburg, πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση, τρεις πίσω από την πρωτοπόρο, και ισόβαθμη με τη δεύτερη Bayern, που το έπιασε στη βαθμολογία.

Ο Martin Jol εξακολουθεί ν' αντιμετωπίζει προβλήματα, ειδικά στην άμυνα, καθώς εκτός αποστολής έμειναν ο Guy Demel, που παραμένει τραυματίας και ο Collin Benjamin, που αγωνίστηκε σε ολόκληρο το παιχνίδι, παρά το γεγονός ότι ήταν αμφίβολος, αλλά δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο παιχνίδι της Κυριακής. Αμφίβολος παραμένει ο επίσης αμυντικός Alex Silva, αλλά επιστρέφει ο Jerome Boateng, που ήταν τιμωρημένος στο πρώτο παιχνίδι και σε σχέση με την ήττα απ' τη Stuttgart, επιστρέφει ο αρχηγός David Jarolim, που εξέτισε ποινή.

Πιθανές ενδεκάδες:
Manchester City: Given, Richards, Onuoha. Dunne, Bridge, Zabaleta, Elano, Ireland, Wright-Phillips, Robinho, Petrov
Hamburg: Rost, Aogo, Mathijsen, Gravgaard, Boateng, Jansen, Jarolím, Pitroipa, Trochowski, Olic, Petric


Gif Banners Gif Banners

Δεν υπάρχουν σχόλια: