16 Απριλίου 2009

Στο Velodrome, η γηπεδούχος Marseille φιλοξενεί την Shakhtar θέλοντας να ανατρέψει το 2-0 του πρώτου αγώνα.

Οι γηπεδούχοι έχουν ανοικτά μέτωπα και στην Γαλλία αλλά και στο κύπελλο UEFA, και αυτό ίσως τους κοστίσει. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, η Shakhtar, θέλει να διαφυλάξει το αβαντάζ του πρώτου αγώνα και να πάρει την μεγάλη πρόκριση.

Οι γηπεδούχοι θα έχουν δύσκολο έργο, αλλά υπάρχει αισιοδοξία. Η Marseille, θέλει να εκμεταλλευτεί την δυνατή έδρα της και βρεθεί στα ημιτελικά του θεσμού. Στα αγωνιστικά δεν μπορούν να υπολογίζουν στον Laurent Bonnart, την θέση του οποίου θα καλύψει όπως όλα δείχνουν ο Charles Kabore. Οριστικά εκτός μάχης έχει τεθεί επίσης ο Karim Ziani. Ο Gerets, προβληματίζεται ακόμα πιο πολύ καθώς οι συμμετοχές των Mathieu Valbuena, Boudewijn Zenden, Mamadou Samassa και Benoit Cheyrou θεωρούνται επίσης αμφίβολες.

Μετά το πολύ καλό αποτέλεσμα στο πρώτο παιχνίδι, οι φιλοξενούμενοι δεν θα ρισκάρουν πολύ στο ματς. Θα ακολουθήσουν μια πιο συντηρητική προσέγγιση, και θα έχουν σαν πρώτο στόχο την διαφύλαξη της άμυνάς τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Shakhtar θα κλειστεί στην άμυνά της, καθώς αυτή η τακτική μπορεί να τους γυρίσει σαν μπούμερανκ. Ο προπονητής των Ουκρανών, Lucescu, δεν θα έχει στην διάθεσή του τον τιμωρημένο Ishchenko.

Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν ένα προβάδισμα για την πρόκριση, αλλά ένα γρήγορο γκολ της Marseille μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες. Οι γηπεδούχοι θα πρέπει να επιτεθούν ενώ παράλληλα θα πρέπει να είναι και ιδιαίτερα προσεκτικοί στην άμυνά τους.

Πιθανές ενδεκάδες
Marseille: Mandanda, Mears, Rodriguez, Hilton, Taiwo, Ben Arfa, Cana, Cheyrou, Valbuena, Niang, Kone

Shakhtar: Pyatov, Srna, Chygrynsky, Kucher, Rat, Fernandinho, Hubschmann, Gai, Lewandowski, Jadson, Adriano


Δεν υπάρχουν σχόλια: