13 Απριλίου 2009

Τσέλσι και Μπαρτσελόνα κλείνουν εισιτήρια την Τρίτη

Με τους δεύτερους προημιτελικούς, συνεχίζεται το επόμενο διήμερο το Champions League, που βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.

Από το πρόγραμμα της Τρίτης, ξεχωρίζει ο αγγλικός «εμφύλιος», που πλέον έχει ξεκάθαρο φαβορί. Η Τσέλσι του Γκούους Χίντινκ επεβλήθη εντυπωσιακά στο «Ανφιλντ» με 3-1 και μόνο με «αυτοκτονία» θα χάσει την πρόκριση. Ο Ολλανδός τεχνικός έστησε «μαεστρικά» τους Λονδρέζους στο Λίβερπουλ και πήρε την νίκη με χαρακτηριστική άνεση, μετατρέποντας την αυριανή αναμέτρηση σε -σχεδόν- τυπική διαδικασία. Οσον αφορά στους «κόκκινους» του Ράφα Μπενίτεθ, είναι υποχρεωμένοι να παίξουν ανοικτά από το πρώτο λεπτό, δεδομένο που αναμένεται να ευνοήσει τους γηπεδούχους.

Παράλληλα, η Μπάγερν Μονάχου θα φιλοξενήσει την Μπαρτσελόνα, σε μία αναμέτρηση που -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- έχει τυπικό χαρακτήρα. Οι Καταλανοί συνέτριψαν στο «Καμπ Νου» τους Βαυαρούς με 4-0 και είναι το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, ενώ από την πλευρά τους, οι παίκτες του Γιούργκεν Κλίνσμαν θα παίξουν για το γόητρο και μία νίκη που θα «απαλύνει» την πίκρα του διαφαινόμενου αποκλεισμού.

Μεθαύριο, η Αρσεναλ θα υποδεχθεί την Βιγιαρεάλ και μετά το 1-1 στο «Μαδριγάλ» οι «κανονιέρηδες» είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση. Οι δύο ομάδες ακολουθουν αντίθετη πορεία, αφού οι Αγγλοι διανύουν περίοδο φόρμας, ενώ οι Ισπανοί δείχνουν σημάδια αγωνιστικής κάμψης. Αυτά τα δεδομένα, φέρνουν την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ πιό κοντά στην πρόκριση, όμως θεωρείται βέβαιο ότι οι παίκτες της Βιγιαρεάλ θα εξαντλήσουν τις πιθανότητες που έχουν για να βρεθούν στα ημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Τέλος, η Πόρτο βρίσκεται κοντά σε μία από τις σημαντικότερες στιγμές της ιστορίας της. Οι «δράκοι» θα φιλοξενήσουν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με δεδομένο το 2-2 του «Ολντ Τράφορντ» αρκεί να μην ηττηθούν για να πανηγυρίσουν την πρόκριση. Από την πλευρά τους, οι «μπέμπηδες» θα παραταχθούν με επιθετικούς προσανατολισμούς, αφού για να διεκδικήσουν το «εισιτήριο», πρέπει να σκοράρουν οπωσδήποτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: